ناپدید شدن اقتصاددان چینی پس از انتقاد از رهبر چین در یک چت خصوصی!
اقتصاددان برجسته چینی که در یک اندیشکده دولتی فعالیت میکرد، در ماه آوریل، پس از اینکه در یک گروه خصوصی در وی چت درباره وضعیت اقتصادی چین و احتمالا از شی جینپینگ، رهبر چین انتقاد کرده، تاکنون در انظار عمومی دیده نشده است.
به گزارش سیتنا به نقل از یورونیوز، بر اساس گزارشها، ژو هنگپنگ، اقتصاددان برجسته چینی که در یک اندیشکده دولتی فعالیت میکرد، پس از بیان انتقاداتی درباره رهبر چین در یک گفتوگوی خصوصی، ناپدید شده است.
به گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، ژو هنگپنگ، ۵۵ ساله، در ماه آوریل، پس از اینکه در یک گروه خصوصی در «ویچت» درباره وضعیت اقتصادی چین و احتمالا از شخص شی جینپینگ، رهبر چین انتقاد کرده، بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفته است. گفته میشود این اقتصاددان از آن زمان تاکنون در انظار عمومی دیده نشده است.
ژو بیش از ۲۰ سال در آکادمی علوم اجتماعی چین «CASS» کار میکرد و اخیراً معاون مؤسسه اقتصاد و مدیر مرکز تحقیقات سیاست عمومی این نهاد شده بود.
این اقتصاددان آخرین بار در ماه آوریل و در یک نشست رسانهای دیده شده است و وال استریت ژورنال میگوید تلاشش برای تماس با او در خانهاش بینتیجه مانده است.
آکادمی علوم اجتماعی چین نیز به پرسشهای روزنامه گاردین در این مورد پاسخی نداده است.
اوایل ماه میلادی جاری، رسانههای هنگکنگی از تغییرات در ردههای بالای مدیریتی این آکادمی خبر دادند. به گزارش روزنامه سینگ تائو دیلی، همزمان با برکناری ژو از سمت خود، مدیر و دبیر این مؤسسه نیز از پستهایشان عزل شدند، اما برخلاف ژو، آنها سمتهای دیگری گرفتند.
نام ژو دیگر در وبسایت آکادمی علوم اجتماعی چین ذکر نشده و وبسایتهای مرتبط با او در دانشگاه تسینگهوا نیز از دسترس خارج شدهاند.
آکادمی علوم اجتماعی چین «Cass» یک اندیشکده برجسته در این کشور است که مستقیماً به شورای دولتی حزب کمونیست چین گزارش میدهد و گاهی به عنوان مشاور سیاستگذاریهای این نهاد، تحلیلهای نسبتاً صریحی ارائه داده است.
پیش از این، برخی از اساتید دانشگاههای چین به روزنامه گاردین گفته بودند ترس از سرکوب، باعث شده تا آنها از گزارش یا بحث درباره ارزیابیهای منفی وضعیت اقتصادی، اجتماعی یا سیاسی چین خودداری کنند.
افراد از حرف زدن درباره شی جینپینگ، در فضاهای آنلاین که به شدت تحت نظارت و سانسور است اجتناب میکنند و یا با اشارههای مبهم و غیر مستقیم درباره او صحبت میکنند.
در ماههای اخیر، اطلاعیههایی در وبسایت آکادمی علوم اجتماعی چین منتشر شده که نشان میدهد کارکنان این موسسه در جلسات متعددی درباره آموزش سیاسی شرکت کردهاند که بر وفاداری به حزب و پیروی از «اندیشه شی جینپینگ»، تأکید داشته است.
در گزارشی از یکی از این جلسات که در ماه ژوئیه برگزار شد، آمده است: «در این نشست تأکید شد که ما باید همواره به خاطر داشته باشیم که آکادمی علوم اجتماعی چین یک نهاد سیاسی است که کار آن بر پژوهش علمی متمرکز است. باید اجرای دقیق نظم سیاسی حزب را در اولویت قرار دهیم و سخت تلاش کنیم تا نظم را رعایت کنیم و به قوانین پایبند باشیم.»
این جلسات توسط گائو شیانگ، رئیس آکادمی، که از وفاداران به شی جینپینگ است و در سال ۲۰۲۲ به این سمت منصوب شد، رهبری میشد.
جزئیات دقیق اظهارات ژو در گروه خصوصی ویچت مشخص نیست، اما روزنامه سینگ تائو دیلی این اظهارات را به عنوان «بحث نادرست درباره سیاستهای مرکزی» توصیف کرده است.
روزنامه وال استریت ژورنال نیز گزارش داده که او به طور ضمنی به «فانی بودن شی جینپینگ» اشاره کرده است.
اقتصاد چین در شرایط دشواری است و نگرانیهایی وجود دارد که دومین اقتصاد بزرگ جهان نتواند به هدف رشد سالانه ۵ درصدی خود، که هدفی نسبتاً محافظهکارانه محسوب میشود، دست یابد.
بانک مرکزی چین بزرگترین بسته محرک اقتصادی سالهای اخیر خود را برای کمک به رشد اقتصادی این کشور اعلام کرد، اما کارشناسان ابراز نگرانی کردهاند که این اقدامات، از جمله کاهش نرخ بهره، ممکن است برای تحریک رشد اقتصادی کافی نباشد.
بحران فزایندهای که در بازار املاک چین به وجود آمده است باعث شده بسیاری از سرمایهگذاران حوزه املاک در پرداخت بدهیهای خود به بانک ناتوان باشند. این بحران زمانی آغاز شد که مقامات سقف مشخصی را برای دریافت وام برای سرمایهگذاران از بانکهای این کشور تعیین کردند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید