ارسال پیام تبلیغاتی به فضا برای دعوت از گردشگران فرازمینی
دانشمندان با ارسال پیامی به یک منظومه ستارهای در فاصله ۴۰ سال نوری از ما، بیگانگان فضایی احتمالی ساکن در این منطقه از فضا را به بازدید از ایالت کنتاکی و استفاده از نوشیدنی مخصوص این ایالت، دعوت کردند.
به گزارش سیتنا، لکسینگتون در قلب منطقه بلوگراس کنتاکی آمریکا دست به کار خلاقانهای برای ترویج توریسم و گردشگری زده است. دانشمندان با ارسال پیامی به یک منظومه ستارهای در فاصله ۴۰ سال نوری از ما، بیگانگان فضایی احتمالی ساکن در این منطقه از فضا را به بازدید از ایالت کنتاکی و استفاده از نوشیدنی مخصوص این ایالت، دعوت کردند.
این پیام لیزری فروسرخ رمزگذاریشده، به سوی منظومه ستارهای تراپیست-۱ ارسال شده که دستکم هفت سیاره احتمالا زیستپذیر دارد.
دانشمندان در لکسینگتون با ارسال پیامی به فاصله حدود ۳۸۰ تریلیون کیلومتری، این ایده تبلیغاتی جالب را پیاده کردند. اگرچه رسیدن این پیام به مقصد در حدود ۳۸ سال و ۲۶۲ روز و هفت ساعت و ۹ دقیقه و ۴۲ ثانیه طول میکشد، این تبلیغ از نظر خلاقانه بودن، نو و جالب توجه به شمار میرود.
به گزارش نیویورکپست، این پیام رمزگزاریشده، «بیتمپ» یا بهاصطلاح «بیتنگاشت» است که به گفته دانشمندان، حاوی اطلاعاتی درباره زمین، از جمله اعداد اول، عناصر تناوبی که اجزای سازنده حیات در زمیناند، و نیز تصاویری از انسان و اسب است.
در این پیام همچنین شکل تپههای کنتاکی و چند کلمه کوتاه به معنای «از لکسینگتون دیدن کنید» وجود دارد که به انگلیسی ساده نوشته شده است.
این نخستین پیام تبلیغاتی گردشگری است که به فضا پرتاب میشود و اگر حیات فرازمینی هوشمندی در آن منظومه وجود داشته باشد، ممکن است بتواند آن را دریافت و رمزگشایی کند.
پیش از این، در کاوشگرهای وویجر نیز که ۱۹۷۷ میلادی به فضا پرتاب شدند، لوحهای طلایی شبیه به صفحههای گرامافون تعبیه شده بود. ایده دانشمندان در آن دوره این بود که اگر این کاوشگرها در مسیر خود به حیات فرازمینی هوشمندی برسند، بتوان شکل و نوع حیات، و نیز صداهایی از زمین را به تمدنهای بیگانه معرفی کرد. در آن الواح، موسیقیهایی از سراسر دنیا، صوتواژههایی از زبانهای مختلف و صداهای طبیعت ضبط شده بود، و نیز نقشهای که موقعیت خورشید را در مقایسه با اجرام آسمانی نزدیک نشان میداد و تعدادی نماد نیز در آن در گنجانده شده بود تا بتوان آن را رمزگشایی کرد.
این پیامها که اینک دورترین سازه ارسالی ساخته دست بشر به فضا محسوب میشود، به فاصله حدود ۲۴ میلیارد کیلومتری از زمین رسیده است. پیام دیگری به نام پیام آرسیبو نیز در ۱۹۷۴ میلادی به فضا ارسال شد که به پیام تبلیغاتی اخیر از کنتاکی شباهت داشت. آن پیام، نقشهای از منظومه شمسی و نیز نقشی از اندام انسان در خود داشت و به خوشه کروی مسیه ۱۳ در فاصله حدود ۲۵ هزار سال نوری از زمین ارسال شده بود و حدود ۲۵ هزار سال طول میکشد تا به مقصد خود برسد.
اگرچه ارسال پیام به فضای دوردست ممکن است کار جالب و هیجانانگیزی محسوب شود، برخی دانشمندان با آن مخالفاند. استیون هاوکینگ، فیزیکدان مشهور فقید، بر این باور بود که باید از این کار جلوگیری کرد. هاوکینگ معتقد بود که آمدن بیگانگان فضایی به زمین، چیزی شبیه به کشف قاره آمریکا خواهد بود که میدانیم برای بومیان آنجا اصلا رخداد خوبی نبود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید