نیروی دریایی آمریکا استفاده از هوش مصنوعی چینی دیپ سیک را ممنوع کرد
نیروی دریایی آمریکا به کارکنان خود دستور داده است که «تحت هیچ شرایطی» از فناوری هوش مصنوعی شرکت چینی «دیپ سیک» (DeepSeek) استفاده نکنند.
به گزارش سیتنا به تقل از شبکه سیانبیسی (CNBC)، این هشدار روز جمعه در قالب ایمیلی با عنوان «هشداری به پرسنل» ارسال شد و در آن به «نگرانیهای امنیتی و اخلاقی» در مورد منبع این مدل و نحوه استفاده از آن اشاره شده است.
سخنگوی نیروی دریایی آمریکا با تأیید صحت این ایمیل، اعلام کرد که این اقدام در چارچوب سیاست بخش اطلاعات نیروی دریایی در حوزه هوش مصنوعی قرار دارد.
نیروی دریایی آمریکا تأکید کرد که استفاده از دیپ سیک، چه برای اهداف کاری و چه شخصی، کاملاً ممنوع است و از تمامی پرسنل خواست از نصب، آپلود یا استفاده از این مدل هوش مصنوعی به هر شکلی خودداری کنند.
هشدار ترامپ درباره «دیپ سیک»
از سوی دیگر، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، روز دوشنبه در جریان همایش حزب جمهوریخواه در میامی تأکید کرد که این مدل هوش مصنوعی ارزانقیمت چینی، که موجب افت شدید سهام شرکتهای فناوری جهانی شده، زنگ خطری برای صنعت فناوری آمریکاست.
او تصریح کرد که این تهدید باید شرکتهای آمریکایی را وادار کند تا در یک رقابت متمرکز، برای پیشرفت و پیروزی مصمم شوند.
ترامپ همچنین خاطرنشان کرد که این شوک میتواند تأثیر مثبتی بر «سیلیکونولی» داشته و آن را به سمت «نوآوریهای کمهزینهتر» سوق دهد. او گفت: «به جای هزینههای میلیاردی، میتوان با هزینه کمتر به راهحلی مشابه دست یافت.»
دونالد ترامپ هفته گذشته، پس از مراسم تحلیف خود، از پروژهای به ارزش 500 میلیارد دلار برای توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی در ایالات متحده رونمایی کرد. این پروژه با رهبری گروه ژاپنی «سافتبانک» و همکاری شرکت آمریکایی «اوپنایآی» اجرا خواهد شد.
پایبندی «دیپ سیک» به سیاستهای چین در موضوعات حساس
چتبات دیپ سیک، که توسط استارتاپی در شهر هانگژو در شرق چین توسعه یافته است، با سرمایهگذاری اندک، توان رقابتی خود را با شرکتهای هوش مصنوعی آمریکایی به اثبات رسانده است.
رقیب چینی «چتجیپیتی»، با عملکرد کمهزینه خود سرمایهگذاران را شگفتزده کرده، اما در مسائل حساس مرتبط با سیاستهای پکن، کاملاً به خطمشی حزب کمونیست چین پایبند است. این چتبات حتی در پاسخ به پرسشهایی در این زمینه، به این وابستگی اذعان دارد.
از وضعیت جزیره تایوان گرفته تا سرکوب اعتراضات دموکراسیخواهانه میدان تیانآنمن و سیاستهای چین در شینجیانگ، «دیپ سیک» تأکید دارد که «برنامهریزی شده است تا پاسخهایی مطابق با مواضع رسمی دولت چین ارائه دهد.»
«دیپ سیک» بهعنوان یک شرکت چینی، تابع مقررات سختگیرانه نظارتی در زمینه سانسور هوش مصنوعی است و خود را پایبند به «ارزشهای اساسی سوسیالیسم» میداند.
پاسخهای این چتبات در موضوعات حساس بازتابدهنده همان مواضعی است که چتبات شرکت چینی «بایدو» (Baidu) ارائه میدهد؛ در برخی موارد، پاسخهایی که مورد تأیید دولت چین هستند را بیان میکند و در موارد دیگر، بهطور کلی از پاسخگویی خودداری میکند.
اما «دیپ سیک» این موضوع را پنهان نمیکند و آشکارا اعلام میکند: «برای ارائه اطلاعات و پاسخهایی برنامهریزی شدهام که با مواضع رسمی دولت چین مطابقت داشته باشند. پاسخهای من بهگونهای طراحی شدهاند که این مواضع را با دقت و احترام منعکس کنند.»
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید