کدخبر :8250 پرینت
31 تیر 1392 - 11:20

دستوری برای فیلترینگ جی میل و گوگل تاک ابلاغ نشده است

متن خبر

مشکل باز نشدن بسیاری از سایت‌های خبری و سرویس‌های ایمیل مثل جی‌میل و دانلود نشدن فایل‌ها مشکلی است که دیگر همه کاربران اینترنت آن را تجربه کرده‌اند.

به گزارش سیتنا، مهدی اخوان بهابادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفتگو با خبر آنلاین به ملاحثی مرتبط با فیلترینگ، شبکه اینترنت و دسترسی به فیس بوک سخن گفته است:
 
آقای اخوان فیلتر کردن سرویس دهنده های ایمیل مثل جی میل و جی تاک دلیل قانونی دارد؟
فیلترینگی که اشاره کردید  هیچ جا در کشور ابلاغ نشده است که فیلتر باشند اما به دلیل این موضوع اتفاق می افتد، سامانه فیلترینگ می خواهد دسترسی خاصی را مسدود کند اما ده سایت فرعی هم در کنار آن فیلتر می شوند .

 
شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک و ...چطور؟ اصلا عضویت در این سایت ها جرم است؟
عضویت در شبکه های اجتماعی جرم نیست، شیکه اجتماعی خاصی هم از این قانون مستثنا نشده است ولی در حال حاضر فیلترینگ برخی سایت ها را داریم که دور زدن فیلترینگ جرم شناخته می شود .

 
اما در بسیاری موارد شاهدیم که سازمان های دولتی و مرتبط با دولت در این شبکه ها عضو هستند؟
البته سیاست اعمال فیلترینگ در دستگاه های مختلف متفاوت است و بعضی از ارگان ها، سازمان ها می توانند در خواست بزنند و در کمیته تعین مصادیق جرائم اینترنتی مورد بررسی قرار گیرند و از قانون مستثنا شوند. اما از نظر شخصی من هم نباید قانونی بگذاریم که اکثریت مردم اجرا نکنند.

 
شما راه حل را در چه می دانید؟
بهترین راه حل این است که میزان پالایش و فیلترینگ برای گروه های مختلف متفاوت اعمال شود مثلا پالایش دانش آموز راهنمایی با استاد دانشگاه متفاوت است، البته پیش زمینه این امر احراز هویت است که ابتدا باید در هنگام درخواست برای اینترنت انجام شود تا بعد امکان تفکیک وجود داشته باشد .

 
فکر می کنید چرا هنوز نتوانسته ایم پا به پای کشورهای دنیا دولت الکترونیک را در کشور جا بیاندازیم؟
کند و گران بودن اینترنت باعث ایجاد محدودیت در کشور شده است، مثلا برای پژوهشگرهای کشور موجب محدودیت در دسترسی به منابع علمی مورد نیازشان در فضای مجازی شده است؛ در همین حال در بخش اقتصادی نیز ترویج بانکداری الکترونیک نیازمند اینترنت پرسرعت و با قیمت مناسب است که در کشور ما کندی و قیمت بالا مانع از حرکت اقتصاد بدون نفت می‌شود؛ حتی برای ارائه خدمات آموزش از راه دور در مناطق محروم، معضل عدم دسترسی معلمان و اساتید، با کیفیت بالای اینترنت قابل رفع است؛ در همین حال در حوزه پزشکی از راه دور و سلامت در فضای مجازی نیز کندی و قیمت بالای اینترنت باعث می‌شود بیشتر مراجعات و استفاده از کادر پزشکی تنها در حوزه فیزیکی محقق شود و حداقل استفاده از فضای مجازی در رفع معضلات جامعه را شاهد باشیم.و درحال حاضر بزرگترین مشکل بر سر راه، تصدی گری دولتی در این حوزه است و این موضوع بدون اجماع قابل حل نیست؛ به این معنی که زمانی این معضل حل خواهد شد که در بین مسئولان کشور اتفاق نظری حاصل و حضور بخش خصوصی در این حوزه پذیرفته شود.
باید توجه داشت که ورود بخش خصوصی به عرصه خرید و فروش پهنای باند به جای تصدی و نظارت حاکمیت، نقطه جهش بزرگی محسوب خواهد شد.چرا که به صورت ذاتی در هر اقدامی که امکان رقابت وجود نداشته باشد و بخش دولتی خود را تنها و بی رقیب بداند انگیزه و همت جدی برای رفع مشکلات صورت نمی گیرد.

انتهای پیام 

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.