کودکان در معرض سوء استفاده جنسی و ارتکاب خشونت در فضای مجازیاند!
همزمان با فرا رسیدن روز جهانی اینترنت امنتر، سازمان ملل متحد بر لزوم حمایت از کودکان در فضای اینترنت تأکید و خاطرنشان کرد که باید با ارتقای استراتژیهای آموزشی، میزان ایمنی کودکان و نوجوانان را در فضای مجازی افزایش دهیم.
به گزارش سیتنا، موضوع اصلی که برای روز جهانی اینترنت امنتر در سال 2014، از سوی ملل متحد تعیین شده است، «ایجاد فضای امنتر برای کودکان در فضای اینترنت» است.
در همین راستا و در نشستی که به مناسبت این رویداد و با همکاری سازمان ملل متحد و انجمن بینالمللی ارتباطات برگزار شد، دبیرکل انجمن بینالمللی ارتباطات خاطرنشان کرد که روز جهانی اینترنت امنتر، میتواند محمل خوبی باشد برای اینکه نشان دهد چگونه اعضای جامعه بینالمللی میتوانند با همکاری یکدیگر، فضای مناسبتری را برای حمایت از کودکان فراهم کنند.
در کمپین ملل متحد در مورد تلاش جهانی برای حمایت از اینترنت امنتر برای کودکان، سلسله دستورالعملها و راهنمایی برای والدین، معلمان، کودکان و نوجوانان مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس انجمن بینالمللی ارتباطات، در این رابطه خاطرنشان کرد که گام به گام، با توانمندسازی و مشارکت کودکان، نوجوانان، والدین و معلمان، خواهیم توانست نسل بعد را آموزش دهیم که چگونه بتواند در آینده یک شهروند جهانی خوب و مسئول باشد.
به گزارش مهرخانه، در این نشست تأکید شد که یکی از ضرورتهای کنونی جوامع، این است که فنآوری اطلاعات و ارتباطات بتواند به شیوهای مسئولانه، ایمنی کودکان در فضای مجازی را تضمین کند.
مطابق یافتههای موجود و تحقیقات به عمل آمده، در حال حاضر، بالغ بر نیمی از کودکان در کشورهای اروپایی، در اتاق خواب خود دسترسی آنلاین به اینترنت و بالغ بر یکسوم کودکان 12 تا 15 ساله، برای خودشان تبلت و گوشیهای هوشمند دارند که به طور کامل امکان دسترسی به اینترنت را برای آنان فراهم میکند، اما به اذعان کارشناسان، به موازات افزایش روزافزون دسترسی کودکان به اینترنت، زمینههای لازم جهت ارتقای میزان ایمنی کودکان در فضای مجازی فراهم نشده است.
بنا به اذعان دبیرکل انجمن بینالمللی ارتباطات، سوء استفاده جنسی و ارتکاب خشونت علیه کودکان، دو زمینهای است که بیش از سایر موارد، کودکان را در فضای مجازی با خطرات جدی تهدید میکند.
در نشست اخیر ملل متحد در مورد تلاش جهانی برای حمایت از اینترنت امنتر برای کودکان، تصریح شد: بهرغم آنکه بالغ بر 92 درصد از والدین، اذعان دارند که قوانین و مقررات مشخصی برای استفاده کودکان از فضای مجازی و استفاده از اینترنت وضع میکنند، اما بیش از 34 درصد از کودکان میگویند که والدین بر آنها هیچگونه نظارت خاصی ندارند.
همچنین بر طبق تحقیقات به عمل آمده در سال 2012، بهرغم آنکه اغلب والدین تصور میکنند که اطلاعات کافی در مورد فضای مجازی جهت حفظ ایمنی کودکان خود دارند، اما چهارپنجم نوجوانان اذعان میکنند که آنها دقیقاً میدانند چگونه باید ارتباطات خود در فضای اینترنت را از والدینشان مخفی نگه دارند.
در این نشست خاطرنشان شده است که بیتردید، اِعمال محدودیت و ممنوعیت برای کودکان در دسترسی به اینترنت، راهکار اصلی نیست، بلکه عکسالعملهای سلبی والدین سبب میشود که کودکان در صورت بروز هرگونه خطر یا تهدید در فضای اینترنت، به دلیل ترس از والدین، آنها را در جریان امور و مسائل خود قرار ندهند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید