کدخبر :284233 پرینت
31 مرداد 1402 - 11:14

دهقانی، خبر داد: حمایت یک‌ تا دو هزار میلیارد تومانی از توسعه استانی اقتصاد دانش‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با اشاره به تخصیص حمایت یک هزار تا دوهزار میلیارد تومانی برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هر استان، گفت: این حمایت به صورت تلفیقی از منابع اعتبارات معاونت علمی، تبصره 18، اعتبار مالیاتی و صندوق نوآوری، با مشارکت منابع مالی استان در نظر گرفته شده است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، احمد وحیدی، وزیر کشور، استانداران یزد، کرمان، زنجان، آذربایجان شرقی، مرکزی و جمعی از نمایندگان مردم این استان‌ها در مجلس شورای اسلامی، موافقت‌نامه‌های توسعه استانی اقتصاد دانش‌بنیان در راستای تحقق ماده11 و 12 قانون جهش تولید دانش‌بنیان به امضا رسید. 

روح الله دهقانی با بیان این‌که برنامه برش استانی اقتصاد دانش‌بنیان  که امروز در قالب موافقت‌نامه مشترک اجرایی می‌شود، یک گام بزرگ و بی سابقه برای افزایش نقش دانش‌بنیان‌ها در توسعه و پیشرفت هر استان به شمار می‌رود ادامه داد: برنامه ملی برش استانی اقتصاد دانش‌بنیان، حاصل دو ماه پیگیری جدی و تعامل با استانداری‌ها در قالب یک کار مستمر و جدی است که ذیل این اقدامات، چارچوب آیین‌نامه‌ها و موافقت‌نامه‌ها برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان متناسب با ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و آمایش سرزمینی مشخص شد. در قالب این برنامه ملی، معاونت علمی برخی از اختیارات و تکالیف خود را به استان ها در حوزه توسعه اقتصاددانش بنیان محول می‌کند تا استان‌ها مبتنی بر آمایش سرزمینی در مسیر توسعه اقتصاد دانش بنیان حرکت کنند.

وی با اشاره به تبیین تکالیف و راهبردهای استان‌های مشارکت‌کننده در این برنامه ملی برای حرکت در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و بر مبنای این توافق‌نامه‌ها، افزود: موافقت نامه ای که امروز امضا شد، حائز، شاخص ها، مقدارها و اهداف مشخص شده است و در فصل‌های زمان‌بندی شده، میزان پیشرفت آن مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد؛ شاخص‌ها در فواصل زمانی شش ماهه مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد و کل برنامه در بازه زمانی دو سال، اجرایی می‌شود.

دهقانی، آغاز این برنامه ملی را یک گام بزرگ و بی‌سابقه در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با مشارکت و نقش آفرینی بخش‌های اصلی و اثرگذار استان‌ها دانست و گفت: عزم و اهتمام جدی بخش‌های مختلف وزارت کشور، رؤسای مجمع نمایندگان استان‌ها، استان‌داران و معاونت علمی، هر چهارسوی این موافقت‌نامه، بر مبنای چارچوب های مشخص و مبتنی بر آمایش سرزمینی هر استان، برای حمایت از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان موافقت و اتفاق نظر دارند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری افزود: میزان تعهدات هریک از طرفین کاملا مشخص و قابل اندازه‌گیری است. هدف اصلی از این موافقنامه‌ها افزایش گردش مالی، تعداد شرکت‌ها تعداد محصولات دانش‌بنیان، اشتغال تخصصی و سایر مشخصه‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است.

حمایت یک‌هزار تا دو هزار میلیارد تومانی از توسعه استانی اقتصاد دانش‌بنیان

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تخصیص حمایت یک هزار تا دوهزار میلیارد تومانی برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هر استان عنوان کرد: این حمایت به صورت تلفیقی از منابع اعتبارات معاونت علمی، منابع تبصره 18، منابع اعتبار مالیاتی و صندوق نوآوری و شکوفایی با مشارکت منابع مالی استان در نظر گرفته شده است. میزان اعتبارات تخصیص یافته، روند پیشرفت اقتصاد دانش‌بنیان بر اساس معیارهای مشخص شده و پیشرفت برنامه هر سه ماه یک‌بار پایش می‌شود و به مردم استان ارائه خواهد شد.

دهقانی، این برنامه ملی را بزرگ‌ترین اقدام در مردمی سازی اقتصاد دانش‌بنیان و توزیع عدالت با حمایت از اقتصاد دانش‌بنیان مردمی دانست و گفت: شاخص‌هایی همچون تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان، میزان اشتغال ایجاد شده، گردش مالی، میزان منابع تخصیص یافته به شرکت‌ها، میزان منابع جذب شده از محل تبصره 18 و اعتبار مالیاتی جذب شده، از معیارهای پشرفت هر استان در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هستند.

وی با بیان این‌که روند رشد استان‌ها و سهم هریک از آن‌ها در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بر مبنای شاخص‌های دقیق اندازه‌گیری و پایش می‌شود، ادامه داد: در حال حاضر افق هر استان و این که باید به چه سمت و سویی حرکت کند مشخص شده است و طی برنامه دوساله برش استانی، ارزیابی خواهد شد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.