برنامه ریزی گوگل برای ارائه سیستم رمزگذاری ضد فیلترینگ!
مدیر اجرایی گوگل که پیشتر گفته بود با رمزگذاری دادهها تا ۱۰ سال آینده دیگر از فیلترینگ خبری نخواهد بود، حالا میگوید تکنولوژیهای رمزگذاری٬ نفوذ گوگل در برخی کشورها را تقویت خواهد کرد.
به گزارش سیتنا به نقل از دویچه وله، اریک اشمیت که برای شرکت در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس به سر میبرد٬ اعلام کرد که تکنولوژیهای رمزگذاری اطلاعات (Encryption) به گوگل این امکان را خواهد داد که نفوذ خود را در کشورهایی نظیر چین و کره شمالی که با سانسور گسترده دست به گریباناند٬ پررنگتر از پیش کند.
به گزارش والاستریتژورنال٬ اریک اشمیت در حاشیه نشست داووس، گفت: «ممکن است در یک دهه آینده گسترش بهرهگیری از تکنولوژیهای رمزگذاری در باز کردن فضای سیاسی و اجتماعی در کشورهایی که قوانین سختگیرانه برای سانسور دارند کمک کند و به شهروندان این کشورها فرصت بیشتری برای شنیده شدن صدایشان بدهد.»
پیشتر و در بحبوحه افشاگریها و بهت جهانی پیرامون جاسوسیهای گسترده روی ارتباطات دیجیتال توسط آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) اریک اشمیت اعلام کرده بود که رمزگذاری دادهها تنها سلاح کارآمد کاربران در برابر سیاستهای تهاجمی دولتها در نقض حریم خصوصی است.
رمزگذاری٬ شاهکلید حل مسائل پیشروی اینترنت
به اعتقاد اریک اشمیت رمزگذاری اطلاعات پاسخ بسیاری از مسائل و چالشهای پیشروی اینترنت در جهان است و میتواند در ۱۰ سال آینده حتی به سانسور و فیلترینگ دولتی پایان دهد و برنامههای دولتها برای جاسوسی گسترده روی ارتباطات دیجیتال را با اختلالات جدی مواجه کند.
اریک اشمیت گفته بود: «حفاظت از ترافیک اینترنت با کدهایی که شکستن آنها برای دولتها امکانپذیر نیست٬ امکان سانسور ارتباطات آنلاین را در یک دهه آینده از بین خواهد برد.»
مدیر اجرایی گوگل همچنین تاکید کرد که با تقویت سیستمهای رمزگذاری گوگل٬ نفوذ به شبکهها و سیستمهای خصوصی و جمعآوری دادههای شخصی کاربران برای دولتهایی نظیر چین که بیش از ۸۰ درصد جاسوسیهای سازمانیافته در جهان را انجام میدهد٬ دشوارتر از همیشه خواهد شد.
او همچنین با انتقاد از اقدامات آژانس امنیت ملی آمریکا برای تجسس در ارتباطات خصوصی شهروندان٬ گفت: «اینکه دولت ایالات متحده تواناییهای فنی انجام این کار را دارد٬ لزوما به این معنی نیست که باید عملیات جاسوسی را در این ابعاد انجام دهد.»
اریک اشمیت همچنین معتقد است با پیوستن تعداد بیشتری از کاربران چینی به شبکههای اجتماعی "فایروال بزرگ چین" هم که سازمانیافتهترین سیستم سانسور در جهان است٬ مجبور خواهد شد انعطاف بیشتری نشان دهد و از محدودیتهای موجود بکاهد. به اعتقاد او کاربران به تدریج توانمندتر از گذشته خواهند شد و سرانجام بر سیستمهای سانسور غلبه خواهند کرد.
گوگل در سال ۲۰۱۰ برای در امان ماندن از حملات سایبری دولتی و قوانین سختگیرانه سانسور در چین٬ دفاتر و سرویسهای خود را به هنگکنگ منتقل کرد٬ اما اریک اشمیت میگوید گوگل همچنان به دقت تحولات در چین را زیر نظر دارد تا بتواند به گشایش فضا در این کشور کمک کند.
انتهای پیام
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید