اطلاعات تکمیلی پیرامون تزریق دوز سوم واکسن کرونا
طبق مطالعاتی که منتشر شده به نظر می رسد ایمنی ناشی از واکسن ها شش تا هشت ماه پایدار باشد و بعد از این مدت ایمنی حاصل از واکسن افت نسبی پیدا می کند، برای افزایش حداکثر ایمنی همزمان با ادامه برنامه واکسیناسیون نوبت اول و دوم؛ تزریق دوز یادآور هم دنبال گردد.
به گزارش سیتنا به نقل از سایت دانشگاه علوم پزشکی تهران، مطالعات نشان داده افرادی که دوز سوم واکسن را دریافت کردهاند، در مقایسه با افرادی که از دوز دوم واکسنشان حداقل ۵ ماه گذشته است، ۹۳درصد کمتر در خطر بستری شدن در اثر ابتلا به کوید۱۹ هستند. همچنین شدت بیماری و خطر مرگ ناشی از ویروس کرونا در افرادی که دوز سوم واکسن را دریافت کردهاند بهترتیب ۹۲ و ۸۱درصد کمتر خواهد شد.
به دنبال اجرای طرح تزریق دوز سوم واکسن کرونا به سالمندان بالای 60 سال و افراد با بیماریهای خاص، کمیته علمی کشوری ستاد مقابله با کرونا در جلسه اخیر خود تصویب کرد که تمامی افراد 18 تا 60 سال کشور نیز به ترتیب اولویت، دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کنند.
این کمیته به دلیل احتمال شیوع سویه جدید ویروس کرونا به عنوان «امیکرون» که اخیرا در افریقا مشاهده شده، برای جلوگیری از ایجاد موج جدید ابتلا در کشور، این مصوبه را به وزارت بهداشت ابلاغ کرده است. با این حال برخی افراد هنوز نمیدانند باید برای تزریق دوز بوستر (تقویتی)، به چه مراکزی مراجعه کنند یا چه مدارکی میبایست همراه خود داشته باشند.
یکی از مرجعهای قابل اطمینان برای دریافت اطلاعات کامل درخصوص مراکز واکسیناسیون، اپلیکیشن «بلد» است که تلاش کرده علاوه بر ارائه آدرس و مسیریابی مراکز واکسیناسیون، اطلاعات دقیقی درخصوص تزریق دوز سوم واکسن کرونا نیز به کاربران ارائه دهد. میتوانید در اپلیکیشن «بلد»، به بخش مربوط به مراکز تزریق واکسن کرونا وارد شوید تا علاوه بر آدرس و تلفن و مسیر دقیق دستیابی به این مراکز، اطلاعات کاملی درباره تزریق دوز سوم نیز به دست آورید.
در هر مرکز به طور تفکیکی مشخص شده که آیا دوز سوم نیز تزریق میشود یا خیر و در صورت تزریق، چه نوع واکسنی برای دوز سوم موجود است. همچنین شما میتوانید از میزان خلوتی یا شلوغی و ساعت کار مراکز تزریق واکسن کرونا نیز از طریق همین اپلیکیشن مطلع شوید.
دوز سوم چه زمانی باید تزریق شود؟
بر اساس اعلام رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، افرادی که دو دوز واکسن سینوفارم یا برکت (واکسنهای غیرفعال) دریافت کردهاند و حداقل چهارماه از تزریق دوز دوم آنها گذشته باشد، میتوانند با مراجعه به مراکز تزریق واکسن (براساس اولویت اعلام شده توسط وزارت بهداشت)، دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کنند.
چه مدارکی برای تزریق دوز سوم لازم است؟
همراه داشتن کارت واکسن و کارت ملی برای تزریق دوز سوم ضروری است.
توصیه شده افراد برای دریافت دوز سوم ترجیحا به همان مرکزی مراجعه کنند که دوز اول و دوم را دریافت کردهاند؛ اما در غیر اینصورت، واکسیناسیون در همه مراکز قابل انجام است و نیازی نیست از این بابت نگرانی داشته باشید.
برای تزریق دوز سوم نیاز به نوبتگیری اینترنتی نیست؛ اما قبل از مراجعه به مراکز واکسیناسیون، حتما سری به «بلد» بزنید تا بتوانید مراکز خلوت را انتخاب کرده و در صفهای طولانی معطل نشوید.
واکسن دوز سوم از چه نوع باید باشد؟
بر اساس مصوبه کمیته فنی واکسیناسیون، دریافت کنندگان واکسن «سینوفارم» میتوانند برای دوز سوم «سینوفارم» یا «آسترازنکا» یا «پاستو کووک پلاس» تزریق کنند.
همچنین کسانی که در دوز اول و دوم واکسن «برکت» دریافت کردهاند، برای دوز سوم میتوانند واکسن «برکت» یا «سینوفارم» یا «آسترازنکا» دریافت کنند.
دریافت کنندگان «اسپوتنیک» در دوز اول و دوم، باید برای دوز سوم واکسن «آسترازنکا» و دریافت کنندگان «آسترازنکا» نیز میبایست برای دوز سوم حتما واکسن «آسترازنکا» تزریق کنند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید