چین پیشتاز نوآوری فناورانه سبز در جهان
رسانههای آلمانی با اشاره به مطالعهای جدید که توسط اندیشکده آلمانی به نام «Bertelsmann Stiftung» انجام شده، نوشتند چین طی 20 سال گذشته «رشدی سریع» داشته تا به یکی از کشورهای پیشتاز در حوزه تحقیقات فناوریهای سبز تبدیل شود.
به گزارش سیتنا و بر اساس این مطالعه، از لحاظ پویایی تحقیقات، هیچ کشور دیگری توان رقابت با چین را ندارد چرا که این کشور مهمترین نیروی محرکه رشد در حوزه فناوریهای سبز در سراسر جهان است.
چین از لحاظ ثبت اختراعات در سطح دنیا، 10 درصد برتر اختراعات برای یک فناوری خاص، در حال حاضر بعد از آمریکا در رتبه دوم قرار دارد. این کشور ثبت اختراعات جهانی خود در حوزه فناوریهای سبز را از سال 2017 با بیش از سه برابر کردن به 37 هزار عدد رسانده در حالی که سهم ایالات متحده، ژاپن و اتحادیه اروپا شاهد کاهش بوده است.
چین در بیشتر طبقهبندیها در میان سه کشور برتر جهانی قرار دارد اما در حال حاضر در حوزه «مواد مصرفی/بازیافت پایدار» جایگاه اول را به خود اختصاص داده است. این کشور سهم جهانی خود در این حوزه طی پنج سال گذشته تقریبا دو برابر کرده و به حدود 40 درصد رسانده است.
طبق گزارش اندیشکده آلمانی، تلاشهای دولت چین از سال 2006 برای حمایت از اقتصاد چرخهای به بهره وری بالاتر منابع و جداسازی نسبی مصرف منابع از رشد تولید ناخالص داخلی منجر شده است.
به شکلی ویژه، تصفیه آب آشامیدنی و بازیافت باتریها و سلولهای سوختی، بازیافت سیمان ، پلاستیک، شیشه، کاغذ، دستگاههای الکترونیکی و زبالههای مصرف کننده «به عنوان توانمندیهای برجسته چین» به آن اشاره شده است.
چین بیشترین سهم را از اختراعات فناوری سبز در کلاس جهانی خود در حوزه تولید کارآمد از آن خود کرده است. گذشته از اینها، تولید شبکهای (کارخانه هوشمند)، تولید صنعتی کارآمد در صنایع پتروشیمی و نساجی و کشاورزی دیجیتال از «اهمیت ویژهای» برخوردارند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید