وزیر ارتباطات در پیامی به هفتمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات؛ حجم بازار ICT ایران تا سه سال آینده 2.5 برابر میشود/ برای صیانت از حریم افراد در فضای مجازی تلاش میکنیم
دکتر محمود واعظی، تاکید کرد: سرمایه دانشی کشور، شریک خوبی برای سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در عرصه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و با توجه به کشش بازار ایران و برنامههای تقاضا محور توسعه فناوری، به طور قطع شاهد تحول قابل ملاحظه ای در این حوزه خواهیم بود، در این راستا حجم بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران تا سه سال دیگر حداقل دو و نیم برابر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سیتنا (CITNA.IR)، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پیامی به هفتمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات (IST2014) که توسط دکتر "علی اصغر عمیدیان" معاون وی قرائت شد، گفت: ایران به عنوان یکی از 20 اقتصاد برتر دنیا و کشوری با پیشینه تاریخی و فرهنگی تمدن ساز و با اتکاء به نیروی جوان خلاق، جایگاه مهمی در جهان حاضر دارد. بسیاری از آنچه به عنوان علوم جدید از آنها یاد می شود، ریشه در تلاش و مشارکت ایرانیان از گذشته تا به حال داشته؛ از خوارزمی تا ابوعلی سینا، و سایر نام آوران ایرانی عرصه فناوری که در بسیاری از مجامع علمی و فناوری و نیز شرکت های نوآور بین المللی جایگاه برجسته ای کسب کرده اند.
در ادامه این پیام آمده است: امروزه سالانه بیش از 200 هزار فارغ التحصیل دانشگاهی در رشته های مختلف ICT و مرتبط با آن در مقاطع تحصیلی مختلف داریم. شاخص های رشد علمی ایران نشان دهنده حرکت بالنده و برنامه ریزی شده ای برای تعالی و رشد جامعه ایرانی اسلامی است. بر اساس سند چشم انداز بیست ساله کشور که نیمی از آن در حال طی شدن است باید در منطقه آسیای جنوب غربی در جایگاه ممتاز علم و فناوری و اقتصاد قرار بگیریم که با تلاش ها و اقدامات انجام گرفته به امید خدا این هدف محقق خواهد شد.
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرده است: در اولین سال خدمت دولت تدبیر و امید، اقدامات قابل توجهی در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات صورت گرفته است، که برنامه ریزی برای ایجاد و توسعه شبکه پهن باند و شبکه ملی اطلاعات، نسل های جدید ارتباطات همراه به صورت فراگیر و برنامه ریزی برای تحقق دولت الکترونیک از آن جمله است، که در همین ایام نقشه راه توسعه دولت الکترونیک توسط رییس جمهور محترم اسلامی ایران جناب آقای دکتر روحانی ابلاغ شد. تدوین برنامه نهضت تولید محتوا، خدمات و نرم افزار، اجرای برنامه ایجاد دسترسی مناطق کمتر توسعه یافته کشور و روستاها به اینترنت که به امید خدا و به زودی دسترسی فراگیر از همه روستاها محقق خواهد شد.
واعظی در ادامهی این پیام خطاب به حاضرین در سمپوزیوم تاکید کرده است: اما مهمتر از همه و آنچه برای این سمپوزیوم قابل توجه بیشتر است برنامه ریزی و اقدامات خوبی است که در جهت اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری و نهادینه کردن تحقیق و توسعه و تولید داخل انجام گرفته است. ما برآنیم تا چرخه اقتصاد دانش بنیان خود را با نرم افزارها و تجهیزاتی به حرکت درآوریم که سهم دانش، تحقیق و توسعه ایرانی آن بیش از بخش وارداتی باشد. این یک هدف لازم و یک برنامه راه مشخص است.
وی ادامه داده است: بر همین اساس ما از سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی و شرکت های صاحب نام و دارای فناوری خارجی که تمایل به مشارکت در این برنامه دارند، استقبال می کنیم و از همه دعوت می کنیم این فرصت بی نظیر و بازار جذب و رویه رشد را از دست ندهند. سرمایه دانشی کشور، شریک خوبی برای سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در عرصه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و با توجه به کشش بازار ایران و برنامه های تقاضا محور توسعه فناوری، به طور قطع شاهد تحول قابل ملاحظه ای در این حوزه خواهیم بود. حجم بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران تا سه سال دیگر حداقل دو و نیم برابر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سیتنا (CITNA.IR)، واعظی در بخشی دیگر از این پیام با تاکید بر حفظ ارزشهای فرهنگی خانواده در کشور ما، گفت: از آنجایی که انقلاب اسلامی ایران بر ارزش های اخلاقی و دینی جامعه ایرانی بنا نهاده شده است، تلاش مضاعف ما در جهت صیانت اجتماعی از حریم خانواده و افراد در فضای مجازی است. هر برنامه توسعه ای در این عرصه اجرا شود همراه با پاسخ روشن به دغدغه های فرهنگی و اجتماعی ما است.
وزیر ارتباطات در بخشی دیگر از این پیام تصریح کرد: ما همسو با اندیشمندان عرصه جامعه اطلاعات جهانی، برنامه و نقشه راه مشخص و روشنی در ارتقای امنیت فضای مجازی، حمایت از حریم خانواده، حفاظت از کودکان، رفع نابرابری جنسیتی، شکاف دسترسی و مقابله با سوء استفاده از فضای مجازی داریم و با همکاری همه نهادهای مسوول در حال اجرای آن هستیم. هدف از برپایی این رویداد عظیم علمی، ارتقاء، تسری دانش های موجود و مهارت های نوین در حوزه فناوری ارتباطات و کاربردهای مربوط به ان می باشد. بنا به رشد همه جانبه این فناوری و کلیه پیامدهای اعجاب انگیز آن در سطوح مختلف، جای هیچگونه منازعه نیست که کشف مفاهیم و دیدگاه های جدید که بتواند ارزشهای به وجود آمده توسط این فناوری حیاتی را دوچندان سازد، از ارزش خاصی برخوردار می باشد.
وزیر ارتباطات در پایان تاکید کرد: در این رابطه، فناوری اطلاعات و در کنار آن استفاده از فناوری فضای مجازی یکی از دغدغه های اصلی ماست که می باید به عنوان زمینه های مکمل، جهت کمک به فناوری ارتباطات برای ثمربخشی به روند آتی آن مدنظر قرار گیرد.
گفتنی است؛ هفتمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات (IST2014) از امروز 18 شهریور ماه به مدت سه روز در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناری اطلاعات در حال برگزاری است.
انتهای پیام
برای مشاهده گزارش تصویری این همایش اینجا کلیک کنید.
افزودن دیدگاه جدید