کدخبر :1347 پرینت
03 بهمن 1390 - 13:59

افزایش حملات سایبری میان ایران و آذربایجان

متن خبر

یک روز پس از حمله‌ی سایبری دوشنبه هفته‌ی گذشته به تعدادی از وب‌ سایت‌های رسمی در جمهوری آذربایجان، رسانه‌های این کشور ادعا کردند که یک گروه هکر به تعدادی از سایت‌های ارگان‌‌های رسمی ایران حمله کردند؛ در همین راستا وزیر ارتباطات جمهوری آذربایجان با ارسال نامه‌ای به همتای ایرانی‌اش از وی خواست تا مکان دقیق حمله‌ها به سایت‌های آذربایجانی را مشخص و به وی گزارش دهد.

 

به گزارش سیتنا از سایت ANN آذربایجان، ماجرا از آنجا شروع شد که تعدادی از سایت‌های رسمی و دولتی آذربایجان از جمله rabita.az، constcourt.gov.az، Trend.az، azermarka.az، yap.org.az، vet.edu.gov.az، din.gov.az، mia.gov.az، customs.gov.az، сssm.gov.az، mct.gov.az و edu.gov.az روز دوشنبه هفته گذشته (16 ژانویه) به مدت نیم ساعت هک شدند و هکر‌ها با اسم "ارتش سایبری آذربایجانی‌‌ها" پیام‌‌های ضد اسرائیلی را در صفحات اصلی سایت‌‌‌های هک‌ شده قرار دادند.

 

مراجعان به این سایت‌ها در ساعات حملات سایبری با پیغام "شما خدمتگزاران اسرائیل هستید" مواجه می‌شدند در پیغامی دیگر از سوی هکرها به رئیس جمهور آذربایجان هشدار داده شده بود که تو نیز به سرنوشت رهبران لیبی و مصر دچار خواهی شد.

 

شبکه تلویزیونی ANS یک روز بعد از این حمله‌ی سایبری به سایت‌‌های آذربایجانی، در خبری ادعا کرد که یک گروه هکر با اسم "خدمه دزدان دریایی" 20 سایت ارگان‌‌های رسمی ایران را برای مدتی هک کرده و عکس پرچم آذربایجان را در صفحه‌ی اصلی آن‌ها قرار دادند. اگرچه این شبکه‌ی تلویزیونی آذربایجان اشاره‌‌ای به نام سایت‌‌های هک‌ شده‌ی ایرانی نکرد و موضوع حمله‌ی سایبری به سایت‌های ایرانی نیز از سوی ایران مورد تایید قرار نگرفت.

 

در همین راستا سایت خبری آران گزارش داد که روزنامه "یئنی مساوات" آذربایجان روز چهارشنبه طی خبری با عنوان "جنگ سایبری میان ایران و آذربایجان" نوشت که "خدمه دزدان دریایی" اعلام کرده که حمله‌ی روز سه ‌شنبه "اولین قدم" است و ایران باید منتظر قدم‌‌های بعدی آن‌ها نیز باشد.

 

هنوز دولت آذربایجان رسما اعلام نکرده است که آیا ایران در هک کردن وب‌ سایت‌‌های دولتی آذربایجان دست داشته یا نه؟ اما عثمان گوندوز، رئیس مجمع اینترنت آذربایجان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ترند این کشور گفت که حمله‌ی سایبری به سایت‌‌های آذربایجانی کار یک گروه عادی نیست و اقدام گسترده آن‌ها را می‌‌توان "جنگ سایبری" نامید.

 

به گزارش سیتنا (CITNA.IR)، المیر ولی ‌زاده، معاون وزیر ارتباطات و تکنولوژی اطلاعات آذربایجان نیز بدون نام بردن از کشور خاصی اعلام داشته است که هجوم هکر‌ها از چند "منطقه جغرافیایی" مختلف انجام شده است.

 

هم‌ اکنون گروه هکر "خدمه دزدان دریایی" سایتی با عنوان PiratesCrew راه اندازی کرده و هشدار داده است که حملات سایبری به سایت‌‌های ایرانی "با شدت تمام" ادامه خواهد داشت.

 

در وب ‌سایت رسمی این گروه، پیامی با این عنوان درج شده است:‌ "ما علیه هیچ کس نمی‌‌جنگیم، فقط جواب ضربه‌‌ای که می ‌خوریم را می‌دهیم." این گروه هکر در ادامه نوشته‌اند که از سال 2006 فعالیت خود را شروع کرده و هیچ ارتباطی با دولت آذربایجان ندارد. گفته می‌‌شود که شخصی با اسم مستعار الس مک‌ گرگور این گروه را تشکیل داده و رهبری می‌ کند.

 

 در همین حال در بحبوحه اخبار حملات سایبری هکر‌ها به سایت‌‌های ایرانی و آذربایجانی، دیدار وزاری خارجه‌ی آذربایجان، ترکیه و ایران که برای روز سه ‌شنبه در جمهوری خودمختار نخجوان برنامه‌ ریزی شده بود به طور ناگهانی لغو شد. علت لغو این دیدار بنا به گزارشات، لزوم شرکت احمد داوود اوغلو در مراسم دفن رئوف دنکداش، رهبر بخش ترک ‌نشین قبرس، عنوان شد.

 

به گزارش سیتنا از بیزینس ویک، در همین راستا "علی عباسف" وزیر ارتباطات جمهوری آذربایجان طی نامه‌ای در تاریخ 20 ژانویه به همتای ایرانی‌اش با ارسال آدرس‌ها از وی خواست تا مکان دقیق حمله‌ها به سایت‌های آذربایجانی را مشخص و به وی گزارش دهد.

 

وزیر ارتباطات جمهوری آذربایجان در این نامه ابراز امیدواری کرد که دولت ایران دخالتی در این حمله‌ها نداشته باشد.

 

در تشریح بیشتر این نامه انتخاب گزارش داد که "علی عباسف" می‌گوید: حملات  سایبری در سال‌های اخیر در کشورهای پیشرفته دیده شده که در راستای توسعه‌ی شبکه‌ی جهانی است که چنین مواردی در منطقه هم پیش آمده از جمله در ایران، عربستان سعودی و اسرائیل.

 

عباسف ادامه داد: در روز 16 ژانویه به سایت‌های سرویس ویژه حفاظت دولتی و وزارت ارتباطات و چندین سایت رسمی دیگر در آدربایجان حمله شد. من از همتای ایران خود خواسته‌ام که مشخص کند این حملات هکری از کجا انجام شده است. معمولا حملات از کشورهای ترانزیت انجام می‌شود و من معتقدم که حملات هکری علیه ما توسط دولت ایران یا نهادهای دوتی این کشور انجام نشده است.

 

وی افزود: در روز 17 ژانویه 35 سایت ایران و در روز 19 ژانویه، 315 سایت ارمنستان توسط هکرها مورد حمله قرار گرفتند.

 

عباسف در پایان گفت: جمهوری اذربایجان باید توجه بیشتری به این مسائل کند و باید همکاری بین الملی در منطقه تقویت شد. ما در مورد این مساله حاضر به کمک به ایران هستیم.

 

چندی پیش سایت های خبری کشورهای اذربایجان، حمله های سایبری به سایت های این کشور را اقدام دولت ایران می‌دانستند. همچنین تنها چندین روز پس از این حملات، هکرهای آذربایجانی حملاتی به سایت های دولتی ایران داشتند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.