مسوول اقدامات تحریکآمیز اخیر تلویزیون کیست؟
به نظر میرسید با رفتن احمدینژاد و آمدن روحانی، شیوه صدا و سیمای انحصاری کشور هم تغییری کند و به خصوص مدیران این رسانه به اصطلاح ملی که حاصل وارونه و منفی افراطشان از سال 88 تا 92 را در نتیجه آرای مردم در 24 خردادماه دیدند و تو دهنی محکمی نثارشان آمد، اندکی شرمسار شده و به قول عوام از خر شیطان افراطیگری و انحصارطلبی پایین آیند.
اما ظاهرا سند ششدانگ این تشکیلات به اصطلاح ملی!، به نام یک باند افراطی شکست خورده و عصبانی از مردم، خورده که گاه و بیگاه شرمسارانه اما وقیحانه نیشی به جامعه میزنند و دوباره در اندرون رازآلود خود میخزند. در همین زمینه سایت انصافنیوز، در گزارشی نوشت: شنبه 25 آبان ماه، چند گزارش خبری بر روی آنتنهای شبکههای تلویزیون ملی رفت که بسیاری را شگفتزده کرد. پس از مدتها «تغییر مشی نسبی» رسانهی ملی از مقطع انتخابات 24 خرداد 92، گزارشی ساخته شدهی به شدت جناحی با ادبیات افراطیون دربارهی اتفاقات ناگوار سال 88 در تمام شبکههای خبری صداوسیما به نمایش درآمد که گویی تخریب زحمات جمهوری اسلامی در ماههای گذشته را هدف قرار داده بود تا کام شیرین بخشهایی از مردم را در صدمین روز از فعالیت دولت جدید تلخ کند.
پس از انتشار این گزارش ها و بروز واکنشهای بسیاری نسبت به آن، کدورتهای حوادث سال 1388 که کمکم به فراموشی سپرده شده بود بار دیگر سر باز زد و بسیاری که روابط دوستی خود را در عین اختلاف نظر دربارهی حوادث 1388 به واسطهی انتخابات 24 خرداد امسال دوباره ترمیم کرده بودند با پخش این گزارش بار دیگر اختلافات میان مردم زنده و آن روزها به یاد آورده شد.
اقدام رسانهی ملی در شرایطی صورت گرفت که در کنار امید «همه»ی جامعه به عملکرد دولت جدید، مسوولان کشور به انتظار «بخشی» از جامعه نیز توجه کرده و به گفته فرزندان میرحسین موسوی، ملاقات آنها با والدین خود منظم شده و در شرایط بهتری نسبت به ماقبل آن انجام میشود؛ همچنین شورای عالی امنیت ملی و وزارت اطلاعات نیز تلویحا مسوولیت حصر را بر عهده گرفتهاند و در مواردی از ایجاد شرایط رفع آن سخن گفتهاند. اما سوالاتی از روی انصاف و حمایت از منافع ملی است که برای بسیاری وجود دارد:
آیا کارشناسان رسانهی ملی، برای تهیه و تنظیم چنین گزارشی نظر رهبری و مسوولین مربوطه مانند شورای عالی امنیت ملی و وزرات اطلاعات را جویا شده بودند یا خیر؟ آیا تحریریهای که چنین گزارشی خروجی آن بوده از فکری متفاوت از تحریریهای است که در سال 1388 گزارشهای خبری تحریک کنندهای تنظیم میکرد که خشم معترضان را دو چندان میکرد که یکی از دلایل بیاعتمادی مردم به رسانهی رسمی و گرایش به ماهواره بود؟
آیا چنین مسوولینی ضرر و زیان چنین تصمیماتی هیجانی، غیر کارشناسی و جناحی خود را میپذیرند؛ عواقبی که برخی از نمایندگان مجلس نیز آن را تذکر داده بودند؟ و آیا مسوولیت تحریک احساسات و عواقب غیر مستقیم چنین عملی مانند بیاعتمادی (حداقل بخشی از مردم) به رسانهی ملی را بر عهده خواهند گرفت؟
مسوولین رسانهی ملی یا اسناد هماهنگی احتمالی اقدام اخیر با رهبری و شورای عالی امنیت ملی و وزارت اطلاعات را منتشر کنند (هر چند به نظر میسد چنین هماهنگی اصلا نشده است)، یا افراد احتمالا خودسری که دست به این کار زدهاند را معرفی کنند یا فرصت عذرخواهی و توبه نسبت به رفتار خود را در برابر مردم از دست ندهند.
خباز: عدهای نانشان در تکرار اتفاقات 88 است
در همین زمینه محمدرضا خباز به سایت خبری سلامنو گفت: همانطور که بارها مسئولین عالی رتبهٔ کشور، به ویژه رهبر معظم انقلاب تاکید فرموند و مردم نیز انتظار دارند بر خلاف گذشته که شرایط پر از تنش بود و کشور با تنش اداره میشد، پس از استقرار دولت تدبیر و امید، علاوه بر دستگاههایی که زیر نظر دولت هستند باقی دستگاههایی که در اداره کشور موثرند هم به آرامش در کشور کمک کنند.
این نماینده سابق مجلس گفت: یکی از شرایط بسیار مهمی که امید را دل ایجاد میکند و زمینه سرمایه گذاری را برای سرمایه گذار داخلی و خارجی فراهم میآورد، امنیت و آرامش در کشور است. بنابراین همهٔ ما این وظیفه را داریم که به نحوی کمک کنیم تا موضوعات اختلافی به حداقل برسد. نباید کسانی که دستی بر کار دارند، بنزین بر آتش اختلاف بریزند و این آتش را مجددا شعلهور کنند. دولتی که امروز روی کار آمده، اعلام کرده که با هرگونه افراط و تفریط مخالف است و میخواهد ثبات و آرامش را به کشور بازگرداند. تا کی قرار است این بحثها ادامه داشته باشند؟
خباز در خصوص رعایت عدالت تاکید کرد: اگر واقعا شرایطی فراهم بود که دیگران هم چنین امکاناتی داشتند و میتوانستند نظرات خود را بیان کنند و امکانات دولتی هم در اختیار آنها هم قرار میگرفت، چه بسا امکان داشت به عدالت نزدیک شویم. ولی در این شرایط عدهٔ زیادی را متهم کردن و در نهایت زمینه اختلاف و ناراحتی مردم را فراهم نمودن هنر نیست. پرداختن به مسائل قدیمی که میدانیم عدهٔ زیادی را در داخل کشور مورد رنجش قرار میدهد، کار پسندیدهای نیست.
نماینده سابق 7 دوره مجلس در پاسخ به سوالی درباره اثرات این اقدامات صدا و سیما اذعان داشت: اثرات منفی این رفتارها از جانب برخی دستگاهها این است که آن آرامشی که باید در کشور وجود داشته باشد را از بین میبرد و همچنان در ذهن این مسئله عنوان میشود که همچنان قرار است بر طبل جنگ کوبیده شود. وی در پایان تاکید کرد: از تکرار وقایع سال ۸۸ تنها کسانی سود میبرند که نانشان در دعواست و میدانند اگر آرامش به وجود آید، جایگاهی را در کشور نخواهند داشت و در این میان تنها ضررش را کشور و مردم میبرد.
منبع: سایت بهارنیوز
دیدگاهها
ما هيچ وقت فتنه ها و فتنه گران رو فرموش نمي كنيم! اگرچه دولت هم عوض بشه!
افزودن دیدگاه جدید