کاهش عوارض آلودگیهای محیطی پسماندهای الکترونیکی
با توجه به ضرورت مدیریت پسماندهای الکترونیک و ارائه راهکارهای فناورانه برای بازیافت و استخراج فلزات گرانبها، راه اندازی یک سیستم پایلوت بازیافت اصولی پسماندهای الکترونیک در دستور کار کارگروه توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته است.
به گزارش سیتنا، بر اساس آمارهای موجود هر ایرانی در سال به طور میانگین حدود 8 کیلوگرم پسماند الکترونیک تولید میکند و هنوز هم تدبیری درست و علمی برای برخورد با این پسماند پیچیده و بسیار خطرناک در نظر گرفته نشده است. بر اساس آمارهای موجود پسماندهای الکترونیک به لحاظ مقدار فقط 2 درصد از کل پسماندها را تشکیل می دهند ولی از نظر آلودگی منشا 70 درصد آلودگیهای محیطی هستند.
با توجه به ضرورت مدیریت پسماندهای الکترونیک و ارائه راهکارهای فناورانه برای بازیافت و استخراج فلزات گرانبها، راه اندازی یک سیستم پایلوت بازیافت اصولی پسماندهای الکترونیک در دستور کار کارگروه توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته است. پس از انجام موفق طرح در فاز آزمایشگاهی و نتایج مثبت تست های انجام شده فاز نیمه صنعتی آن توسط یک شرکت فناور در دست اجرا است.
اجرای فاز پایلوت به گونه ای است که پس از پایان این طرح امکان گسترش آن به شکل صنعتی در سراسر کشور فراهم خواهد شد. از مهم ترین مزیت های این روش که در2 فاز «جداسازی فیزیکی» و «شیمیایی» انجام می شود می توان به «حذف کوره»، «کاهش پساب»، «افزایش سرعت فرآیند بازگشت پلاستیک بوردها به چرخه استفاده مجدد» و «افزایش ظرفیت دریافت پسماند» اشاره کرد.
مزایای اجرای این طرح نیز «توسعه فناوری جداسازی فیزیکی بوردهای الکترونیکی بدون نیاز به کوره»، «توسعه فناوری فرآیند جداسازی شیمیایی و استخراج فلزات گرانبها»، «ترویج و فرهنگسازی روشهای صحیح جمعآوری پسماندهای الکترونیکی» و «ایجاد کسبوکارهای نوین برای مدیریت و بازیافت پسماندهای الکترونیکی» است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید