قرارداد تحویل ماهوارههای ظفر ۱ و ۲ به وزارت ارتباطات امضا شد
قرارداد تحویل ماهوارههای ظفر ۱ و ۲ از دانشگاه علم و صنعت ایران به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای قرارگیری در مدار، با حضور رییس سازمان فضایی و بدون حضور وزرای علوم، ارتباطات و دفاع به امضاء رسید.
به گزارش خبرنگار سیتنا، قرارداد تحویل ماهواره ظفر به وزارت ارتباطات، صبح امروز (یکشنبه) در دانشگاه علم و صنعت ایران و با حضور دکتر براری رییس سازمان فضایی، دکتر زاهدی نماینده مجلس شورای اسلامی و دکتر ذاکری رییس دانشگاه علم و صنعت به امضا رسید.
مقرر شده بود که این مراسم با حضور وزرای علوم، ارتباطات و دفاع برگزار شود که هیچ کدام از وزرا در این مراسم حضور نیافتند.
ماهوارههای ظفر توسط دانشگاه علم و صنعت و به سفارش سازمان فضایی ایران طراحی و ساخته شد و تهیه نقشه کاربری اراضی، تهیه نقشه پایش توسعه شهری، تهیه نقشه پایش تغییرات در عرصههای طبیعی و جنگلی، تهیه نقشه پهنهبندی و پایش تغییرات دریاچههای دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریب شده بعد از بحران در نواحی شهری و بهروز رسانی نقشههای ساختاری مانند شناسایی گسلها و چینها از ماموریتهای ظفرهای ۱ و ۲ به شمار میرود.
حسین بلندی، رئیس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت به تشریح ویژگیهای ماهواره ظفر پرداخت و گفت: این ماهواره سنجشی ۱۱۳ کیلوگرمی میتواند حداقل یک سال و نیم در مدار بماند و مأموریت تصویربرداری و ذخیره اطلاعات را انجام دهد، همچنین این ماهواره میتواند بهصورت واقعی اطلاعات را ذخیره کند و پیام را بهصورت ارتباط صوتی یکطرفه بین دو کاربر ارسال کند.
وی افزود: این ماهواره توان تهیه نقشه کاربری اراضی، تهیه نقشه پایه، تهیه نقشه پایش توسعه شهری، تهیه نقشه مرز پهنههای کشاورزی، تهیه نقشه پایش تغییرات در عرصههای طبیعی و جنگلی، تهیه نقشه پهنهبندی و پایش تغییرات دریاچههای دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریبشده بعد از بحران در نواحی شهری، بهروزرسانی نقشههای ساختاری (شناسایی گسلها و چینها) را دارد.
در ادامه این مراسم مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی با تأکید بر اینکه برای توسعه فضایی باید جامعه از ظرفیت و فواید صنعت فضایی آگاه شود و به همین دلیل کاربردی کردن این صنعت در اولویت قرار گرفته است و تلاش داریم که فناوری فضایی را به جامعه بشناسانیم تا منجر به توسعه بازار صنعت فضایی شود.
وی افزود: ماهواره سنجشی ظفر با قدرت تفکیک تصاویر ۲۲٫۵ متر از امروز فرایند آمادگی برای در مدار قرار گرفتن را آغاز میکند و امیدواریم با تجربهای موفق حاصل از پژوهشهای تولید ماهواره تا سال ۱۴۰۴ موفق به ساخت ماهواره سنجشی با قدرت تفکیک تصاویر یک متر برسیم.
گفتنی است؛ سال گذشته ماهواره «پیام» دانشگاه صنعتی امیرکبیر که به منظور انجام مأموریت تصویربرداری ساخته شده بود، به فضا پرتاب شد، البته پرتابی که نتیجه آن عدم قرارگیری ماهواره در مدار مربوطه بود و می توان گفت عملا پروژهی پرتاب ماهواره پیام با شکست مواجه شد.
پرتاب ماهواره و موشک یکی از پرچالشترین و پرمخاطرهترین اقدامات بشر است. در همین حال، فناوری فضایی از فناوریهای راهبردی محسوب میشود و این فناوری آنچنان پیشرفته است که برای یک بار موفقیت در آن، باید چندین بار شکست را نیز تجربه کرد؛ لذا امید میرود این بار پرتاب ماهوارهی ظفر با موفقیت روبرو شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید