کدخبر :232791 پرینت
03 شهریور 1398 - 16:08
نشست همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری؛

وزیر ارشاد: بهبود کسب و کار مقدمه‌ی واگذاری امور به مردم و اصناف است/ باید در مسیر تدوین قوانین، همراهی و همفکری مردم را جدی گرفت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مقدمه واگذاری امور به مردم بهبود کسب و کار است، گفت: یکی از ٩ برنامه ای که به مجلس شورای اسلامی ارائه دادم بهبود کسب و کارهای فرهنگ و هنر به عنوان کلان برنامه بود.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، سیدعباس صالحی در نشست همگرایی دولت و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری، گفت: در دو سال اخیر رویکردها و اقداماتی در حوزه فرهنگ و هنر انجام شده است که کاهش و تجمیع مجوزها از تعداد ١٣٧ به ٣۶ مجوز یکی از این اقدامات به شمار می آید تا از این طریق فضای کسب و کار روان تر و آرام تر شود.

وی در عین حال تصریح کرد: دستور العمل های روشن برای هر مجوز منجر به این می شود تا حقوق و مطالبات اهالی فرهنگ و هنر از دولت شفاف تر باشد و مشاغل فرهنگی و هنری تعریف خود را پیدا کنند.

صالحی با اشاره به امضای دستور العمل همگرایی پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری گفت: این پروژه با همکاری اهالی فرهنگ و هنر تا پایان امسال به نتیجه می رسد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تلاش کردیم منابع سرمایه گذاری در حوزه های فرهنگی و هنری را تسهیل تر کنیم. معصومیت فرهنگی طوری بود که در منابع مالی مفقود است. در نامه ای به رییس جمهور محترم درخواست دادیم که فرهنگ و هنر به دلیل اینکه در بخش منابع مالی مفقود شده است در صندوق توسعه ملی به آن توجه شود.

وی تصریح کرد: فرهنگ و هنر به عنوان اقتصاد و معیشت اهالی فرهنگی و هنری باید در منابع مالی جدی تر دیده شود. تشکیل مجتمع حل اختلاف فرهنگ، هنر و رسانه نیز با این نگاه بود که موضوعات و مشکلات این اهالی در فضای روان تر و آرام تری پیش رود و مسائل آن ها سریع تر دنبال شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: محیط های متعدد با طرح های فراوانی وجود دارد که فرصتی را برای کسب و کارهای فرهنگی و هنری فراهم می کند که گذرهای فرهنگی یکی از این اقدامات در این زمینه است و امشب در سفری که به اصفهان خواهم داشت دو خیابان فرهنگ و هنر در نجف آباد افتتاح می شود.

وی ادامه داد: یکی از رویکردهای مهمی که مورد توجه و نظر دولت های یازدهم و دوازدهم بوده و هست واگذاری امور به مردم و صنوف مرتبط است. این رویکرد جدی جناب آقای دکتر روحانی است و به طور پیوسته مورد مطالبه ایشان از هیات دولت است.

صالحی در عین حال تصریح کرد: بهبود کسب و کار نیز مقدمه واگذاری امور به مردم و اصناف است بنابراین توجه با این امر ضروری است. این رویکرد مقومات و مقدماتی را لازم دارد. اگر بخواهیم بدانیم چرا این اتفاق تاکنون صورت نگرفته و همچنان چتر دولت ها بر فضای اقتصاد و معیشت مردم حاکم است باید به عوامل آن توجه داشته باشیم.

وی افزود: در این زمینه دو عامل مهم تر از دیگر عوامل است. ابتدا اینکه مردم باید در تمام این مسیر حضور داشته باشند نه در انتهای مسیر. گفت و گو به عنوان ارتباط دولت و مردم از سطح سیاستگذاری تا مرحله اجرا است و مردم و دولت باید همپای هم حرکت کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال تصریح کرد: با همین نگاه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آیین نامه شورای گفت و گو را تنظیم کردیم و با همین رویکرد اتفاق امروز شکل گرفت.

صالحی در ادامه تاکید کرد: برخی اوقات دولتمردان حس می‌کنند عقل کل هستند و فکر می‌کنند به جای مردم و آن مجموعه می‌توانند تصمیم کلان بگیرند در حالی که باید در مسیر تدوین قوانین همراهی و همفکری مردم را جدی بگیریم.

صالحی گفت: عامل دوم اینکه نهادهای مدنی در ایران در ١۵٠ سال گذشته به خوبی شکل نگرفته اند و این باعث می شود تفویض و واگذاری به مردم کمتر شکل بگیرد و دولت بزرگ تر و ناکارآمد تر شود. تکلیفی که در برنامه ششم توسعه ارجاع شده و یک تکلیف قدیمی است اما تاکنون به بار ننشسته است و این اتفاق در حال شکل گرفتن است.

عضو کابینه تدبیر و امید ادامه داد: انجمن ها و کانون ها بخشی از هویت نهاد مدنی است که می تواند اتفاق بیفتد و امتداد یابد، ریشه بدواند و ماندگار شود و مسیری برای تفویض ها و واگذاری امور به صنوف  به شمار می آید.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.