کدخبر :270928 پرینت
09 مرداد 1401 - 13:33

اتصال مرز رسمی سومار به شبکه فیبرنوری

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه گفت: اتصال فیبرنوری به مرز سومار و شیخ صله با مشارکت شرکت مخابرات استان انجام شده است که از همراهی این شرکت تشکر می کنیم.

متن خبر

به گزارش سیتنا، «بهزاد باباخانی» توضیح داد: تقویت زیرساخت مرزهای تجاری استان از اولویت های استان در حوزه تجارت خارجی است و پس از اتصال سومار به فیبرنوری، عملیات اجرایی اتصال مرز شیخ به فیبرنوری نیز در سال‌جاری آغاز خواهد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: اتصال فیبرنوری به مرز سومار و شیخ صله با مشارکت شرکت مخابرات استان انجام شده است که از همراهی این شرکت تشکر می کنیم. 

به گفته وی برای اتصال مرز سومار به فیبرنوری با ۷۵ کیلومتر طول بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.

مرز رسمی سومار در مراسم اربعین امسال جهت تردد موکب‌داران و عوامل خدماتی که به زائران اربعین حسینی (ع) خدمات‌رسانی می‌کنند و باید در داخل عراق مستقر شوند، در نظر گرفته شده است.

فیبرنوری رشته ای از تارهای بسیار نازک شیشه ای است که قطر هر یک از تارها نظیر قطر یک تار موی انسان است. تارهای یاد شده در کلاف هایی سازماندهی می شوند وکابل های نوری را بوجود می آورند. از فیبرنوری به منظور ارسال امواج نوری در مسافتهای طولانی استفاده می شود.

فیبرنوری یکی از محیط های انتقال داده با سرعت بالاست.امروزه از فیبرنوری در موارد متفاوتی نظیر شبکه های تلفن شهری و بین شهری وشبکه های رایانه ای و اینترنت استفاده می شود.

امروزه از فیبرنوری در موارد متفاوتی نظیر شبکه های تلفن شهری و بین شهری وشبکه های رایانه ای و اینترنت استفاده می شود.

ظرفیت بالا، ارزان بودن، مصرف پایین برق، سبک بودن و انعطاف پذیربودن از جمله مزایای شبکه فیبرنوری است.

بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است و با عراق ۸۶ کیلومتر مرز دارد. این بخش دارای دو شهر سومار و نفت شهر و ۱۳ روستا است.

بازارچه سومار در فاصله پنج کیلومتری شهر قرار دارد و فاصله این شهر با گیلانغرب ۶۷ کیلومتر است که در آن سوی مرز و در عراق، نزدیک ترین شهر به سومار، شهر مندلی از توابع فرمانداری بلدروز است.

کرمانشاه دو مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد

استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز دو مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود.

شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، دو معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این دو مرز انجام می‌شود.

مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت می‌گیرد.

هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می‌شود.

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.