عضو اتاق بازرگانی ایران: قطع اینترنت به معنای فشل شدن سیستم تجارت و توقف کامل فضای کسبوکارهاست
دبیرکل خانه اقتصاد ایران گفت: قطع اینترنت و به دنبال آن قطع وسایل ارتباطی، به معنای این است که به طور کامل سیستم تجارت و تولید فشل شده و ادامه آن به منزله توقف کامل فضای کسب و کارها است.
به گزارش سیتنا، به دنبال محدودیت اینترنت و فیلترینگ پیامرسان های خارجی بسیاری از کسب و کارها و استارتآپها با مشکلات برنامهریزی نشده و ضررهای گوناگون مواجه شدهاند که اندازهگیری تاثیر محدودیت اینترنت قطعاً امری بسیار دشوار است و اعلام رقمی دقیق که در بر گیرنده تمامی خسارات وارده باشد، تقریباً غیر ممکن است.
بالغ بر ۱۰ میلیون کسب و کار خرد در بستر اینستاگرام فعالیت دارند و نتبلاکس، سازمان غیردولتی ناظر بر اینترنت در جهان، خسارت ناشی از قطعی اینترنت در ایران را چیزی در حدود ۱.۵ میلیون دلار برای هر ساعت برآورد میکند.
همچنین عضو کمیسیون کسبوکارهای دانش بنیان اتاق ایران پیش بینی کرده که قطعی اینترنت ۳۰ تا ۴۰ درصد بر روند فعالیت بنگاههای اقتصادی تاثیر بگذارد و باعث افت فعالیت اقتصادی آنها شود.
قطعی اینترنت نه تنها منجر به بروز اختلال در شرکت های اینترنتی میشود، بلکه تمامی افرادی که از طریق پیام رسان های مختلف، سرویس های ایمیل، و دیگر خدمات با هم در ارتباط هستند هم به نوعی فلج شده و از کار میافتند.
با توجه به شرایط کنونی و قطعی اینترنتهای مکرر، بسیاری از معاملهگران با نگرانیهای مثل باز ماندن معاملاتشان حین قطعی اینترنت و یا مشکلات برداشت دارایی از کیفپولها مواجه شدند.
از مهمترین تاثیرات قطع شدن اینترنت، اخلال در دسترسی ماینرها به استخرهای استخراج است. همچنین دسترسی به سرویسهای مربوط به bitcoin core نیز مختل میشوند. در ادامه کیفپولهای ارز دیجیتال نیز در دسترسی و اتصالات خود با مشکل مواجه میشوند. کار با صرافیهای ارز دیجیتال خارجی نیز مختل خواهد شد.
مسعود دانشمند در گفتوگو با انتخاب درباره آسیبهای قطع اینترنت و فیلترینگ شبکههای مجازی بر اقتصاد کشور، عنوان کرد: «قطع اینترنت و به دنبال آن قطع وسایل ارتباطی، به معنای این است که به طور کامل سیستم تجارت و تولید فشل شده است. یعنی اگر شما بخواهید تجارتی داشته باشید، باید حتما با طرف تجاری خود گفت و گو کنید. این گفت و گو به صورت اینترنتی یا از طریق سیستم مخابراتی است. همچنین اگر بخواهید با بانکتان کار کنید، نیاز به اینترنت دارید، بنابراین ادامه قطع اینترنت به منزله توقف کامل فضای کسب و کارهاست.»
وی خاطرنشان کرد: «از سوی دیگر کسب و کارهای خرد که اصولا از طریق شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام فروششان را انجام میدهند و همچنین خریدهای اینترنتی هم متوقف شده است.»
این عضو اتاق بازرگانی ایران درخصوص عدم اعتمادی که در شرکای تجاری ایران با قطع اینترنت به وجود میآید، گفت: «شما اگر جنسی را پیش خرید کرده باشید یا اینکه میخواستید آن را تحویل دهید، وقتی ارتباط وجود نداشته باشد، تجارت هم نمیتواند رخ دهد. بنابراین طرفی که میخواهد به ما جنس بفروشد، وقتی میبیند ما غیر قابل اعتماد هستیم، دیگر تجارتی رخ نمیدهد. از طرف دیگر طرفی هم که بخواهد از ما جنس بخرد با این عدم ارتباط، از جای دیگری جنسش را تهیه میکند.»
دانشمند در پایان خاطرنشان کرد: «با این تفاصیل اعتبار تجاری کشور، تجار، بازرگانان، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و واردکنندگان ما در برابر طرفهای خارجی خدشه دار شده و خدشهدار میشود. حال بحث مشکلی که برای بیزینسهای داخلی، که چندین میلیون و اثرگذار هستند، ایجاد شده است را هم باید درنظر گرفت.»
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید