انسانهای اولیه 75 هزار سال پیش «پایافزار» میپوشیدند
یک پژوهش جدید نشان داد که انسانهای اولیه در دوران پارینهسنگی حدود 75000 سال پیش برای محافظ پاهای خود از سنگهای تیز پایافزار به پا میکردند، که نشانگر رشد شناختی انسانها در آن دوران دیرین است.
به گزارش سرویس بین الملل سیتنا، اطلاع معاصر از کفش پوشیدن انسانهای باستانی امر جدیدی نیست. گزارشهای نشان دادهاند که یکی از قدیمیترین کفشهای کشفشده در اروپا میتواند 6000 سال قدمت داشته باشد. در آفریقای جنوبی نیز کفشی پیدا شده است که حدود 2000 سال قدمت دارد. در کالیفرنیا نیز کفشی کشف شده که میتواند حدود 9000 سال قدمت داشته باشد.
نوع پایافزارهای دوران باستان به شکل و شرایط محیطی که در آن پیدا شده است بستگی دارد. با این وجود، پیدا شدن پایافزار در زمانی به بعیدی دوران پارینهسنگی امری شگفتآور است، چرا که قدمت پایافزار پوشیدن بشر را به دهها هزار سال قبل، بین 75000 تا 150000 سال پیش بازمیگرداند.
پژوهشگران آفریقای جنوبی اخیرا با استفاده از فناوری پیشرفته که میتواند آثار و مسیرهای فسیلی را کشف کند، به جستجوی ردپای انسانهای باستان پرداختند. فناوری مورد استفاده آنها به قدری دقیق است که حرکات و سکنات انسانها و حتی حیوانات باستانی را با وضوح زیادی نشان میدهد.
دانشمندان متوجه شدند که انسانهای باستانی که در دوران پارینهسنگی در آفریقای جنوبی میزیستند، برای محافظت از پای خود پایافزارهایی میپوشیدند که شبیه دمپایی لاانگشتیهای امروز ما بودند.
دکتر برنارد زیفل، مدیر تیم تحقیق و عضو موسسه مطالعات تکاملی دانشگاه ویتس، در این باره توضیح داد از آنجایی که سواحل دماغه جنوبی آفریقا پر از سنگهای تیز است، انسانهای دوران پارینهسنگی آن دوران به احتمال زیاد پایافزارهایی میپوشیدند تا پایشان را محافظت کنند، و وجود این پایافزارها تکامل شناختی آن انسانها را نشان میدهد.
با این حال، پژوهشگران خاطرنشان میکنند که برای اثبات گستردگی استفاده از پایافزار توسط انسانهای دوران پارینهسنگی هنوز باید شواهد بیشتری پیدا کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید