کدخبر :254591 پرینت
27 بهمن 1399 - 12:58

افزایش دانش‌بنیان‌ها به ۵۷۰۰ شرکت در دولت تدبیر و امید

دکتر مهدی الیاسی با اشاره به تصویب قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در سال ۱۳۸۹ در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در واقع عملیات اجرای این قانون به شکل جامع در دولت تدبیر و امید کلید خورد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه، طی چهار سال اخیر مفهوم شرکت های دانش بنیان به اقتصاد دانش بنیان تغییر یافته است به ایرنا گفت: شرکت های دانش بنیان در حال حاضر در طیف متنوعی از حوزه‌های گوناگون در حال فعالیت هستند.

الیاسی ادامه داد: این به آن معنی است که معاونت علمی و فناوری از مرحله حمایت از شرکت های دانش بنیان به مرحله بهره مندی از اثرات اجتماعی و اقتصادی این شرکت‌ها رسیده و دغدغه فعلی ما در حال حاضر نیز تنها این مساله است.

۱۲۰ هزار میلیارد تومان فروش حوزه دانش بنیان

الیاسی همچنین اظهار داشت: هم اکنون برخی از شرکت های دانش بنیان در حوزه های مختلف از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات، سلامت، کشاورزی و انرژی از فروش چند هزار میلیارد تومانی برخوردارند و به خدمات رسانی مشغول هستند.

وی تصریح کرد: طبق آمار سال ۱۳۹۸ فروش حوزه دانش بنیان در کشور ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

آغاز پیوند بخش سنتی اقتصاد با دانش‌بنیان‌ها

معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری در ادامه، شروع سرمایه گذاری بخش سنتی اقتصاد و پیوند این بخش با اقتصاد دانش بنیان را از جمله اتفاقات درخور توجه چند سال اخیر دانست.

الیاسی بیان کرد: در واقع یکی از ماموریت هایی که هم اکنون در معاونت سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری در حال پیگیری است، پیوند بخش سنتی اقتصاد با شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ به عنوان مثال پیوند بخش زیست فناوری با صنایع غذایی کشور یا پیوند آنزیم سازها با فعالان بخش لبنیات از آن جمله است.

وی می گوید هم اکنون شرکت‌های دانش بنیان در زنجیره صنایع بالغ یا مرسوم جایگاه خود را پیدا کرده اند، به طوری که در صنعت غذایی که پیش از این در بخش‌های مختلف از جمله صنعت بزرگ دام و طیور، واکسن، آنزیم ها و مواد اولیه به عنوان یک صنعت وابسته مطرح بود، طی سالیان اخیر به کمک شرکت های فناور به خود اتکایی دست یافته اند.

الیاسی با بیان اینکه در حال حاضر دو اتفاق در بخش اقتصاد کشور رقم خورده است، افزود: نخست آنکه هم اکنون شرکت های دانش بنیان خود را به عنوان بخش بزرگ و مهمی از اقتصاد کشور مطرح کرده‌اند و دوم پیوند هر چه بیشتر دانش بنیان ها با بخش سنتی اقتصاد کشور است.

پیشروترین دانش بنیان‌ها کدامند؟

معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری با بیان اینکه میزان پیشرفت در حوزه های مختلف دانش بنیان ها متفاوت است، افزود: در حوزه سلامت، آی سی تی، کشاورزی و انرژی دانش بنیان ها جلوتر از سایر بخش ها در حرکت هستند.

الیاسی گفت: البته در سایر حوزه ها نیز دانش بنیان ها در حال پیشرفت هستند به طوری که در صنعت خودرو بسیاری از گلوگاه های این صنعت از سوی آنها شناسایی و در حال کار هستند.

وی همچنین اظهار داشت: در حال حاضر ۴۰ شرکت دانش بنیان با رقم های مالی بزرگ در بازار سرمایه حضور دارند، ضمن اینکه برای ورود تعداد زیادی استارتاپ به بازار سرمایه و بورس هدف گذاری لازم صورت گرفته است.

الیاسی با اشاره به حمایت برخی از دستگاه ها از نخبگان و حوزه دانش بنیان کشور، دست اندرکاران حوزه آی سی تی، سلامت و کشاورزی را از پیشروترین این دستگاه ها نام برد.

