پخش تصاویر ناجور به جای سوالات درسی در سایت مدرسه
فضای مجازی زمینه بزهکاری دانش آموز مشهدی شد.
به گزارش رکنا، فکر میکرد خِبره فضای مجازی است و به دوستانش هم میگفت کسی نمیتواند ردش را بزند. درست زمانی که کرونا همه دانشآموزان مدرسهشان را خانهنشین کرد و قرار بود تا از طریق یک گروه تلگرامی درسهایش را پیگیری کند، دست به یک شیطنت مستهجن زد که برای او و خانوادهاش گران تمام شد.
وقتی مأموران پلیس ماجرا را برای مادر و پدرش تعریف کردند، میگفتند که پسرشان سرش در دفتر و کتابش هست و چنین کاری از او بعید است. ولی پیکانهای تحقیقات پرونده همه به سمت پسرک نشانه رفته بود.
پخش تصاویر مستهجن در گروه تلگرامی یکی از مدارس مشهد
مرد جوان خود را نماینده حقوقی آموزش و پروش استان خراسان رضوی معرفی کرد. مرجوعه قضایی در دست داشت و به پلیس فتای مرکز استان مراجعه کرد. او مدعی بود که در گروه تلگرامی مربوط به یکی از مدارس مشهد فردی ناشناس مطالب، فیلم و عکسهای مستهجن منتشر کرده و همین موضوع موجب مشکلاتی برای معلمان و دانشآموزان این مدرسه شده است.
از شواهد امر پیدا بود همه کسانی که در این گروه عضو هستند یا دانشآموزاند و یا معلم و همین موضوع کار تحقیقات را دشوار میکرد. مأموران پلیس در قدم اولیه تحقیقاتشان پیامهای غیراخلاقی منتشر شده را ردگیری کردند که به یک اکانت جعلی یا به اصطلاح یکبار مصرف رسیدند. متهم که هنوز مشخص نبود معلم است یا دانشآموز به وسیله این اکانت جعلی در گروه عضو شده و از این طریق مطالبی را منتشر کرده بود. پیگیریهای بعدی مأموران بالاخره نتیجه داد و آنها عامل انتشار این پیامهای غیراخلاقی را که پسری نوجوان بود، شناسایی کردند.
پسرک که حدودا چهارده سال دارد به مرکز فرماندهی پلیس آگاهی خراسان رضوی احضار شد. سرش بوی قرمهسبزی میداد و زده بود به در انکار اما همه چیز مثل روز روشن بود و ماموران پلیس فهمیده بودند انتشار عکس و فیلمهای مستهجن کار او بوده است.
نمیخواست قبول کند که این بازی را باخته است. به جای اینکه به فکر عاقبت کارش باشد بیشتر نگران بازنده شدن در بازیای بود که خود آن را شروع کرده بود. وقتی که دید دیگر کار از کار گذشته اعتراف کرد و گفت که عکس و فیلمها کار او بوده است. او گفت که سر یک کلکل بچگانه با چند نفر از همکلاسیهایش مطالب غیراخلاقی را در گروه تلگرامی مدرسه منتشر کرده است.
راز اکانت دانش آموز فاسد مشهدی لو رفت
پسرک از طریق اینترنت یک اکانت جعلی برای خودش دست و پا میکند و با همان اکانت تقلبی عضو گروه مدرسه میشود و بعد هم هرچه دلش میخواهد را در گروه مدرسه میگذارد.
اینکه چه سرنوشتی در انتظار این دانشآموز نوجوان است قانون میداند و قطعا با این فرد هم برخورد قاطع خواهد شد اما آنچه از نتیجه اینگونه پروندهها میتوان برداشت کرد استفاده بیقیدوشرط کودکان و نوجوانان از تجهیزات رایانهای، گوشیهای هوشمند و فضای سایبری است.
این امکانات به ظاهر موجه آنها را با دنیایی پر از ابهام روبهرو میسازد؛ و چون کودکان و نوجوانان کاوشگرند و به دنبال موضوعاتی نو در زندگی خود هستند و از سویی قدرت تحلیل و بررسی پایینی دارند در رویارویی با اینگونه فضاها دچار لغزش شده و یا به دام افراد سودجو میافتند و یا به بیراهه کشیده میشوند. درست مثل کودک 9 سالهای که سال پیش در مشهد با گوشی تلفن همراه پدرش برای معلم خود مزاحمت ایجاد کرده بود و یا نوجوانی که با هک کردن شماره کارت بانکی معلمش حساب او را خالی کرده بود.
به گفته رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی تنها گذاشتن کودکان و نوجوانان در فضای سایبری و بیتوجهی به رفتار آنها میتواند خطراتی همچون بلوغ زودرس، پرخاشگری و یا بزهکاری اجتماعی را برای آنها در پی داشته باشد.
سرهنگ جواد جهانشیری ادامه داد: کم سوادی والدین در استفاده از فناوری هم، خود موجب بروز چنین مشکلاتی خواهد شد چرا که کودکان و نوجوانان کنجکاو آنها بدون اطلاعشان به سراغ مطالب و موضوعاتی در فضای مجازی میروند که در جامعه تابو است ولی برای آنها تازگی دارد. همین موضوع آنها را سخت مجاب میکند تا پیگیر این مطالب شوند و چون خانواده از رفتار آنها بیاطلاع هستند پس فریب خورده و با این خیال که فرزندشان سرش به درس و مشقش گرم است آنها را تنها میگذارند. همین موضوع دروازه ورود کودک یا نوجوان به فضای ناسالم مجازی میگردد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید