واگذاری 43 درصد سهام «تالیا» به مبین ایران و معین ارتباطات پاسارگاد
سیتنا - 43 درصد از درآمد شرکت تعاونی مجتمع صنعتی رفسنجان، اولین پیمانکار- اپراتور تلفن همراه اعتباری ایران به شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران و پاسارگاد واگذار شد. در همین حال شرکت مخابرات ایران همچنان به عنوان 57 درصد دریافت کننده درآمد تالیا عمده سرمایه گذار این پروژه به حساب می آید.
شرکت های مبین ایران زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و معین ارتباطات پاسارگاد از زیرمجموعه های شرکت ارتباطات سیار (همراه اول) که با شرکت مبین نت قرارداد فروش وایمکس نیز دارد، دو خریدار سهام مجتمع صنعتی رفسنجان هستند، هر دو به طور مشترک بلوک مدیریتی سهام شرکت مخابرات ایران را نیز خریداری کرده اند و در حال حاضر مالکان شرکت مخابرات ایران به شمار می روند.
شرکت معین ارتباطات پاسارگاد در سال 89 تاسیس شده و در بازار توزیع سیم کارت های شارژی همراه اول فعالیت می کند. درواقع این شرکت زیرمجموعه دفاتر خدمات ارتباطی استان تهران بوده که نماینده فروش محصولات همراه اول است.
شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران (سهامی خاص) نیز در آبان ماه سال 86 تاسیس شده و انجام تمامی امور مالی، اقتصادی، بازرگانی و سرمایه گذاری در بخش الکترونیک، واردات، صادرات و تولید تجهیزات الکترونیک، تاسیس و توسعه شبکه های مخابراتی و کامپیوتری به عنوان اپراتور و عرضه کننده خدمات مربوطه جزو فعالیت های این شرکت است.
به گفته سیدمصطفی سیدهاشمی رییس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران این دو شرکت به صورت مشارکتی متقاضی خرید سهام تالیا هستند و هیات مدیره مخابرات ایران نیز انتقال آن را تصویب کرده است و خریدار و فروشنده باید در مورد معامله آن با یکدیگر مذاکره کنند و قیمت معامله نیز در مذاکرات آنها با یکدیگر تعیین خواهد شد.
این رویداد بدون برگزاری مناقصه یا مزایده ای صورت گرفته است. صابر فیضی درباره واگذاری این مقدار سهام به این دو شرکت بیان کرد به مدت 10سال 57 درصد همچنین 43 درصد از درآمدهای تالیا به شرکت مخابرات و مجتمع صنعتی رفسنجان تعلق داشت که طی مدت شش سالی که از مدت قرارداد می گذرد تاکنون تنها ضرر عاید مخابرات شده است.
به گفته مدیرعامل سابق شرکت مخابرات ایران سال گذشته 10 میلیارد تومان ضرر متوجه شرکت مخابرات شده و تالیا سودی نداشته است.
خرید سهام تالیا به عنوان نخستین اپراتور تلفن همراه که سیم کارت های خود را به صورت پیش فروش عرضه کرد در حالی صورت می گیرد که این شرکت در سال 88 حدود 27 میلیارد تومان به مخابرات ضرر زده است و از آن زمان تاکنون وضعیت این شرکت در توسعه شبکه و همچنین سهامداران جدید در هاله ای از ابهام قرار داشت. البته هنوز جزییات دقیق مالی فروش تالیا منتشر نشده است، هرچند صابر فیضی مدیرعامل سابق شرکت مخابرات ایران مدعی شده بود که با در اختیار داشتن 57 درصد درآمد این اپراتور توسط مخابرات، تالیا دوباره از زمین بلند خواهد شد.
اما کناره گیری سرمایه گذار خارجی این پروژه، عدم توانایی شرکت تعاونی مجتمع صنعتی رفسنجان برای جذب سرمایه گذاری که شرکت مخابرات ایران نیز به فعالیت آن در این پروژه پیمانکاری رضایت دهد و زیان های مخابرات از محل سرپا نگهداشتن صوری این پروژه موجب شد تا مجتمع صنعتی رفسنجان جای خود را به سهامداران جدید بدهد. نشریه عصر ارتباط نیز در این زمینه گزارش داده است که سهامداران جدید وعده داده اند تا پایان سال ۹۱ تعداد مشترکان تالیا را به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر افزایش دهند. شرکت تعاونی اسلامی مجتمع صنعتی رفسنجان اولین عرضه کننده سیم کارت های اعتباری در کشور پس از گذشت هفت سال از شروع به کار رسمی، نزدیک به ۲۰۰ هزار مشترک دارد. این شرکت از ابتدای کار خود با مشکل سرمایه گذار مواجه شد و از همان زمان نتوانست توجه شرکت مخابرات ایران را برای ادامه فعالیت خود با سرمایه گذار جدید جلب کند.
پیش از این قرار بر این شده بود که تالیا ارزش گذاری شود و تا پایان شهریورماه سال 89 این پروژه با سرمایه گذاری جدید با 51درصد سهم مخابرات و 49درصد سهم مجتمع صنعتی رفسنجان احیا شود.
سیدمصطفی سیدهاشمی نایب رییس هیات مدیره شرکت مخابرات بیان کرده بود به دنبال واگذاری شش میلیون سیم کارت از شبکه تالیا هستیم و این اپراتور را با شش میلیون مشترک بار دیگر احیا خواهیم کرد. اما اینک پس از گذشت هفت سال اولین پیمانکار- اپراتور تلفن همراه اعتباری ایران پس از کنار رفتن Tele2 سوئد در ابتدای کارش از سرمایه گذاری در پروژه سیم کارت های اعتباری تالیا، دیگر نتوانست سرمایه گذاری خود را برای توسعه پوشش تالیا در شهرهای ایران تکمیل کند و تنها به پوشش مراکز ۳۰ استان کشور بسنده کرده است.
صابر فیضی درخصوص نحوه حضور این دو شرکت در پروژه تالیا می گوید: در حال حاضر این دو شرکت عاملیت پیمانکاری را از مجتمع صنعتی رفسنجان گرفته اند که تنها به مدت چهار سال خواهند بود و در این مدت به هر میزان که تالیا به سوددهی یا ضرر برسد 43 درصد آن سهم این دو شرکت خواهد بود. و در نهایت پس از گذشت 10 سال، مخابرات به صورت صد درصد پیمانکار تالیا بوده و تمامی سود و زیان آن تماما متوجه شرکت مخابرات ایران خواهد بود.
منبع: روزنامه شرق
افزودن دیدگاه جدید