کدخبر :257357 پرینت
29 اردیبهشت 1400 - 21:40

پشتیبانی از تولید و بومی‌سازی صنعت ICT، علاوه بر نیت و همت نیازمند سازوکار هم است

دبیر میزگرد بومی سازی صنعت ICT در بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران، گفت: برای بومی سازی صنعت ICT در راستای پشتیبانی از تولید، علاوه بر باور سازمان‌های متولی و بهره‌بردار و بکارگیری تمام پتانسیل های موجود، به سازوکار ویژه برای تکمیل زنجیره پشتیبانی از تولید، نیاز است.

متن خبر

مهندس فرامرز رستگار، دبیر و عضو هیات مدیره‌ی سندیکای صنعت مخابرات ایران پیرامون میزگرد بومی سازی صنعت ICT در بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا، اظهار داشت: این میزگرد با مشارکت نمایندگان دو اپراتور بزرگ ارتباطی کشور یعنی همراه اول و ایرانسل در ۲۸ اردیبهشت برگزار شد. سه استاد متخصص حوزه‌ی ICT هم از دانشگاه های تهران، امیرکبیر و صنعتی شریف از دیگر اعضای پنل در این میزگرد بودند.

رستگار که به عنوان نماینده‌ی بخش صنعت مخابرات، دبیری این میزگرد را عهده دار بود، افزود: در این میزگرد موضوعات بسیار مهمی توسط اعضای پنل مطرح و سوالاتی هم از جانب شرکت کنندگان عنوان شد. کلیدی ترین موضوع این بود که برای بومی سازی صنعت ICT در راستای پشتیبانی از تولید، علاوه بر باور سازمان‌های متولی و بهره‌بردار و بکارگیری تمام پتانسیل های موجود، به سازوکار ویژه برای تکمیل زنجیره پشتیبانی از تولید، نیاز است.

وی افزود: در شکل فعلی و جاری در بسیاری از شرکت‌های اپراتوری و بهره بردار، بخش های فنی مهندسی، اجرایی و نگهداری سازمان، نقطه تماس با دانشگاه ها، مرکز تحقیقاتی و تولیدی هستند و با تلاش های خود تا حدودی مسیر را هموار می‌کنند و فرصت هایی را برای بومی سازی فراهم می آورند؛ این تلاش‌ها شایسته تقدیر و شرط لازم است، ولی کافی نیست.

رستگار خاطرنشان کرد: برای تکمیل کار در بخش بومی سازی نیاز به تشکیلاتی است که از یک طرف زبان مشترک با مراکز علمی و صنعتی و از طرف دیگر آگاهی از نیازهای مجری توسعه‌ی سازمان خود داشته باشد. خوشبختانه دو اپراتور بزرگ همراه کشور این ساختار را در سازمان خود ایجاد نموده‌اند که اثرات مثبت آن کاملا ملموس است.

رستگار مدل‌های استفاده شده توسط ایرانسل و همراه اول را تشریح و اضافه نمود: شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل، مرکز نوآوری ایرانسل را در قالب مجموعه (ایرانسل لبز - Irancell labs) با ماموریت انجام فعالیت های تحقیق و توسعه، نوآوری و تجاری سازی ایجاد نموده است. همچنین شرکت ارتباطات سیار (همراه اول)، مرکز تحقیق و توسعه خود را به منظور انجام تحقیقات و نوآوری و حمایت از فناوری های نوین و بومی ایجاد نموده و در دو محور پژوهشی و کاربردی و همچنین راهکارهای دیجیتال و هوشمندسازی فعالیت می نماید.

دبیر میزگرد بومی سازی صنعت ICT ابراز امیدواری نمود که سایر اپراتورها و دستگاه های بهره بردار نیز نسبت به پیاده سازی تشکیلات مناسب برای تحقق کامل بومی سازی اقدام نمایند.

رستگار خاطرنشان کرد: در خاتمه‌ی میزگرد بومی سازی صنعت ICT در بیست و نهمین کنفرانس مهندسی برق ایران، برای تکمیل زنجیره بومی سازی، تقویت آزمایشگاه های آزمون، راستی آزمایی و صحت سنجی برای مرحله‌ی تایید نمونه و همچنین توسعه شرکت‌های بازرسی و کنترل کیفیت جهت نظارت در جریان تولید، مورد تاکید قرار گرفت.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.