حضور معاون علمی و فناوری رییسجمهور در اجلاس STS ژاپن
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران گفت: دکتر ستاری برای حضور و سخنرانی در یازدهمین اجلاس جهانی علم و فناوری (STS) به کیوتو ژاپن می رود.
به گزارش سیتنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سالانه مجمع علم و فناوری (STS) خبر داد و اظهار کرد: این اجلاس به عنوان بزرگ ترین مجمع جهانی حوزه علم و فناوری، همه ساله در نخستین یکشنبه ماه اکتبر در محل کنفرانس بین المللی کیوتو؛ محل امضای پیمان مشهور زیست محیطی کیوتو افتتاح و به مدت سه روز در این شهر برگزار می شود.
وی با بیان اینکه امسال، یازدهمین دوره این کنفرانس با حضور و سخنرانی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برگزار می شود که ایشان علاوه بر سخنرانی در اجلاس وزرای علوم و فناوری حاضر در کنفرانس در دو نشست تخصصی دیگر نیز به بیان رویکردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف علمی و دستاوردهای علمی و فناوری کشور خواهند پرداخت، افزود: این سفر به دعوت رسمی وزیر سیاست علم و فناوری کشور ژاپن از 13 تا 15 مهرماه سال جاری صورت می گیرد. پیوند یافته های علم و فناوری با نیازهای روز جامعه با تاکید بر محافظت از زمین، ایجاد صلح و آرامش در جوامع انسانی از جمله اهداف برگزاری کنفرانس بین المللی STS است.
کرمی ادامه داد: علاوه بر وزرای علوم و فناوری کشورهای جهان، روسای مجامع علمی، دانشگاه های معتبر و صاحبان برندهای برتر دنیا نظیر بنز، بی ام و، سونی، توشیبا، هوآوی و... در این کنفرانس که از آن به داووس علم و فناوری یاد می شود، شرکت می کنند.
شعار و هدف اصلی کنفرانس
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی همچنین بیان کرد: پیشرفت انفجارگونه علم و فناوری در قرن بیستم منجر به ایجاد رفاه شده و کیفیت زندگی را برای بیشتر افراد بشر غنیتر کرده است. با این حال، بی عدالتی هایی در استفاده افراد جوامع مختلف از فناوری های روز به وجود آمده است. از این رو لزوم تلاشهای بینالمللی برای توجه به این مشکلات بیش از گذشته احساس میشود. کنفرانسSTS با شعار اصلی "سایه روشن های علم و فناوری" موانع استفاده از فرصتهای علم و فناوری برای حل مشکلات بشر را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه برگزاری این کنفرانس بیش از آنکه جنبه علمی داشته باشد، محلی برای رایزنی و تبادل نظر در حوزه های مرتبط با علم و جامعه است، ابراز کرد: در این کنفرانس صاحبان فناوری، اصحاب صنعت، پژوهشگران و جامعه دانشگاهی فرصتی به دست می آورند تا با هم اندیشی، بتوانند یافته ها و دستاوردهایشان را به مرحله تولید در مسیر اهداف زیست محیطی برسانند.
مشاور رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین گفت: به طور معمول در دوره های مختلف کنفرانس STS، بیش از 40 وزیر یا روسای آکادمی های علمی کشورهای بزرگ دنیا حضور می یابند و در کنار آن حداقل 800 نفر از روسای دانشگاه های برتر جهان و نیز صاحبان صنایع بزرگ حضور دارند.
به گفته کرمی، ریاست این کنفرانس برعهده پروفسور کوجی اومی است که علاوه بر سابقه وزارت در وزارتخانه های خارجه ژاپن و وزارت علوم ژاپن، ریاست پارلمان دوستی ایران و ژاپن را نیز برعهده داشته است و از این رو، علاقه بسیار زیادی به بسط توسعه علم و فناوری با جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی با اشاره به اینکه در این کنفرانس 3 روزه، سخنرانی ها و نشست های تخصصی با حضور وزرا و روسای مراکز علمی برگزار می شود، ادامه داد: در پایان هر دوره این کنفرانس، علاوه بر انتشار یک بیانیه مشترک، تبادل نظر در مورد برنامه ریزی برای موضوع دوره بعدی و همچنین انتخاب شعار برای آن نیز صورت می گیرد.
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین خاطرنشان کرد: گردهمایی STS که بزرگترین مجمع صاحبنظران علم و فناوری در جهان است در اکتبر ۲۰۱۳ دهمین سالگرد خود را با شرکت نزدیک به ۱۱۰۰ اندیشمند برجسته، از جمله ۱۲ برنده جایزه نوبل از نزدیک به ۱۰۰ کشور جهان و منطقه برگزار کرد.
مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، در ادامه اظهار کرد: طی دوره های قبل، جمهوری اسلامی نمایندگانی در سطح معاون وزیر علوم در کنفرانسSTS حضور می یافت که امسال برای نخستین بار معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران در آن حضور خواهد یافت و در آن علاوه بر رایزنی با مسوولان علم و فناوری کشورهای مختلف جهان، به سخنرانی نیز خواهد پرداخت.
سفر به توکیو
کرمی همچنین از حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در شهر توکیو؛ پایتخت ژاپن خبر داد و گفت: پس از کنفرانس STS، بنا به دعوت رسمی وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن، 16 مهرماه، دکتر ستاری در «اجلاس نوآوری برای زمین خنک» حضور می یابد و در آن به سخنرانی می پردازد.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی، درباره دیگر برنامه های این سفر توضیح داد: دیدار با دانشجویان، نخبگان، متخصصان و بازرگانان ایرانی و دیدار با ایرانیان مقیم شهارهای کیوتو و توکیو ژاپن و بازدید از پارک های علم و فناوری این کشور، برنامه های بعدی دکتر ستاری در این سفر 5 روزه است.
پایان پیام
افزودن دیدگاه جدید