وی افزود: البته حمایت از حوزه نخبگان و فعالان حوزه دانش بنیان در کشور به صورت نسبی از سوی همه دستگاه ها در کشور در دستور کار قرار گرفته است و با ادامه این روند به طور حتم تاثیر حوزه دانش بنیان در بدنه اقتصاد کشور بیش از پیش پررنگ تر خواهد شد.

۵۷۰۰ دانش بنیان با اشتغال‌زایی ۳۰۰ هزار نفری

الیاسی همچنین با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان در سال گذشته (۱۳۹۸) میزان ۱۵ هزار میلیارد تومان از نظام بانکی کشور تسهیلات دریافت کردند، افزود: این جدا از تسهیلاتی است که از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به شرکت‌های دانش‌بنیان اعطا شده است.

معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری همچنین با اشاره به شکل گیری ۵۷۰۰ شرکت دانش بنیان در طول سال های اخیر در کشور اعلام کرد: در این بین حوزه سلامت و دیجیتال بیشترین تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان را به خود اختصاص داده‌اند.

وی در خصوص میزان اشتغال زایی حوزه دانش بنیان در کشور در طول چند سال اخیر با تاکید بر اینکه این اشتغال زایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم اتفاق افتاده است، تصریح کرد: تا پایان سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیروی نخبه و تحصیل کرده در این شرکت‌ها مشغول به کار شده اند.

صف‌آرایی ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در نبرد با کرونا

معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه با تاکید بر اینکه کرونا آزمونی بزرگ برای کارایی شرکت های دانش بنیان در بخش های مختلف به خصوص حوزه سلامت محسوب می شود، گفت: بسیاری از شرکت های فناور از این آزمون سخت سربلند بیرون آمدند.

وی یادآور شد: هم اکنون ۱۰۰ شرکت دانش بنیان شامل ۶۰ شرکت در حوزه پیشگیری، ۲۰ شرکت در حوزه تشخیص و ۲۰ شرکت در حوزه دارو و درمان به صورت مستقیم برای خدمات‌رسانی به مردم در نبرد با کرونا فعالیت می‌کنند.

الیاسی افزود: در صنعت داروسازی، ساخت واکسن و همچنین تولید انواع تجهیزات و اقلام پزشکی همچون ونتیلاتور، کیت، وسایل تست گیری و ماسک که بیشتر آنها در دسترس‌ مردم نبودند یا با خروج ارز فراوانی به کشور وارد می شدند، سهم دانش بنیان ها به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

وی می‌گوید: اگر اقدامات و زحمات چند شرکت های دانش بنیان در ساخت واکسن به ثمر بنشیند، در حقیقت این دستیابی به موفقیتی بزرگ و افتخاری طلایی و نتیجه سال‌ها حمایت مادی و معنوی از حوزه نخبگان خواهد بود.

الیاسی توضیح داد: تنها در حوزه پیشگیری از کرونا شامل ساخت واکسن، تولید مواد ضدعفونی، ماسک، محافظ صورت، دستکش های نانویی و گند زدایی تعداد ۶۰ شرکت دانش بنیان در حال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: تعداد ۲۰ شرکت نیز در زمینه تشخیص در حال ساخت اقلامی همچون کیت تشخیص، دماسنج، دستگاه های سی تی اسکن و ۲۲ شرکت فناور نیز در حوزه دارو و درمان به تولید اقلام و تجهیزاتی همچون مکمل های غذایی، ونتیلاتور و تجهیزات آی سی یو در حال فعالیت هستند.

این مقام مسوول در معاونت علمی و فناوری در توضیح بیشتری گفت: به عبارتی هم اکنون تعداد ۱۰۰ شرکت دانش بنیان به صورت مستقیم برای خدمات رسانی به مردم در حوزه مقابله با کرونا شکل گرفته اند که از این تعداد ۶۰ شرکت در حوزه پیشگیری، ۲۰ شرکت در حوزه تشخیص و ۲۰ شرکت نیز در حوزه دارو و درمان فعالیت می کنند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.