توانیر: پولی برای توسعه نیروگاهها نداریم
یک مقام ارشد شرکت توانیر میگوید این شرکت بیش از ۱۸۵ هزار میلیارد تومان زیان انباشته و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی انباشته دارد و دیگر توان سرمایهگذاری برای احداث نیروگاههای برقی جدید ندارد.
به گزارش سیتنا، مسعود خانی، مجری طرحهای بهینهسازی مصرف توانیر گفت که طی سه سال گذشته هم شرکت توانیر و هم صنعت برق زیانده بوده و بدهی شرکت به نیروگاههای برقی روند صعودی داشته است.
او گفت به دلیل زیان و بدهیهای انباشته، شرکت توانیر دیگر توان سرمایهگذاری برای احداث نیروگاههای برقی جدید ندارد.
اظهارات او ظاهراً واکنشی به سخنان هفته گذشته حسنعلی تقیزاده لنده، رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکتهای تولیدکننده برق است که گفته بود طی سه سال گذشته درآمد توانیر به واسطه افزایش تعرفههای برق، سه و نیم برابر شده؛ اما به گفته او حتی «یک ریال از افزایش درآمد توانیر به توسعه و احداث نیروگاه جدیدی برقی منجر نشده است».
تقیزاده مردادماه امسال نیز به شدت از شرکت توانیر انتقاد کرده و گفته بود این شرکت به دلالی برق روی آورده است.
او گفته بود در حال حاضر وزارت نیرو، برق نیروگاههای خصوصی را به قیمت هر کیلووات ۱۲۰ تومان خریداری میکند و خودش همین برق را به قیمت بیش از هزار و ۸۰۰ تومان در بورس انرژی عرضه میکند.
خانی در واکنش تازه خود به این اظهارات، منکر افزایش درآمدهای توانیر نشده، اما میگوید این افزایش درآمد صرف پرداخت بدهیها و جبران زیانهای گذشته میشود و منابع اضافی برای احداث نیروگاههای جدید برقی باقی نمیماند.
در همین حال، عباس علیآبادی وزیر نیرو روز شنبه مدعی شد: «تابستان سال آینده وضعیت تأمین برق کشور بهتر میشود و با اجرای موفق برنامهها و همکاری دستگاههای دولتی میتوانیم شاهد رفع ناترازی برق در تابستان سال ۱۴۰۵ باشیم».
اظهار امیدواری علیآبادی به بهتر شدن وضعیت کسری برق و حتی رفع ناترازی آن در حالی است که خود او حدود یک ماه پیش گفته بود تابستان امسال کشور با ۲۰ هزار مگاوات کسری برق مواجه بود، اما این رقم در سال آینده به ۲۵ هزار مگاوات اوج خواهد گرفت.
کسری برق در اوج مصرف تابستانی سال ۱۴۰۲ حدود ۱۲ هزار مگاوات بود و در تابستان امسال به ۲۰ هزار مگاوات اوج گرفت و انتظار میرود سال آینده ۲۵ هزار مگاوات باشد که برای رفع آن دستکم نیاز به ۲۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری است.
در حالی که ایران سالانه ۷ درصد رشد مصرف برق دارد، طی یک دهه گذشته رشد تولید برق کمتر از نصف این رقم بود و حتی پارسال تولید برق ایران تنها ۲ درصد افزایش یافت.
شرکت توانیر دسترسی به آمارهای ماهانه خود را برای کاربران اینترنتی مسدود کرده و دقیقاً مشخص نیست در سال جاری وضعیت توسعه پروژههای نیروگاهی به چه صورت است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید