استخدام ۴ میلیون چشم چینی برای نظارت بر شبکههای اجتماعی
بیش از ۲ میلیون نفر٬ یعنی نیم میلیون نفر بیش از تعداد اعضای «ارتش آزادیبخش چین» برای کنترل و نظارت بر شبکههای اجتماعی با دولت چین همکاری میکنند.
به گزارش سیتنا به نقل از دویچه وله، «بیجینگنیوز» از رسانههای دولتی چین گزارش داده که مجموع تعداد کسانی که صرفا برای نظارت بر شبکههای اجتماعی٬ سرویسهای مایکروبلاگینگ و پیشبرد فیلترینگ سازمانیافته در این کشور به استخدام دولت درآمدهاند٬ از مرز ۲ میلیون نفر هم گذشته است؛ ۴ میلیون چشمی که به دنیای آنلاین چشم میدوزند تا مصادیق «انحراف و تخلف» را بیابند و اینترنت این کشور را «پاک» نگه دارند.
این افراد که با عنوان «تحلیلگران عقاید در اینترنت» مشغول فعالیتاند٬ لزوما در فرآیند سانسور آنلاین در چین نقشی مستقیم و فعالانه ندارند؛ آنها تور گسترده خود را در سرتاسر شبکههای اجتماعی چینی پهن میکنند تا هرآنچه در تضاد با ایدئولوژی رسمی حزب حاکم این کشور است را جمعآوری کنند.
تعداد این افراد که پلیس شبکههای اجتماعیاند٬ حتی از تعداد افرادی که در ارتش آزادیبخش خلق چین حضور دارند هم بیشتر است. چین در مجموع یک و نیم میلیون نیروی مسلح دارد. شمار تحلیلگران عقاید آنلاین٬ نیم میلیون نفر از این تعداد هم بیشتر است.
کار «تحلیلگران عقاید در اینترنت» این است که پشت سیستمهای کامپیوتری بنشینند و با بهرهگیری از نرمافزار پانصد هزار دلاری مخصوص٬ به جستوجوی کلیدواژههایی بپردازند که جزو خطوط قرمز حکومت چیناند. این افراد با استفاده از این نرمافزار موضوعات داغ و مورد بحث در شبکههای اجتماعی چین را هم دنبال میکنند. وقتی تعداد پستهای مرتبط با یک موضوع به حد ۴۰ از ۱۰۰ برسد٬ سیستم بهصورت اتوماتیک به این ماموران آنلاین هشدار میدهد.
دادههای جمعآوری شده توسط این افراد سپس دستهبندی میشود و در اختیار گروه کوچکتر دیگری قرار میگیرد که درباره آنها تصمیمگیری خواهند کرد. هم دادهکاوان و هم تصمیمسازان٬ همه در استخدام «دپارتمان پروپاگاندا» در دولت چیناند.
برآوردها نشان میدهد که فقط برای نظارت بر معادل چینی توییتر٬ موسوم به «سیناویبو» چندین هزار نیروی انسانی بهصورت شبانهروزی مشغول فعالیتاند. سیناویبو نزدیک به ۵۰۰ میلیون کاربر فعال دارد و روزانه ۱۰۰ میلیون پیام توسط کاربران در این پلتفرم منتشر میشود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید