کدخبر :8242 پرینت
30 تیر 1392 - 21:55

/اختصاصی سیتنا/ وزیر ارتباطات: "گوگل ارث بومی" با ایجاد دیتاسنتری مناسب به بهره‎برداری می‎رسد

متن خبر

گوگل ارث که سال 1996 تاسیس شده اکنون یک مرکز داده – دیتاسنتر- با حجم 2 هزار ترابایت داشته و به دلیل جمع آوری اطلاعات برای سازمان‎های امنیتی و اطلاعاتی درآمدزایی بسیاری به همراه دارد. حال رفته رفته تلاش‎های متخصصان داخلی برای بهره‎برداری از پروژه‎ی "گوگل ارث بومی" به ثمر می‎رسد تا این سایت بتواند رقیب قدرتمندی برای "گوگل ارث" باشد. 

 

به گزارش سیتنا (citna.ir)، شاید برای اولین بار در اوسط سال 90 زمانی که "امیر سرتیپ محمدحسن نامی" رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به مناسبت فرا رسیدن هفته دفاع مقدس اعلام کرد که سایت "بصیر" در مقابل "گوگل ارث" به بهره برداری خواهد رسید، برای بسیاری جای سوال بود که آیا این سایت می‎تواند گوگل ارث را تعطیل کند؟ 

 

دیگر بار در اوایل سال جاری "نامی" این بار در کسوت وزیر ارتباطات از پیگیری‎ها برای راه‎اندازی پروژه گوگل ارث بومی خبر داد.

 

همزمان با اقدامات اجرایی برای راه‎اندازی این طرح بزرگ ملی، وزیر ارتباطات در اواخر خردادماه سال جاری در خصوص وضعیت پروژه‎ی "گوگل ارث ملی" گفت: نقشه سه بعدی زمین فراهم شده و اکنون ما به دنبال ایجاد دیتاسنتر مناسبی هستیم تا این حجم اطلاعات در آن قرار گیرد.

 
دیگر بار و در تشریح این طرح، نامی با بیان اینکه نسل جوان امروز نسلی است که تمام نیازهای اطلاعاتی و علمی خود را از طریق سایت‎های اینترنتی فراهم می کند، اظهار داشت: سعی مان بر این است که ظرف مدت کوتاهی بتوانیم سرویس گوگل ارث اسلامی را به عنوان سایت ملی جمهوری اسلامی ایجاد کنیم تا در سطح جهان قابل بهره برداری باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: قرار است سازمان‎ها و ارگان‎های دیگری علاوه بر وزارت ارتباطات روی این پروژه فعالیت داشته باشند فعلا نام نهایی برای آن درنظر گرفته نشده است اما پیشنهاد ما نام "بصیر" برای این سرویس نقشه سه بعدی زمین است.

نامی در مورد تفاوت "بصیر" با گوگل ارث گفت: گوگل ارث که سال 1996 تاسیس شده هم اکنون یک مرکز داده – دیتاسنتر- با حجم 2 هزار ترابایت داشته و به دلیل جمع آوری اطلاعات برای سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی درآمدزایی بسیاری دارد.

وی با بیان اینکه گوگل ارث در کشورهای هدف به جمع آوری اطلاعات در موارد امنیتی می پردازد، افزود: اگرچه ظاهر آن یک سایت خدماتی است ولی پشت پرده آن را سازمان‎های امنیتی و اطلاعاتی برای جمع آوری اطلاعات در کشورهای هدف تشکیل می دهند.

وی با بیان اینکه دشمن با استفاده از این سرویس از داده مکانی بهره برداری سوء می کند، تصریح کرد: تمامی سعی مان این است که با ایجاد سایت "بصیر" برای مردم در ایران و خارج از کشور امکانات مورد نیاز را فراهم کنیم.

 

امید است با پیگیری‎های نهادهای مسوول در اجرای پروژه‎ی "گوگل ارث بومی" همزمان با پیگیری‎های مقامات مسوول در وزارت ارتباطات، هرچه زودتر شاهد بهره‎برداری از این پروژه‎ی عظیم ملی باشیم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.