نتایج زیانآور درگیر بودن مستمر با گوشی همراه در زندگی مشترک
یافتههای تحقیقی در یک دانشگاه ترکیهای نشان میدهد زوجهایی که به طور منظم درگیر نگاه کردن به صفحه گوشی هوشمندشان و خواندن پستهای شبکههای اجتماعی هستند، نسبت به زوجهایی که این کار را نمیکنند، شاهد نتایج زیانباری در زندگی مشترکشان هستند.
به گزارش سیتنا به نقل از یورونیوز، امروزه با فراگیر شدن تلفنهای همراه، نگاه کردن به صفحه نمایش گوشی هوشمند و احیانا خواندن پیامها یا پستهای شبکههای اجتماعی به عادتی رایج برای بسیاری افراد تبدیل شده است. اکنون محققان میگویند این عادت میتواند نتایجی زیانآور برای زندگی مشترک به همراه داشته باشد.
یافتههای یک تحقیق که در دانشگاه عمر حالیص دمیر نیغده در ترکیه انجام شده است نشان میدهد زوجهای متاهلی که به طور منظم درگیر نگاه کردن به موبایلهایشان هستند، نسبت به زوجهایی که این کار را نمیکنند، رضایت کمتری از ازدواج خود دارند.
اختراع تلفنهای هوشمند منجر به ظهور رفتارهایی شده است که قبلاً در نژاد بشر سابقه نداشته است. برای مثال در تاریخچه حضور انسان در کره زمین هرگز گزارش نشده بود که عموم مردم اینچنین همواره به یک دستگاه خارجی چسبیده باشند.
جامعهشناسان پیشتر دریافته بودند که به وجود آمدن چنین عادت نوینی، باعث ایجاد تغییرات در رفتار انسانها شده است. با گوشیهای همراه برخی از مردم کمتر احساس تنهایی میکنند چرا که همیشه «وصل هستند»، در حالی که بقیه بیشتر احساس انزوا میکنند زیرا به نظر میرسد هیچ وقت به طور مستقیم با کسی در ارتباط نیستند.
کلمه «فوبینگ» یا «کممحلی کردن به خاطر گوشی همراه» (که در انگلیسی از ترکیب دو واژه phone و snubbing ساخته شده است) حالتی را توصیف میکند که در آن یک فرد صحبت خود با دیگران را قطع میکند تا به صفحه گوشی همراه خود نگاه کند یا پیامکی را جواب دهد.
محققان در این مطالعه ۷۱۲ زوج متشکل از زن و مرد را که میانگین سنی ۳۷ سال داشتند مورد مطالعه قرار دادند. آنان دریافتند زوجهایی که در خانه خود بیشتر شاهد «فوبینگ» بودند، رضایت کمتری از زندگی متاهلی خود داشتند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید