تشریح نحوهی حمایت از تولیدکنندگان داخلی نرم افزار در گفتوگوی سیتنا با معاون سازمان فناوری اطلاعات
معاون توسعه و مدیریت شبکهی سازمان فناوری اطلاعات، گفت: با تصویب مصوبهای با عنوان مهاجرت به نرم افزارهای ایمن در کارگروه فاوا، حمایت از تولیدکنندگان نرم افزار در داخل کشور را وارد فاز اجرایی میکنیم.
مهندس "علی اصغر انصاری" در گفتوگو با خبرنگار سیتنا "citna.ir" در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی تلکام در خصوص حمایت از تولیدکنندگان داخلی نرم افزار، اظهار داشت: در رسانههای دیجیتال، ساختارهایی برای موبایل و حتی بازیهای کامپیوتری وجود دارد که عدهای را زیر سقف پوششی و حمایتی قرار می دهد و البته عده ای نیز محروم می مانند، ولی اگر در کشور قانونی برای شفاف سازی حمایت از محصولات به صورت مدون تدوین شود تاثیر مثبتی در تولید داخلی خواهد داشت.
وی در خصوص برنامههای حمایتی از تولیدکنندگان نرمافزارهای داخلی، توضیح داد: یکی از محورهایی که اخیراٌ بر اساس بند الف مادهی 46 قانون برنامهی پنجم به ما تکلیف شده و آن را دنبال می کنیم حمایت از شرکتهای دانش بنیان در تولید نرم افزار است.
وی ادامه داد: در این راستا باید سهم صنعت فناوری اطلاعات از تولید ناخالص داخلی به خصوص در حوزهی نرم افزار و امنیت به 2 درصد برسد، که این امر محقق نمی شود مگر اینکه ما بتوانیم زمینههای حمایتی برای تولیدکنندگان نرم افزار داخلی را فراهم کنیم.
انصاری در ادامه توضیح داد: یکی از روش های حمایت از تولید کنندگان نرم افزار رگولیشن این فضا است که همان تنظیم بازار است. خیلی از دستگاههای دولتی به عنوان مشتریان کلان نرم افزارهای مختلف در حوزههای متنوع چه تخصصی چه عمومی به شمار میروند که میتوانند به عنوان یک بازار خوب برای شرکتهای خصوصی، تعاونی و شرکتهایی که در این حوزهی فعالیت دارند در نظر گرفته شوند.
وی ادامه داد: اخیرا مصوبهای تحت عنوان مهاجرت به نرمافزارهای ایمن را در کارگروه فاوا به تصویب رساندیم که در این مصوبه ابتدا در نظر داریم از طریق یک سایت رسمی فهرست نیازمندی نرم افزاری دستگاه های دولتی را اعلام کنیم بدین ترتیب بخش خصوصی و شرکتهای فعال در این حوزه متوجه میشوند که در حال حاضر تقاضا به چه سمتی است.
انصاری ادامه داد: دومین کاری که در این مصوبه میخواهیم انجام دهیم این است که شرکتهایی که تولید نرمافزار دارند، نرمافزارهای خود را بر اساس جداولی که ما اعلام کردهایم معرفی کنند. ما این نرمافزارها را به آزمایشگاههای تخصصی خود که هم اکنون در حال راهاندازی هستیم ارائه میدهیم. در صورت تایید نمونهی نرمافزار در آزمایشگاهها، در صورت لزوم آنها را توسعه داده و تعداد آن را زیاد میکنیم. قابل ذکر است پس از آن، فهرست نرم افزارهای تایید شدهی خودمان را هم اعلام میکنیم.
انصاری، در ارتباط با تهیه کنندگان نرمافزار دولتی، توضیح داد: دستگاههای دولتی که میخواهند نرم افزار تهیه کنند نیز ملزم هستند از این فهرست استفاده کنند و از شرکتهایی که نرم افزار مورد نظر آنها را دارند و مورد تایید ما هستند نرم افزار خریداری کنند.
وی ادامه داد: سومین کاری که ما در این راستا انجام داده ایم، ارزیابی عملکرد دستگاه های دولتی و شرکت های خصوصی در بحث عرضه و تقاضا است.
انصاری در خصوص آیندهی این نرم افزارها، گفت: پیش بینی میکنیم که به این واسطه بتوانیم بازار خوب و تضمین شدهای را برای شرکتهای خصوصی فراهم کنیم تا کسب و کار در این حوزه رونق یابد و ما نیز یتوانیم با این اقدام از شرکت های خصوصی حمایت کنیم.
انصاری توضیح داد: حرکت دیگری که انجام شده و به ثمر رسیده است، تدوین نظام جامع صادرات نرم افزار است. ما اعتقاد داریم می توانیم با توجه به پتانسیل های موجود در کشور سهم چشمگیری از بازارهای منطقه را به دست آوریم که برای تحقق این هدف فعالیت ها و مسوولیت های مختلفی برای بخشهای مختلف پیش بینی کرده ایم که البته هنوز تصویب نشده ولی مطالعات بسیار خوبی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در این تقسیم مسوولیت، در واقع بخش های مختلف باید تسهیلات لازم را برای تولید و صادرات نرم افزار فراهم کنند؛ از جمله تسهیلاتی که در نظامات و ضوابط حقوقی که در حوزهی بانک، بیمه، گمرک و مالیات است. در واقع بخش های اقتصادی فعال در تولید نرم افزار باید بتوانند با تسهیلات بهتر کار بازاریابی بین المللی را به خصوص برای منطقه انجام دهند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید