امکانات سامانه اِمتا برای کسبوکارهای دارای اینماد
کسبوکارهای دارای اینماد میتوانند از طریق سامانه امتا، درخواست دسترسی به سرویسهای مختلف را به صورت سیستمی ثبت و دریافت نمایند. همچنین با توجه به سازوکار این سامانه از جهت رعایت محرمانگی و حفظ حریم خصوصی، ارائه این اطلاعات به کسبوکارهای اینترنتی مشابه اطلاعات قبلی سامانه امتا، صرفاً با تأیید کاربر انجام خواهد شد.
به گزارش سیتنا، در آخرین جلسه کارگروه مشورتی راهبری تجارت الکترونیکی که در تاریخ 20 بهمن 1400 با حضور نمایندگان تشکل های بخش خصوصی از جمله انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی و کسب و کارهای برتر از جمله اسنپ، دیوار، شیپور و دکتردکتر در مرکز تتا برگزار شد، نسخه جدید سامانه امتا و امکانات آن برای کسب و کارها به ویژه سکوهای اینترنتی ارائه و در مورد دیگر نیازمندی های کسب و کارها و برنامه آینده سامانه، بحث و تبادل نظر شد.
در این جلسه، ضمن ارائه نسخه جدید سامانه احراز مشتریان تجارت الکترونیکی (امتا) که با سه مأموریت احراز هویت، احراز صلاحیت و احراز اصالت ایجاد و در حال حاضر به سرویس های ثبت احوال، شاهکار، ثبت شرکت ها، روزنامه رسمی، نظام وظیفه و ... متصل و با شماره پنج رقمی مرکز تماس 41606 و سرشماره پیامکی 300041606 پشتیبانی می شود، امکانات جدید سامانه از جمله بخش اطلاعات تماس (تلفن همراه، پست الکترونیکی و نشانی)، اطلاعات مجوزها و اطلاعات دارایی ها معرفی شد.
در بخش اطلاعات تماس، امکان ارائه نشانی پست الکترونیکی احرازشده (از طریق ارسال کد تأیید) و نشانی استعلام شده از شرکت ملی پست به کسب و کارهای اینترنتی فراهم شده است. در بخش اطلاعات مجوزها نیز پروانه کسب اصناف و همچنین پروانه طبابت سازمان نظام پزشکی و در بخش اطلاعات دارایی ها نیز بیمه شخص ثالث خودرو به سامانه امتا اضافه شده که امکان ارائه آنها به کسب و کارهای مرتبط دارای اینماد هم اکنون وجود دارد.
به این ترتیب بسیاری از مشکلات سکوهای اینترنتی مثل پلتفرم های کالایی یا پلتفرم های سلامت از جهت اتصال به سرویس های حاکمیتی و دغدغه های آنها در زمینه انجام استعلامات کاربران و تأمین کنندگان برطرف و بخشی از هزینه های آنها مثل کنترل کارشناسی و چشمی مدارک و مجوزهای کاربران حذف خواهد شد.
لازم به ذکر است کسب و کارهای دارای اینماد می توانند از طریق سامانه امتا، درخواست دسترسی به سرویس های مختلف را به صورت سیستمی ثبت و دریافت نمایند. همچنین با توجه به سازوکار سامانه امتا از جهت رعایت محرمانگی و حفظ حریم خصوصی، ارائه این اطلاعات به کسب و کارهای اینترنتی مشابه اطلاعات قبلی سامانه امتا، صرفاً با تأیید کاربر انجام خواهد شد.
در جلسه کارگروه مشورتی راهبری تجارت الکترونیکی، پیشنهادهای زیر نیز برای ادامه توسعه سامانه امتا مطرح و مقرر شد مرکز تتا نسبت به تهیه و پیاده سازی آنها اقدام و انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی و دیگر تشکل ها نیز از طریق فراخوان، نیازمندی های جدید کسب و کارها و سکوهای اینترنتی در زمینه های مرتبط را استخراج و به مرکز تتا ارائه نمایند.
- استعلام پلاک خودرو
- استعلام سوابق بیمه
- احراز ملک
- تصویر شخصی
- استعلام مدرک تحصیلی
- استعلام صلاحیت معلم
- استعلام مجوز مشاغل خانگی
همچنین در این جلسه درباره راهکار ورود از طریق سامانه امتا بدون نیاز به خروج از صفحه کسب و کار که مهمترین چالش کسب و کارها برای استفاده از سامانه امتا بود نیز بحث و تبادل نظر و مقرر شد پیشنهادهای تکمیلی در جلسات آینده کارگروه مطرح و جمع بندی گردد.
لازم به ذکر است، کارگروه مشورتی راهبری تجارت الکترونیکی بیش از یک سال است که با ابتکار مرکز تتا و به عنوان مکمل کارگروه نظارت بر کسب و کارهای اینترنتی متشکل از دستگاه های حاکمیتی تصمیمگیر در زمینه تجارت الکترونیکی، با حضور نمایندگان تمامی تشکل های تخصصی تجارت الکترونیکی و کسب و کارهای اینترنتی برتر به منظور تبادل نظر و دریافت نقطه نظرات بخش خصوصی تشکیل شده و به صورت دوره ای جلساتی را برگزار می نماید.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید