کدخبر :266826 پرینت
16 اسفند 1400 - 14:07

پژوهشگران پژوهشگاه فضایی در جشنواره خوارزمی دو رتبه برتر را کسب کردند

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: جوانان متخصص پژوهشگاه فضایی ایران در سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی با کسب دو رتبه برتر در این جشنواره، خوش درخشیدند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: جوانان متخصص و متعهد پژوهشگاه توانسته‌اند در دو سال پیاپی، رتبه‌های ارزشمندی را در این جشنواره بین‌المللی کسب کنند.

در سی و چهارمین دوره دو رتبه برتر در طرح‌های توسعه‌ای و پژوهش‌های کاربردی و در این جشنواره نیز رتبه دوم نوآوری با عنوان «طراحی و ساخت بستر آزمون بارگذاری فشار صوت» و رتبه دوم پژوهش‌های کاربردی با عنوان «آشکارساز قابل‌حمل ترکیبات شیمیایی ممنوعه برای ارتقای امنیت اجتماعی» به پژوهشگاه فضایی ایران اختصاص یافت.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران درباره طرح «طراحی و ساخت بستر آزمون بارگذاری فشار صوت» گفت: مطابق استاندارد بین‌المللی ECSS، انجام آزمون بارگذاری آکوستیک محیط بازتابنده به‌عنوان یکی از آزمون‌های محیطی مشروط به وجود شرایطی از قبیل میزان آلودگی صوتی بخش داخلی فیرینگ حامل، الزام شده است. در این آزمون، پاسخ و عملکرد تجهیزات در مواجهه باانرژی آکوستیک به وجود آمده در طول عملیات پرتاب موردبررسی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این طرح موفق به ثبت پنج مورد اختراع و کسب سه تأییدیه علمی شده است درباره اهمیت آن نیز گفت: اثبات‌شده که صوت به‌عنوان یک منبع انرژی با ذات موج اتفاقی، تمامی تجهیزات را تحت تأثیر قرار داده و با توجه به ضریب جذب مواد می‌تواند باعث تخریب برخی از قطعات شود. به‌ویژه تجهیزات حساس ماهواره‌ها ازجمله سلول‌های خورشیدی، عملگرهای مکانیکی و مدارهای مخابراتی و الکترونیکی در مقابل این منبع انرژی بسیار حساس هستند. ازاین‌رو، آزمون بارگذاری فشار صوت یکی از آزمون‌های مهم محیطی به شمار می‌آید.

رئیس پژوهشگاه فضایی در ادامه درباره طرح «آشکارساز قابل‌حمل ترکیبات شیمیایی ممنوعه برای ارتقای امنیت اجتماعی» گفت: با توجه به اینکه آشکارساز طراحی‌شده از نوع آشکارسازهای شیمیایی است، تمامی نمونه‌ها پیش از آنالیز باید به فاز گازی تبدیل شوند. تبخیر معمولاً با افزایش دما و واجذب حرارتی صورت می‌پذیرد.

صمیمی افزود: از طریق کنترل و برنامه‌ریزی پهنای پالس اعمالی، توان حرارتی تحویلی با توجه به دمای تبخیر مواد مختلف قابل‌کنترل و برنامه‌ریزی بوده و ازاین‌رو می‌توان عمل جداسازی را بدون صرف زمان و تجهیزات ویژه (برخلاف آنچه در کروماتوگراف‌های گازی معمول وجود دارد) به‌عنوان رسانید.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در خاتمه گفت: طرح اول در راستای ارتقای زیرساخت‌های آزمون موردنیاز بخش فضایی تعریف و اجراشده و پروژه دوم نمونه بسیار موفقی از سرریز دانش فضایی به سایر صنایع است.

در سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی، تعداد ۲۰۰ طرح داخلی و ۵۰ طرح خارجی به مرحله داوری رسیده که ازاین‌بین، ۱۲ طرح شامل نه طرح داخلی و سه طرح خارجی برگزیده شده‌اند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.