کدخبر :318165 پرینت
24 فروردین 1404 - 15:34

ساخت و تولید؛ پیشران اقتصاد دانش‌بنیان

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، معتقد است: صنعت ساخت تجهیزات پیشرفته، یکی از راهبردی‌ترین و تأثیرگذارترین حوزه‌های تولیدی است؛ بدون خودکفایی در این عرصه، نه‌تنها بسیاری از صنایع دیگر وابسته می‌مانند، بلکه امکان رقابت در بازارهای بین‌المللی نیز از دست خواهد رفت.

متن خبر

به گزارش سیتنا، سید محمد مهدی هادوی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی، در یادداشتی آورده است:

ساخت و تولید امری مقدس است. خلق یک شی، شاید یکی از مصادیق تفسیر آیه‌ای از قرآن کریم باشد، آن‌گاه که خداوند به فرشتگان فرمود: «إنی جاعلٌ فی الأرضِ خلیفة».  

تولیدکنندگان و سازندگان به خود ببالند که خالق مهربان و بزرگ، افتخار خلق و افزودن مصنوعی به این جهان را به آنان سپرده است. این نقش، چیزی جز تجلی مقام خلیفه‌اللهی انسان در زمین نیست.

صنعت ساخت تجهیزات پیشرفته، یکی از راهبردی‌ترین و تأثیرگذارترین حوزه‌های تولیدی است. بدون خودکفایی در این عرصه، نه‌تنها بسیاری از صنایع دیگر وابسته می‌مانند، بلکه امکان رقابت در بازارهای بین‌المللی نیز از دست خواهد رفت.

این حوزه، پیشران فناوری، زمینه‌ساز افزایش بهره‌وری و خلق ارزش افزوده بالا است و تجربه جهانی نشان داده، کشورهایی که در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، در توسعه صنعتی خود جهش‌های چشمگیری داشته‌اند.

بر همین اساس، رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، سال ۱۴۰۴ را سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری کردند. شعاری که فراتر از یک شعار، راهبردی کلان برای احیای اقتصاد تولیدمحور و جهش صنعتی کشور به شمار می‌رود. این نام‌گذاری، اهمیت زیربنایی مشارکت مردمی، جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و حرکت به سوی تولید فناورانه را یادآوری می‌کند؛ به‌ویژه در حوزه‌ای چون تجهیزات و ماشین‌آلات پیشرفته صنعتی که ستون فقرات توسعه پایدار محسوب می‌شود.

سالی که گذشت، همراه با مجاهدت، نوآوری و تلاش مستمر بود و مسیر را برای خیزش دوباره در توسعه تجهیزات و ماشین‌آلات پیشرفته در سال جدید هموار کرد.

نقش صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی در این مسیر بسیار کلیدی است؛ اما این نقش بدون حضور سرمایه‌گذاران توانمند، دلسوز و آینده‌نگر، به شکوفایی نمی‌رسد. سرمایه‌گذاری برای تولید تجهیزات پیشرفته نه یک هزینه، بلکه سرمایه‌گذاری‌ای است که امنیت صنعتی، افزایش قدرت اقتصادی و ارتقای جایگاه ملی را به همراه خواهد داشت.

در این راستا، ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی نیز در راستای این هدف ملی، تلاش‌های خود را در مسیر تعامل مؤثر بین بخش‌های علمی، فناوری و صنعتی گسترش داده است. برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی با فعالان این زیست‌بوم، شنیدن دغدغه‌ها و نیازهای فناوران، حمایت از توسعه بازار و ایجاد پل ارتباطی میان مراکز علمی و صنعت از جمله اقدامات این ستاد در جهت تحقق زیست‌بوم نوآوری در صنعت ماشین‌سازی بوده است.

مردم بزرگوار ایران انتظار دارند که با همت، دقت و دانش، نیازهای صنعتی کشور را پاسخ دهیم و در بازار کشورهای منطقه و فراتر از آن، حضوری شایسته و اثرگذار داشته باشیم؛ تا پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران در حوزه صنعت و ساخت و تولید، برافراشته‌تر از همیشه بدرخشد.

امید آن‌که با همدلی، تخصص و روحیه جهادی، دست در دست هم دهیم تا ایران عزیزمان را به قله‌های پیشرفت صنعتی برسانیم و در مسیر خلق آینده‌ای بهتر برای نسل‌های آینده، گام‌های محکم‌تری برداریم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.