استفاده از توان دانش بنیانها برای تجهیزات گمرک هوشمند
استفاده از توان دانش بنیانها برای تجهیزات گمرک هوشمند، رفع انحصار از کارگزاریهای گمرکی و جذب متخصصان بعد از ۱۰ سال عدم جذب نیرو از مهمترین شاخصهای عملکردی گمرک جمهوری اسلامی ایران در دو سال گذشته بوده است.
به گزارش سیتنا به نقل از شادا، وزارت امور اقتصادی و دارایی در راستای حرکت دولت در اصلاح رویه های نادرست در اقتصاد و بازگشت اقتصاد به ریل در بخش گمرک طی دو سال اخیر اولینهایی را رقم زد و در واقع پروندههایی را به سرانجام رساند که تا پیش از بلاتکلیف و بی نتیجه مانده بودند.
برگزاری آزمون کارگزاری گمرکی بعد از هفت سال
یکی از شاخص های عملکردی گمرک طی دو سال گذشته برگزاری آزمون کارگزاری گمرکی پس از ۷ سال بود که طی آن مجموعاً ۸۰۰ نفر مورد پذیرش قرار خواهند گرفت و تاکنون فرایند شروع به کار حدود ۴۰۰ نفر از این نیروها نهایی شده است
از آنجا که بهبود فضای کسب و کار و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار یکی از اولویتهای دولت و وزارت امور اقتصادی و دارایی در دولت سیزدهم بوده است؛ در این راستا هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار برای تحقق این تسهیل شرایط، مصوبات بسیاری داشته که یکی از آنها الزام دستگاهها به برگزاری آزمون به صورت سه ماه یکبار برای صدور مجوزهایی است که مشروط به برگزاری آزمون هستند. پیش از این مصوبه، دستگاههایی که برای صدور مجوز نیاز به برگزاری آزمون داشتند سلیقهای عمل میکردند و برگزاری آزمون در مواردی حتی تا ۱۰ سال به تعویق افتاده بود و قاعدتاً مجوزی هم صادر نمیشد که باعث ایجاد انحصار میشد.
صدور پروانه کارگزاری گمرکی یکی از این مصادیق بود و وزارت امور اقتصادی و دارایی در اجرای این مصوبه هیات مقررات زدایی پیشگام شد تا گمرک جمهوری اسلامی ایران به سرعت آزمون مربوطه را برگزار کند و بعد از آن هم به صورت دورهای آزمون را داشته باشد.
یکی از بخشهایی که طی چند سال گذشته مورد انتقاد بخشی از فعالان اقتصادی بود، مربوط به صدور پروانه کارگزاری گمرک بود که از سال ۹۵ هیچ آزمونی برای آن برگزار نشده بود. بالاخره آذر ماه سال گذشته آزمون کارگزاری گمرکی پس از ۷ سال برگزار و مقرر شد این آزمون هر ساله برگزار شود.
استخدام نیروی انسانی در گمرک پس از ۱۰ سال
در سالهای اخیر یکی از اولویتها و الزامات اساسی گمرک برای ارتقای بهره وری و تسهیل امور گمرکی، در گام نخست جذب نیروی انسانی است چرا که با توجه به اطلاعات استخراج شده از سامانه جامع مدیریت منابع و سرمایه انسانی گمرک، کمبود شدید نیروی انسانی در گمرک به علت عدم گرفتن مجوز استخدام از سال ۱۳۹۸ از سازمان اداری و استخدامی و نیز مشکلات تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی به پیمانی مشهود است. افزایش تعداد گمرکات از ده سال گذشته تاکنون، خروج تعداد ۸۰۰ نفر از بهترین نیروهای تخصصی و عدم گرفتن مجوز استخدام در طول ۱۰ الی ۱۵ سال در گمرک از مهمترین مشکلات حوزه نیروی انسانی به شمار میرود.
بنابراین استخدام نیروی انسانی در گمرک پس از حدود ۱۰ سال عدم جذب نیرو که طی آن ۲۸۴ نفر در ۷ رشته شغلی در مسیر استخدام در گمرک ایران قرار گرفتهاند؛ یکی از شاخص های عملکردی گمرک در دو سال گذشته است.
نصب و راهاندازی هشت دستگاه ایکس ری
نصب و راهاندازی ۸ دستگاه آشکارساز (ایکسری) در دو سال اخیر که از این تعداد ۶ دستگاه با استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان و استفاده از توان بخش خصوصی تهیه شده است. یکی دیگر از شاخص های مهم عملکردی گمرک جمهوری اسلامی ایران است.
در این دولت رشد تهیه و نصب این دستگاههای کنترلی که در راستای تسریع در تشریفات گمرکی و رشد در آمدهای دولتی انجام میشود، از رشد قابل توجهی نسبت به مدت مشابه در دولت قبل برخوردار بوده است.
این روند البته روندی رو به پیش است. در تدوام این روند موافقتنامه تامین و نصب ۵۰ دستگاه آشکارساز ( ایکس ری ) طی دو سال آینده به امضای گمرک جمهوری اسلامی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رسیده است.
علاوه بر این پروژه گمرک دیجیتال در همکاری مشترک گمرک و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در دو زمینه تامین آشکارسازها و سامانه جدید امور گمرکی در دستور کار است و در موضوع گمرک دیجیتال، این پروژه تا حدود ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید