نامه انجمن روانشناسی حوزه علمیه قم به کمیسیون فرهنگی مجلس درباره رایتل
انجمن روانشناسی حوزه علمیه قم در نامهای به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی پیامدهای اجتماعی و روانی رایتل را بسیار زیاد معرفی و تاکید کرده است که باید اقدامات لازم جهت جلوگیری از راه اندازی آن انجام شود.
به گزارش سیتنا به نقل از رسا، انجمن روانشناسی حوزه علمیه قم در نامهای به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، به تبیین برخی ابعاد و پیامدهای رایتل از منظر روانشاسی اجتماعی پرداخت. در این نامه، با پذیرش این که رایتل دارای برخی مزایا و محسنات میباشد، بیان شده است که اولا این ثمرات محدود بوده و به حد ضرورت نمیرسد؛ ثانیا مفاسد فرهنگی ـ اجتماعی آن بسیار زیاد و وخیم است.
در بخشی از نامه چنین آمده است: «روانشناسان و افرادی که در حیطة مسائل مشاورة اجتماعی و خانواده فعالیت دارند، به صورت عینی و ملموس، مفاسد حاصله از برخی امکانات فناوریهای ارتباطی همچون اینترنت و تلفن همراه را مشاهده میکنند؛ مفاسدی چون رشد ناامنیهای روانی، گسترش تزلزل در بنیانهای نهاد مقدس خانواده، افزایش بزهکاری اجتماعی و … ؛ این در حالی است که این گونه وسایل، ثمرات و استفادههای مثبت زیادی داشته و برخی نیازهای ضروری را مرتفع میسازند؛ به گونهای که در جمعبندی ثمرات و مفاسد، ثمرات آن بیشتر است؛ اما چنان که ذکر شد اپراتور نسل سوم (رایتل)، پاسخگوی نیازهای ضروری نیست و متقابلا، دارای پیامدها و عوارض منفی بسیار زیاد و مهمی میباشد».
انجمن روانشناسی حوزه، مقایسه رایتل با ارتباطات تصویری همچون وبکم که از قبل جریان داشته و دارد را نادرست ارزیابی کرده است؛ زیرا، محدودیت دسترسی، سرعت پائین، هزینه بالا، کنترلپذیری نسبی و … که در ارتباطات تصویری دیگر وجود داشته است، زمینهسازی آنها را در بوجود آمدن مفاسد، بسیار کمتر میکند.
در این نامه، عدم موفقیت راهکارهایی که مسئولیت کنترل در مقابل آسیبها را به خود اشخاص واگذار کرده، خاطرنشان شده است؛ چرا که در موارد زیادی، کاربران به توصیههایی که در این راستا صورت میگیرد، توجهی نشان نمیدهند. بدون شک اکثریت کاربران رایتل، به دلیل جذابیت و تنوع امکانات آن، قشر جوان خواهند بود که دارای ویژگیهای خاصی بوده و در معرض انواع فسادها قرار داشته، قادر به مقاومت در برابر فشارهای نرم محیطی نیستند.
از سوی دیگر، خطرات و تهدیداتی که از طریق رایتل، متوجه روابط همسران شده و نیز میان والدین و فرزندان خواهد شد، بسیار وخیم خواهد بود و برای روانشناسان و مشاوران خانواده، بسیار روشن است که رایتل با امکانات ویژة خود، تزلزل در بنیان خانوادهها را برجای خواهد گذاشت و همبستگی و انسجام خانوادگی را به شدت دچار آسیب خواهد نمود.
انجمن روانشناسی حوزه علمیه قم، در پایان نامه خود به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، خواستار آن شده است که «با توجه به پیامدهای سوء متعدد و وخیم رایتل»، اقدامات لازم برای جلوگیری از راهاندازی اپراتور رایتل (با امکانات خاص) انجام پذیرد.
انتهای پیام
دیدگاهها
با توجه به بودن یکسری از عواقب، دلیلی برای مخالفت شدید بااینچنین پیشرفتهایی وجود نداره بلکه باید درخواست تبلیغاتی نوین در جهت حفظ کیان خانه و خانواده داشته باشیم و روش صحیح و سالم مصرف کردن را پیشنهاد بدهیم نه اینکه با آن به شدت و صراحت مخالفت کنیم.
فکر نمیکنید وقت آن شده، قبل از اینکه مخالفت خود را اعلام کنیم دنبال راه بهتر و یا طرز بیان نوین باشیم تا باعث موضع گیری صریح دشمن دین (که به راحتی دین را در مقابل پیشرفت علم قرار میدهند،) نشویم.
با تشکر
هموطنی شیعه و جوان که مشتاق به فراگیری علوم جدید و مخالف با اینگونه جبهه گیریهای افراطیست
ما که خوبو بد خودمونو نمی تونیم تشخیص بدیم لابد شما میدونین که حرام اعلام میکنید دیگه
هر کس مسئول کارهای خودشه
خدمت همه علمای مذهبی و اجتماعی
تکنوژی باید با سرعت بیشتری مخصوصا در سرزمین های اسلام باید جلو برود جون در اسلام بسیار به آن اشاره شده و علمای مذهبی باید بیشتر از دیگران از آن استقبال کنند وقتی از تکنولوژی عقب می مانید مثل ماهواره فعالیت افرادی که صلاحیت کمتری دارند بیشتر می شود و شما عقب می مانید در ضمن باید یه خانواده ها اجازه تربیت فرزندان خود را بدهید
شما که از حضرت محمد(ص)بالاتر نیستید که در چندین جای قران آمده که تو مسئول و ضامن نیستید تو فقط اخطار دهنده و بیم دهنده هستی لطفا به من اجازه بدهید خوب و بدرا به فرزندم بیاموزم
افزودن دیدگاه جدید