ترافیک ارتباطات اینترنت در دنیا 100 ترابایت و در ایران 100 گیگابیت بر ثانیه است!
داشتن هویت و تعهد برای ورود به فضای مجازی، کلید اصلی برای سیاست گذاری در این حوزه است که برای تحقق آن می بایست تعامل میان جامعه کاربران و سیاست گذاران برقرار شود.
به گزارش سیتنا، در همایش جامعه و فضای مجازی، هویت و اخلاق به عنوان عناصر اصلی فضای مجازی معرفی شدند و تصریح شد: مشخص شدن هویت در فضای مجازی از جنبه های مختلف دارای اهمیت است که از آن جمله می توان به رعایت کپی رایت به واسطه آن و همچنین فراهم شدن زمینه مناسب تر برای توسعه خدمت رسانی در این فضا اشاره کرد.
سیر تحول تکنولوژی موجب شده تا در حال حاضر شبکه هایی با قدرت پردازش، سرعت و ظرفیت بالا ایجاد شود و به واسطه آن فضای مجازی ترکیبی از فرصت ها و تهدیدها به وجود آمده است.
شبکه های اجتماعی یکی از ابزارهایی است که به واسطه این تحولات به وجود آمده که می توان از آن به عنوان یک فرصت برای هم افزایی دانش استفاده کرد، کما این که با ایجاد شبکه های اجتماعی تخصصی این امکان فراهم شده است.
عضویت در این گونه شبکه ها در کنار مزایایی نظیر قابلیت تعامل با دنیا، چالش هایی نظیر ایجاد صفحات جعلی، کاهش کارایی درصورت عدم استفاده درست و رعایت نشدن حریم خصوصی نیز دارد.
در این همایش، با اشاره به شیوه هایی که امکان بهره مندی از مزایای چنین شبکه هایی را فراهم می کند، تاکید شد: با حمایت از عضویت کارامد و حفظ حریم خصوصی در شبکه های اجتماعی می توان از مزایای آن بهره برد و مانع تاثیر منفی برخی زوایای این شبکه ها شد.
این گزارش حاکی است، مهندس "نصراله جهانگرد" معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، نیز در این همایش با اشاره به حجم ترافیک ارتباطات اینترنت در دنیا و ایران تصریح کرد: در حال حاضر ترافیک ارتباطات اینترنت در دنیا 100 ترابایت در ثانیه است؛ در حالی که این رقم برای کشور ما 100 گیگابیت بر ثانیه است و این امر بیانگر فاصله بسیار زیاد کشور در راستای اجرای تعهدات برنامه پنجم کشور است.
وی با اشاره به ایجاد شبکه ملی اطلاعات به منظور برطرف کردن نیازهای داخلی مردم، گفت: با ایجاد این شبکه، بیش از 80 درصد از نیازهای مردم در حوزه های بانکی، دانشگاهی و خدمات تفریحی و اجرایی در داخل برطرف خواهد شد و 20 درصد مابقی نیازها از طریق ارتباطات بین الملل تامین می شود.
دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات با بیان این مطلب که به منظور اجرای تعهدات برنامه پنجم در فرصت باقی مانده، یک برنامه جامع تعریف شده است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس و به منظور تحقق برنامه ها نیاز به سرمایه گذاری بیش از 50 میلیارد دلاری تا چهار سال آینده در این حوزه وجود دارد که قرار است تنها 17 میلیارد دلار آن از سوی دولت صورت گیرد.
وی ادامه داد: امیدواریم با اجرای این برنامه ها، شاهد ارتقاء بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات طی این مدت باشیم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید