کدخبر :278265 پرینت
20 اسفند 1401 - 10:39

محدودیت اشتراک‌گذاری تصاویر فرزندان از سوی والدینشان در فضای مجازی توسط فرانسه

فرانسه در صدد آن است تا خطوطی را برای اشتراک‌گذاری تصاویر کودکان توسط والدینشان در فضای مجازی تعریف کند و نمایندگان پارلمان فرانسه نیز در حال حاضر مشغول بررسی لایحه‌ای در مجلس سنای این کشور بر ضد اشتراک‌گذاری این تصاویر هستند.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از یورونیوز، شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در برخی از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی همچون «تیک‌تاک» با پست‌های بی‌شماری از والدینی مواجه شده باشید که ویدیوها و عکس‌های فرزندانشان را با دیگران به اشتراک می‌گذارند. برای اینکار کافی است بنویسید «کودک / child» یا هشتگ «مام‌تاک / #MumTok» را تایپ کنید، آن وقت است که با حجم زیادی از این تصاویر رو برو خواهید شد.

در زبان انگلیسی برای این روند ارسال تصاویر از فرزندان در شبکه‌های اجتماعی واژه «sharenting» را ساخته‌اند که از پیوند دو لغت «فرزندپروری / parenting» و «اشتراک‌گذاری / sharing» تشکیل شده است.

حالا یک کشور اروپایی در صدد آن است تا خطوطی را برای این اشتراک‌گذاری تصاویر کودکان تعریف کند. نمایندگان پارلمان فرانسه در حال حاضر مشغول بررسی لایحه‌ای در مجلس سنای این کشور بر ضد اشتراک‌گذاری این تصاویر هستند.

یکی از بندهای پیش‌نویس این لایحه، والدین را در قبال حقوق حریم خصوصی فرزندانشان که از آپلود آنلاین تصاویرشان راضی نیستند، مسئول برمی‌شمارد.

در موارد حادتر در صورتی که اشتراک‌گذاری از تصاویر فرزند بیش از حد باشد یا مضر تشخیص داده شود، قاضی خانواده حتی می‌تواند حق والدین از به اشتراک گذاشتن تصاویر فرزندشان را سلب کند.

این قانون پیشنهادی همچنین به دنبال مجازات والدینی است که در شبکه‌های اجتماعی اصطلاحا «اینفلوئنسر» تلقی می‌شوند و از طریق ارسال تصاویر فرزندان خود به دنبال جذب دنبال‌کننده یا همان فالوور و کسب درآمد هستند.

آمار عجیب از به اشتراک‌گذاری تصاویر کودکان

باید بخاطر داشت که وقتی محتوای آنلاین را به اشتراک می‌گذارید، شاید پاک کردن آن در آینده بسیار دشوار باشد.

بر پایه یافته‌های گوناگون، کودکان به طور میانگین پیش از رسیدن به سن سیزده سالگی ۱۳۰۰ بار تصاویرشان به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته می‌شود این یعنی پیش از اینکه حتی خودشان به طور قانونی اجازه درست کردن پروفایل شخصی در رسانه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک یا اینستاگرام را داشته باشند.

بنا بر یافته «مرکز پایش والدین و آموزش دیجیتال» همین حالا هم بیش از نیمی از والدین تصاویر فرزندان خود را به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته‌اند که از این تعداد، ۹۱ درصد این کار را قبل از رسیدن فرزندشان به سن پنج سالگی انجام دادند.

اولین قانون در نوع خود در جهان

در صورت تصویب این لایحه، فرانسه اولین کشوری در جهان خواهد بود که چنین قانون را وضع می‌کند. قانونی که مورد استقبال روانشناسان کودک و کارشناسان شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.

آنیا استویچ، محقق ارتباطات در دانشگاه وین، می‌گوید: «لازم است از کودکان زیر هجده سالی که صدایی برای صحبت در برابر تصاویری که والدینشان در اینترنت به اشتراک گذاشته‌اند ندارند، محافظت شود.»

استویچ گفت: «والدین باید از خطرات این کار آگاه باشند... بیشتر بخاطر مسائل اخلاقی یا احتمال سرقت تصاویر در جهت اهداف واقعا مخرب آنلاین.»

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.