کدخبر :314618 پرینت
11 بهمن 1403 - 11:12

سانسور؛ مانع رقابت هوش مصنوعی دیپ سیک با نمونه‌های غربی

دیپ‌سیک با دستیار هوش مصنوعی جدید خود بحث‌های داغی درباره رقابت صنعتی بین چین و ایالات متحده در حوزه توسعه هوش مصنوعی به راه انداخته است، اما به نظر می‌رسد این محصول که در شهر هوانگژو در چین ساخته شده، از مقررات سانسور چین مصون نیست.

متن خبر

به گزارش سیتنا، استارت‌آپ چینی «دیپ‌سیک» با دستیار هوش مصنوعی جدید خود بحث‌های داغی درباره رقابت صنعتی بین چین و ایالات متحده در حوزه توسعه هوش مصنوعی به راه انداخته است. اما برخی کاربران و خبرگزاری‌های بین‌المللی گزارش کرده‌اند که این دستیار هوش مصنوعی پاسخ به سؤالات حساس مرتبط با دولت چین را سانسور می‌کند.

تازه‌ترین مدل توسعه‌یافته توسط دیپ‌سیک به فاصله کوتاهی پس از انتشار به صدر جدول بیشترین تعداد دانلود در سکوی توزیع نرم‌افزارهای شرکت اپل رسید و لرزه‌ای بر بازار سهام شرکت‌های مرتبط با هوش مصنوعی وارد کرد.

با این حال، به نظر می‌رسد این محصول که در شهر هوانگژو در چین ساخته شده، از مقررات سانسور چین مصون نیست.

از جمله این موارد مواجهه دیپ‌سیک با سؤالی در ارتباط با یک شخصیت کارتونی است.

سال‌ها است که شخصیت کارتونی «وینی د پو»، که از موفق‌ترین ساخته‌های والت دیزنی است، برای بسیاری از چینی‌ها به نمادی بازیگوشانه برای تمسخر شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، تبدیل شده است.

آسوشیتدپرس در گزارشی نوشته است که وقتی از دستیار هوش مصنوعی دیپ‌سیک پرسید که «وینی د پو» در چین چه معنایی دارد، ابتدا پاسخ داد که این خرس یک شخصیت کارتونی است که نزد بسیاری از کودکان و خانواده‌های چینی دوست‌داشتنی است و نمادی از شادی و دوستی شمرده می‌شود.

به‌نوشته آسوشیتدپرس، دیپ‌سیک پس از این پاسخ ناگهان تغییر رویه داد و بدون این‌که به طنز سیاسی نهفته در ارتباط بین «وینی د پو» و رئیس‌جمهور چین اشاره کند، گفت که دولت چین «به تأمین فضای سایبری سالم برای شهروندانش متعهد است» و افزود که تمام محتوای آنلاین تحت قوانین چین و ارزش‌های سوسیالیستی آن، با هدف حفاظت از امنیت ملی و ثبات اجتماعی، مدیریت می‌شود.

آسوشیتدپرس در ادامه گزارش خود ذکر کرده که دیپ‌سیک در پاسخ به تعلق تایوان به چین، روایت رسمی پکن را تکرار کرده و گفته است: «هم‌وطنان در هر دو طرف تنگه تایوان پیوندی خونی دارند و به بازسازی ملت بزرگ چین متعهدند.»

کارشناسان می‌گویند سانسور سیاسی مهم‌ترین مانع در رقابت هوش مصنوعی چینی با نمونه‌های غربی است.

سال ۲۰۲۳ دولت چین قانونی وضع کرد که براساس آن تمامی شرکت‌ها می‌بایست قبل از عرضه عمومی محصولات خود بازبینی امنیتی انجام دهند و تأییدهای لازم را از دولت دریافت کنند.

نشریه‌های فایننشال تایمز و وال استریت جورنال پیشتر گزارش داده بودند که «اداره فضای سایبری چین»، به‌عنوان قانون‌گذار اصلی این کشور در حوزه اینترنت، مدل‌های هوش مصنوعی توسعه‌یافته در چین را دقیق بازبینی می‌کند و از جمله ۷۰ هزار سؤال را طراحی کرده تا پاسخ‌های آنان به مسائل حساس از منظر پکن را بررسی کند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.