معرفی تنی چند از اصولگرایان فیسبوکی!
با شدت گرفتن محبوبیت فیسبوک نزد کاربران اینترنتی، تعدادی از فعالان سیاسی نیز دارای صفحاتی در فیسبوک شدند. در این راستا اعتماد در گزارشی به معرفی تعدادی از این صفحات پرداخته؛ اگرچه تاکید کرده که انتساب صفحات فیسبوکی را به اشخاص تایید یا تکذیب نمیکند و تنها به معرفی این صفحات میپردازد.
به گزارش سیتنا، در متن این گزارش آمده است: "تا پیش از انقلابهای خاورمیانه شاید فیسبوک و توییتر تنها به عنوان شبکههای اجتماعی شناخته میشدند و مورد توجه سیاستمداران قرار نگرفته بودند، هر چند که این شبکههای اجتماعی در برخی از کشورها هم فیلتر شده بودند و استفاده از آنها مجاز نبود اما با انقلاب های مصر و تونس مسوولان رده بالای این کشورها اعلام کردند فیسبوک و توییتر در این انقلابها سهمی بزرگ داشتهاند.
این نظریهیی بود که انقلابیون در این کشورها هم آن را باور داشتند و به آن معتقد بودند. به همین دلیل دولتها سرعت اینترنت را کم کرده و شبکههای اجتماعی را فیلتر کردهاند. اما مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک در واکنش به این اظهارنظرها اعلام کرد نقش شبکههای اجتماعی در انقلابهای خاورمیانه ناچیز است و اهمیت شبکههای اینترنتی در انقلابهای مردمی کشورهایی مانند مصر و تونس را ناچیز دانسته و میگوید آنچه در تحولات دموکراتیک اهمیت دارد، اراده و خواست مردم است نه اینترنت.
به هر حال این روزها حتی در کشورهای جهان سوم هم کسی نیست که از فیسبوک یا شبکههای اجتماعی و نوع عضویت در این شبکهها -که رایگان هم هست – بیاطلاع باشد. در کشور ما هم با اینکه از سال 88 تاکنون فیسبوک با فیلترینگ مواجه بوده اما تعداد بالایی از کاربران این شبکه اجتماعی را ایرانیها تشکیل میدهند. این در حالی است که پلیس جرائم اینترنتی استفاده از فیلترشکن را برای دسترسی به این شبکه اجتماعی جرم خوانده است. با این حال شبکههای تلویزیونی جام جم برونمرزی که تحت نظر صدا و سیما فعالیت میکنند دارای صفحات فیسبوکی برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود هستند و بسیاری از جنگها و برنامههای خبری و تحلیلی این شبکهها از فیسبوک برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود استفاده میکنند.
برخی سیاستمداران و علما هم که این روزها هر کدام از نعمت وبسایت یا پایگاه اینترنتی برخوردارند از غافله عقب نمانده و در شبکههای اجتماعی هم صفحاتی برای خود ایجاد کردند. در نخستین گام به سوی تکنولوژی شبکههای اجتماعی صفحه فرند فید اسفندیار رحیممشایی حاشیهساز شد تا جایی که وی اعلام کرد در این پایگاه اجتماعی عضو نیست. با این حال با شدت گرفتن محبوبیت فیسبوک نزد کاربران اینترنتی تعدادی از اعضای شورای شهر، علما و روحانیون یا نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی دارای صفحاتی در فیسبوک شدند. هرچند که در بیشتر موارد این افراد اعلام کردند این صفحات متعلق به آنها نیست اما در برخی موارد خبرها و عکسها و متون نوشته شده بر روی دیوار شخصی آنها در این پایگاه اجتماعی تاکیدی برنام آنهاست.
در ادامه به معرفی و بررسی برخی از افراد سرشناسی که در فیسبوک دارای صفحاتی هستند میپردازیم.
امیر رضا خادم
امیر رضا خادم از قهرمانان ورزشی است و شهرتش را مدیون موفقیتهایش در این حوزه است. او بعدها به مجلس هفتم رفت و به عضویت فراکسیون اصولگرایان درآمد. اما زمانیکه از حضور برای مجلس هشتم باز ماند به شورای شهر تهران رفت و در ساختمان شهرداری مشغول به کار شد. او در فیسبوک صفحهیی با 2928 دوست دارد که عموما به انتشار عکسها وکاریکاتورهایی با موضوعات سیاسی اجتماعی میپردازد و 2928 دوست او نظراتشان را درباره عکسی که وی به اشتراک گذاشته بیان میکنند.
سیدمحمود صادقی
سیدمحمود صادقی، از طلاب سطح خارج حوزه علمیه قم و از شاگردان آیتالله جوادیآملی است. او در وبلاگش دلیل پیوستن به فیسبوک را نوگرایی و خوشامدگوییاش به پدیدههای مدرن عنوان کرده است و در این شبکه عظیم اجتماعی، با دیگران آشنا میشود و افکارش را با آنها در میان میگذارد.
جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه
جهانگیرزاده علاوه بر اینکه صفحه شخصی در فیسبوک دارد و از طریق آن به بیان دیدگاهش درباره منطقه و سیاست خارجی ایران میپردازد، از وجود یک صفحه طرفداران هم سود میبرد و از این طریق با آنها در ارتباط است.
عبدالرضا مرادی
نایب رییس کمیسیون قضایی مجلس عضو اصلی کمیسیون تلفیق بودجه کشور و نماینده شهرستانهای ممسنی و رستم در مجلس هم دارای صفحه طرفداران و هم صفحه شخصی است و هر آنچه در پایگاه اطلاعرسانی وی قابل مشاهده است در صفحه فیسبوکش به اشتراک گذاشته شده است.
سیدمحمدحسن مخبر
مخبر از روحانیون عضو فیسبوک است که محل کار خود را فرهنگسراها عنوان کرده و دانشآموخته حوزه علمیه قم و در این شهرستان ساکن است.
او در صفحه شخصی خود به بیان دیدگاههای فرهنگی و مذهبیاش میپردازد و نقدهایی هم بر عرصه سیاسی کشور دارد که با دوستانش در این صفحه به اشتراک میگذارد.
حاج شیخ محمد هدایتی
هدایتی دبیرکل جمعیت روحانیون سنتی ایران معاصر و از طلاب مدرسه علمیه رضویه قم است که برای برقراری ارتباط مستقیم با ج وانان و مخاطبانش به فیسبوک روی آورده است.
وی در این صفحه با به اشتراک گذاشتن مباحث علمی و مذهبی سعی در ایجاد اتاق فکر و اتاق بحث بین جوانان با تفکر اسلامی دارد.
دکتر سبحانینیا
هواداران عضو هیات رییسه مجلس هم در فیسبوک صفحهیی با نام ایشان ایجاد کردهاند و در آن مصاحبهها و نظرات سبحانینیا را به اشتراک میگذارند.
محمدرضا زارعی
زارعی روحانیای است که هر از چند گاهی اظهارنظرهایش جنجالی میشود و برنامه حوض فیروزه به سبب یکی از همین اظهارنظرها مدتی پخش نشد.
او در فیسبوک صفحهیی دارد که دیدگاهش را با مخاطبانش از طریق پرسش و پاسخ به اشتراک میگذارد.
این گزارش انتساب صفحات فیسبوکی را به اشخاص نامبرده تایید یا تکذیب نمیکند تنها به معرفی این صفحات پرداخته است."
انتهای پیام
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید