تشدید تندخویی و افسردگی در بین معتادان فیس بوک
محققان میگویند استفاده از شبکه های اجتماعی، احساس شادی و رضایت در کاربران را کم می کند و افسرده خویی یا افسردگی را در آنها تشدید می کند.
به گزارش سیتنا به نقل از بی.بی.سی، دانشمندان دانشگاه ساپینزای ایتالیا و موسسه ملی مطالعات آماری و اقتصادی لوکزامبورگ نحوه استفاده پنجاه هزار کاربر شبکههای اجتماعی را بررسی کردند و از آنها خواستند شادی و عزت نفس خود را پس از استفاده از شبکه های اجتماعی ارزیابی کنند.
برای شرکت کنندگان در این تحقیق روزانه پنج بار پیامک فرستاده و از آنها پرسیده میشد در آن لحظه چقدر احساس شادمانی و نشاط میکنند.
در این تحقیق آمده هر بار که شرکت کنندگان به فیس بوک سر زده بودند، دفعه بعد که برایشان پیامک می فرستادیم شادی آنها کاهش پیدا کرده بود و در دو هفته ای که این تحقیق ادامه داشت هر چه کاربران بیشتر از فیس بوک استفاده میکردند رضایت آنها از زندگی کمتر میشد.
پیش از این کلیک تحقیقات دیگر نشان داده بودند که استفاده از شبکه های اجتماعی احساس شادی و رضایت در کاربران را کم می کند و افسرده خویی یا افسردگی را در آنها تشدید می کند.
بر اساس این تحقیق در مکالمات آنلاین، افراد با پروای کمتری به رفتارهای غیر محترمانه و پرخاشگرانه روی می آورند و در شبکه های اجتماعی زمینه برای "انتشار مطالب زیان آور، توهین آمیز و جنجالی که در مرز آزادی بیان و بیان خصمانه قرار دارند" مهیاست.
در اصل تنوعی روابط اجتماعی که شبکه های اجتماعی نسبت به معاشرتهای روزمره فراهم می کند باید منبع بالقوه اطلاعات و گفتگو باشد اما این تنوع در عمل به منشا سرخوردگی و بیاعتمادی بدل می شود.
یکی از منابع اعتماد این است که مشاهده کنیم دیگران "طبق قواعد بازی" و "همانطور که باید" عمل میکنند اما در شبکه های اجتماعی رفتارها بیپرواتر و بی ملاحظهتر از ارتباطهای رو در رو است.
این رفتارهای خشن و خصمانه نسبت به زنان، اقلیت های اجتماعی و سیاسی و افراد و گروههای آسیبپذیر شدیدتر است و آنها بیشتر در معرض بدفتاری هستند.
پیش از این تحقیقات دیگر نیز نشان داده بودند محتوای شبکه های اجتماعی، اعتماد اجتماعی را که یکی از مهمترین عوامل شادی و رضایت در افراد است را از بین میبرد.
فیس بوک بیش از یک میلیارد کاربر دارد که نیمی از آنها هر روز از این شبکه اجتماعی استفاده میکنند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید