افشای جزئیاتی از حملات سایبری آمریکا علیه ایران و دیگر کشورها
در سالهای اخیر، استفاده از فضای سایبر و انجام حملات سایبری، یکی از ابزارهای متداول مورد استفاده دولت آمریکا به منظور هدف قرار دادن دیگر کشورها مورد توجه قرار گرفته است. در همین زمینه، یک روزنامه آمریکایی اطلاعات جدیدی منتشر کرده که دربردارنده جزئیات حملات سایبری پلیس فدرال آمریکا علیه برخی کشورها از جمله ایران است.
به گزارش «سیتنا» به نقل از نیویورک تایمز، یکی از خبرچینهای پلیس فدرال آمریکا، مأمور هماهنگکننده حملات سایبری گسترده علیه وبسایتهای خارجی، از جمله پایگاههای اینرنتی نهادهای دولتی ایران، سوریه، برزیل و پاکستان بوده که در سال ۲۰۱۲ انجام گرفته است.
بر پایه اسنادی که به تازگی منتشر شده، این فرد با شناسایی حفرههای امنیتی موجود در نرم افزارهای میزبان وبسایتها، دستکم یک هکر را برای انجام سرقت حجم گستردهای از اطلاعات ـ از حسابهای بانکی گرفته تا اطلاعات کاربری ـ استخدام کرده است. این اطلاعات از سِرورهای دولتی کشورهای نامبرده دزدیده و روی یک سِرور وابسته به «اف بیآی» بارگذاری شده است.
بنا بر گزارش تابناک، جزئیات حملات سایبری سال ۲۰۱۲ تاکنون از عرصه عمومی مخفی نگه داشته میشد و تنها در جلسات محرمانه دادگاه فدرال آمریکا درباره آن بحث شده است. هرچند اسنادی که اکنون منتشر شده صریحاً بیان نمیکند که «اف بیآی» مستقیم دستور حملات سایبری مذکور را صادر کرده باشد، بر پایه آنها میتوان نتیجه گرفت که دولت آمریکا از هکرها به منظور به دست آوردن اطلاعات از کشورهای خارجی استفاده میکند. این در حالی است که دولت آمریکا پیش از این، گروههای هکری را به مجازات سنگین محکوم کرده است.
به هر حال، حملات سایبری سال ۲۰۱۲ از سوی فردی با نام هکتور خاویر مونسگور برنامهریزی شده که پیش از این در گروه هکری معروف Anonymous عضویت داشته است. مونسگور در اوایل سال ۲۰۱۲ از سوی «افبیآی» بازداشت شده و از آن زمان به همکاری با این سازمان پرداخته است.
جرمی هاموند از همدستان سابق مونسگور از جمله افراد دیگری است که نامش در اسناد تازه منتشره به چشم میخورد.
بنا بر این اسناد، مونسگور از هاموند خواسته تا به بیش از دو هزار دامنه اینترنتی متعلق به کشورهای ایران، نیجریه، پاکستان، ترکیه و برزیل را حمله کند. سایت سفارت لهستان در انگلیس و سایت وزارت برق عراق، از جمله دیگر اهداف این حملات بوده است.
در بخش دیگری از اسناد به دست آمده، اشاره شده که مونسگور چندین هکر دیگر را نیز مأمور کرده تا اطلاعات گستردهای از وبسایتهای دولتی سوریه، از جمله وبسایتهای متعلق به بانکها و وزارتخانههای این کشور در اختیارش بگذارند. در این بخش، افبیآی با شعار مبارزه با دولت بشار اسد، شماری از هکرها را به خدمت گرفته است.
اسناد منتشره حکایت از آن دارد که دولت آمریکا برای دستیابی به اهداف اطلاعاتی خود، اقدامات گستردهای علیه امنیت سایبری انجام داده است؛ افزون بر این، مشخص میشود که نهادهای دولتی آمریکا با بهکارگیری هکرهایی که پیش از این علیه اهداف آمریکایی اقدام میکردهاند، از آنها برای انجام حملات سایبری علیه دیگر کشورها استفاده میکنند. البته هنوز از میزان نقشآفرینی مستقیم «افبیآی» در این ماجرا اطلاعات دقیقی منتشر نشده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید