پیدا کردن اشیاء گمشده توسط ربات خانگی
یک ربات خانگی جدید با قابلیت ردیابی اشیاء میتواند به افراد در یافتن اشیاء گمشده کمک کند؛ این ربات قادر است اشیاء خاصی را که در دیدرس دوربین خود دارد، از طریق ویدیوهای ذخیرهشده فهرستبندی کند و زمان و تاریخ ورود یا خروج اشیای در دیدرس خود را هم ثبت کند.
به گزارش سیتنا به نقل از ایندیپندنت، مهندسان امیدوارند این اختراع بتواند به افرادی که مشکلات حافظه دارند کمک کند؛ از جمله به بیماران مبتلا به زوال عقل برای یافتن دارو و عینک و تلفن و سایر اشیایی که به آنها نیاز دارند، اما به دلیل اینکه جای آنها را عوض کردهاند، نمیتوانند پیدایشان کنند.
تلگراف با انتشار گزارشی در این زمینه توضیح داد که دانشمندان با برنامهریزی یکی از رباتهای موجود، آن را برای شناسایی و ردگیری اشیا آماده کردهاند. این ربات قادر است اشیا خاصی را که در دیدرس دوربین خود دارد، از طریق ویدیوهای ذخیرهشده فهرستبندی کند. از این رو این ربات که میتواند اشیا را از همدیگر تشخیص دهد و تفکیک کند، میتواند زمان و تاریخ ورود یا خروج اشیای در دیدرس خود را هم ثبت کند.
محققان در ادامه، یک رابط ترسیمی نموداری ایجاد کردند تا کاربران اشیایی را که میخواهند ردیابی کنند، انتخاب و پس از وارد کردن نام آن اشیا، آنها را در یک برنامه تلفن هوشمند یا رایانه جستوجو کنند.
با این کار، ربات به شما خواهد گفت که آن شیء بخصوص را چه زمانی و کجا در دیدرس خود داشته است.
ربات همراه شخصی
دکتر علی ایوب، یکی از اعضای بخش مهندسی برق و رایانه دانشگاه واترلو کانادا، اثر طولانیمدت این اختراع را هیجانانگیز میداند و میگوید که این نه تنها یک ربات همراه، بلکه یک ربات همراه شخصیسازی شده است که میتواند به کاربر استقلال بیشتری بدهد.
ایوب و سه همکارش کار خود را با یک ربات بازوی مکانیکی با هفت درجه آزادی آغاز کردند. این ربات برای شناخت محیط پیرامون به دوربین مجهز است اما دانشمندان با افزودن یک الگوریتم تشخیص اشیا، آن را به یک ربات جستوجوگر اشیای گمشده تبدیل کردند.
آزمایشها نشان دادهاند که این دستگاه بسیار دقیق عمل میکند و در حالی که برخی افراد مبتلا به زوال عقل ممکن است این فناوری را دلهرهآور ارزیابی کنند، ایوب میگوید که سرپرستها و توانبخشها میتوانند بهراحتی از آن استفاده کنند.
محققان در ادامه، بررسیهای خود را با افراد بدون معلولیت و سپس افراد مبتلا به زوال عقل انجام خواهند داد.
مقاله مربوط به این پروژه در نشست بینالمللی اخیر «ایسیام/آیئیئیئی» (ACM/IEEE) در سال ۲۰۲۳ با موضوع تعامل انسان و ربات در سوئد ارائه شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید