ممنوعیت سفارش اینترنتی محصولات مرتبط با "ایران" توسط paypal
"paypal" پرداخت آنلاین هزینهی کتابی دربارهی زندگی ایرانیان در داخل خانههای خود را ممنوع کرد. دلیل این امر واژه "ایرانی" در عنوان کتاب است که در لیست سیاه غیررسمی این سایت تجارت الکترونیک جا دارد.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا (citna.ir)، سیستم "paypal"، سامانه انتقال پول الکترونیکی از طریق اینترنت، سفارش و خرید اینترنتی کتاب عکسی دربارهی ایران را ممنوع کرد.
موسسهی ایتالیایی"فابریکا" که یکی از شرکتهای زیرمجموعهی گروه مد "بنتون" است چندی پیش کتاب مجموعهی عکسی از زندگی مردم ایران در داخل خانههای خود با عنوان "اتاق نشیمن ایرانی" را منتشر کرد.
مسوولان فابریکا در وبلاگ رسمی شرکت خود نوشتند که چند روز بعد از انتشار کتاب با تعجب دیدند که نمیشود کتاب را اینترنتی سفارش و پولش را از طریق پیپل پرداخت کرد.
دان هیل، یکی از مسوولان فابریکا و دستاندرکاران انتشار کتاب نوشت:«نمیتوانستیم سفارشهای آنلاین برای خرید کتاب را دریافت کنیم و نمیدانستیم چرا. بعد از پیگیری و تماسهای مختلف بالاخره معلوم شد که مشکل در پیپل است.»
بنا به نوشتهی وبلاگ رسمی شرکت "فابریکا"، پیپل حساب این شرکت را به دلیل اینکه عنوان کتاب واژهی "ایرانی" داشت، مسدود کرد. سایت اخبار فنآوری "بازفید" نیز میگوید واژهی "ایران" و "ایرانی" اگرچه به شکل رسمی در لیست سیاه نیست، اما به شکل غیررسمی جزو واژههای ممنوعه محسوب میشود.
وبسایت "بازفید" گزارش داد که شرکت "پیپل" به درخواستآنها برای گفتوگو پاسخی نداده است.
پیپل خود یکی از شرکتهای زیرمجموعهی "ایبی" است که از بزرگترین سرویسهای خرید آنلاین جهان است. این شرکت آمریکایی در راستای تحریمهای گسترده آمریکا علیه نظام بانکی و نقلوانتقال پول به ایران، واژهی ایران و ایرانی را ممنوع و مشمول سانسور محسوب کرده است.
دان هیل در وبلاگ فابریکا نوشت که بعد از تماسهای مکرر با پیپل و در حالی که در ابتدا کسی به سوال آنها پاسخی نداد، پیپل بالاخره در نامهای تایید کرد که "ایران" و "ایرانی" به شکل غیررسمی در "لیست سیاه" این شرکت بینالمللی تجارت الکترونیک قرار دارد. پیپل دلیل این امر را تحریمهای بینالمللی علیه تجارت و نظام بانکی ایران اعلام کرد.
دان هیل نوشت:«یکی از اهداف اصلی انتشار این کتاب دربارهی زندگی در خانههای ایرانی این بود که جهان بداند مردم ایران فرقی با مردم دیگر کشورها ندارند و زندگی شخصی آنها هم چیزی شبیه به زندگی ما در غرب است.» او با تاکید بر اعمال سانسور "paypal" نوشت که این سانسور نشان داد که انگار غرب اصرار دارد بگوید ایرانیها شبیه آنها نیستند.
"paypal" بالاخره این کتاب را از لیست ممنوعه غیررسمی خود خارج کرد و حالا کاربران میتوانند کتاب را سفارش دهند. اما مشخص نیست که آیا واژههای "ایرانی" و "ایران" هم از لیست سیاه پیپل خارج شدند یا نه.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید