پژوهش جدید: واکسنهای «آسترازنکا» و «فایزر» در مقابل گونه دلتا کرونا مؤثر هستند
بنا بر یک پژوهش علمی جدید، واکسنهای «آسترازنکا» و «فایزر-بایو ان تک» در مقابل سویه های جدید دلتا و کاپای ویروس کرونا که اولین بار در هند شناسایی شدهاند، به طور گستردهای مؤثر هستند.
به گزارش سیتنا به نقل از رویترز، در بیانیه ای آمده است که مطالعه پژوهشگران دانشگاه آکسفورد که نتایج آن در ژورنال «سِل» منتشر شده، توانایی پادتنهای موجود در خون فردی را که دو دوز از این واکسنها را دریافت کرده برای خنثی سازی سویههای بسیار مسری ویروس کرونا، یعنی سویههای «دلتا» و «کاپا»، مورد بررسی قرار داده است.
این پژوهش با اشاره به انواع ویروس دلتا و کاپا که از کدهای معمول برای آنها استفاده شده، می گوید: «هیچ مدرکی مبنی بر گریز کلی [ویروس] وجود ندارد و این نشان میدهد که نسل کنونی واکسنها میتوانند در مقابل خانواده B.۱.۶۱۷ ویروس کرونا مصونیت ایجاد کنند.»
با این حال پژوهشگران هشدار دادند که غلظت پادتن خنثی کننده در خون تا حدی کاهش یافته، که ممکن است در برخی از موارد موجب رخنه ویروس شود.
هفته گذشته، یک تجزیه و تحلیل توسط سازمان بهداشت عمومی بریتانیا نشان داد که واکسنهای آسترازنکا و فایزر-بایو ان تک در برابر بستری شدن از نوع ویروس دلتا، مصونیت بالایی ایجاد کرده و بیش از ۹۰ درصد مؤثر است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید