«گلوتن» گندم ممکن است باعث التهاب مغز شود
تحقیقات روی موش ها نشان می دهد که گلوتن گندم موجود در رژیم غذایی ممکن است در التهاب مغز دخیل باشد.
به گزارش سیتنا، محققان در نیوزیلند مشاهده کردند که گلوتن گندم میتواند باعث التهاب مغز در موش شود.
مطالعه اخیر آنها نشان داد که گلوتن اضافه شده به رژیم غذایی کم یا پرچرب باعث التهاب در ناحیه هیپوتالاموس مغز که متابولیسم را تنظیم میکند، میشود.
متخصصان این نظریه را مطرح میکنند که گلوتن ممکن است یک پاسخ ایمنی التهابی مشابه آنچه افراد مبتلا به بیماری سلیاک تجربه میکنند، ایجاد کند.
این تحقیق التهاب سلولهای عصبی را با شروع بیماری متابولیک مرتبط میکند.
گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو، چاودار و سایر غلات پرمصرف وجود دارد. همچنین به بسیاری از غذاهای فرآوری شده نیز اضافه میشود.
تحقیقات نشان داده است که گلوتن میتواند در التهاب محیطی در دستگاه گوارش و سیستم عصبی روده دخیل باشد.
به گفته محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزلند، گلوتن گندم ممکن است باعث التهاب مرکزی در مغز نیز شود.
دکتر «الکساندر تاپس»، نویسنده اصلی مطالعه، گفت: «افزودن گلوتن به هر یک از رژیمهای غذایی به افزایش قابل توجه در تعداد میکروگلیا و آستروسیتها در هسته هیپوتالاموس، منطقه کلیدی مغز برای کنترل متابولیسم منجر شد.»
آستروسیت ها و میکروگلیاها دو نوع سلول ایمنی در مغز هستند. آنها شبیه ماکروفاژها هستند که در خون یافت میشوند و در التهاب نقش دارند.
ناحیه هیپوتالاموس مغز مسئول تنظیم عملکردهای متابولیک است که وزن و قند خون را کنترل میکند.
محققان دانشگاه اوتاگو این فرضیه را مطرح کردند که التهاب هیپوتالاموس ناشی از گلوتن میتواند منجر به آسیب مغزی، افزایش وزن بدن و اختلال در تنظیم گلوکز خون شود.
این شرایط ممکن است خطر اختلال در عملکرد حافظه را افزایش دهد.
در حالی که این تحقیق بر روی موشها انجام شد، دکتر تاپس خاطرنشان کرد که موشها و انسانها چندین عامل فیزیولوژیکی مشترک دارند و این نتایج ممکن است در مورد انسانها هم صادق باشد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید