تعرفهی تلفن ثابت کلاف سردرگم میان شورای رقابت و رگولاتوری
رییس شورای رقابت از افزایش 12 درصدی نرخ مکالمات تلفن ثابت خبر داد که قرار است از اول دیماه در قبوض مشترکان تلفن ثابت اعمال شود که با این حساب تعرفهی هر پالس مکالمات تلفنی از 44/7 ریال به 51 ریال افزایش مییابد؛ با این اتفاق میتوان گفت که پیشنهاد مخابرات دربارهی تغییر و یا عدم تغییر نرخهای مخابراتی بین شهری و بر اساس مسافت مورد موافقت شورای رقابت قرار نگرفته است.
به گزارش سیتنا به نقل از ایسنا، موضوع تغییر تعرفههای تلفن ثابت که حدود هفت سالی است بدون تغییر مانده از سال گذشته مطرح و طی آن شرکت مخابرات ایران درصدد تغییر این تعرفهها با توجه به زمان و مکان برای مشترکان تلفن ثابت بود که از آن به عادلانه کردن تعرفه های مخابراتی نام میبرد.
شرکت مخابرات ایران به دنبال اجرای قانون خصوصیسازی برای تغییر تعرفههای مخابراتی، نرخهای پیشنهادی خود را برای بررسی در سال گذشته ابتدا به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه داد که این موضوع با واکنش شورای رقابت که بر اساس قانون، وظیفه تعیین دستورالعمل قیمتگذاری را دارد، روبه رو شد و درنهایت این پیشنهادات به شورای رقابت ارائه شد که مورد بررسی قرار گرفته و نهایی شد.
در این زمینه رییس شورای رقابت بارها بر این موضوع تاکید کرده که مطابق قانون، تصمیمگیری درباره هر آنچه که به بازار مربوط باشد، از جمله بحث تعرفهها و قیمت در اختیار شورای رقابت است.
پژویان با بیان اینکه افزایش ناچیزی در قیمت مکالمات اعمال شده ابراز کرد: سهم هزینه تلفن ثابت در بودجه خانوارها بسیار پایین است و برای خانوارهای فقیر سهم هزینههای مکالمه با تلفن ثابت 1.1 درصد یعنی حدود یک درصد است و مشترکان با این افزایش، تغییری احساس نخواهند کرد.
تکذیب افزایش تعرفهی تلفن ثابت
اما چند روز گذشته وزیر ارتباطات با بیان اینکه بر اساس اصل 44 قانون اساسی، شورای رقابت چارچوب تعرفه قیمت را مشخص میکند و تعرفهگذاری بر اساس قانون وزارت ارتباطات بر عهده کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است تاکید کرد: این کمیسیون یک کمیسیون فرابخشی و شامل چند نماینده وزارتخانه است و بحث مطرح شده در مورد افزایش تعرفه تلفن ثابت را تکذیب میکنیم.
رضا تقیپور ادامه داد: قبلا نیز گفتهایم که برای بحث همکدسازی بین شهرستانهای هر استان یک تعدیل را مصوبه و ابلاغ کردهایم که مخابرات آن را انجام میدهد.
وزیر فناوری ارتباطات و اطلاعات با تاکید بر اینکه ما هیچ افزایشی را در تعرفههای مخابراتی نداشتهایم، گفت: بر اساس این تعدیل مقداری هزینه تماس داخل شهری افزایش پیدا میکند ولی تماس بین شهرستانها کاهش پیدا میکند.
تقیپور با بیان اینکه بحث همکدسازی در تهران نیز مراحل فنی خود را طی میکند، تصریح کرد: شرکتهای مخابراتی تقاضاهایی را در مورد افزایش قیمت داشتهاند ولی این امر باید با هماهنگی ستاد تنظیم بازار انجام شود.
همچنین وزیر ارتباطات درباره موضوع همکد کردن شهرستانهای استان تهران، با بیان اینکه پالس یک اصطلاحی است که در خیلی از تعرفههای مخابراتی کاربرد دارد، گفت: در بحث مکالمات تلفن ثابت ما قیمت پالس را افزایش ندادیم ولی هزینهها را در داخل استان به نحوی تعدیل کردیم تا بتوانیم کد را از بین ببریم.
دکتر رضا تقیپور هم اظهار کرده بود: بر این مبنا محاسبه جدید به شکلی صورت خواهد گرفت که از نظر درآمد، درآمد هر استان به میزانی که قبلا بوده به همان شکل باقی بماند و با این شرط دولت پذیرفت که این هم کدی صورت بگیرد و اکنون هم هماهنگیهای عملیاتی آن در حال انجام است که انشالله این کار انجام شود.
به گفته او قبلا هم در رابطه با این موضوع و همکد شدن بحثهایی مطرح شده بود و علت اینکه از مهرماه سال گذشته راجع به این مصوبه دولت تامل شد، همین بوده که ما تابع قانون هستیم و قانون اصل 44 نیز میگوید که نباید تکلیفی را به اپراتورها ابلاغ کنیم که باعث ضرر و کاهش درآمد آنها شود و برهمین مبنا هم در طول یک سال گذشته مسیرهای مختلفی را طی کردیم که این اتفاق نیفتد و اپراتورها متضرر نشوند.
موضوع همکد کردن شهرستانهای استان تهران با تهران توسط یکی از نمایندگان مجلس مطرح و از وزارت ارتباطات خواسته شده بود تا زمینه این همکدی را فراهم کند، پس از اظهارات پژویان و تقیپور تاکنون هیچ خبر رسمی درباره جزییات این موضوع از سوی مسوولان مخابراتی اعلام نشده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید