کدخبر :224796 پرینت
14 بهمن 1397 - 12:36
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در روز ملی «فناوری فضایی»:

به‌زودی طنین صدای ایرانیان در فضا مخابره خواهد شد/ «پیام دوستی» ما در مدار قرار خواهد گرفت

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در روز ملی «فناوری فضایی»، گفت: به‌زودی طنین صدای ایرانیان در فضا مخابره خواهد شد و انشا الله در هفته‌های پیش رو «پیام دوستی» ما در مدار قرار خواهد گرفت.

متن خبر

به گزارش سیتنا، محمدجواد آذری جهرمی، در روز ملی فناوری فضایی ذیل عنوان «پیام صلح و دوستی در فضا، دستاورد چهار دهه خودباوری» ضمن گرامی داشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و گرامی داشت امام راحل، شهدای انقلاب و شهدای دفاع مقدس، گفت: گرامی می‌داریم یاد شهدای صنعت فضایی که چندی پیش به دلیل سانحه‌ای در پژوهشگاه فضایی سه تن از عزیزان ما در این راه جان خود را از دست دادند.

وی افزود: ما سال گذشته عنوان کردیم می‌خواهیم دانش فضایی را کاربردی کنیم. دانشی که گذشتگان ما از وزرا و روسای سابق سازمان فضایی تا همه کارشناسان تا کنون آن را ارتقا داده‌اند و این دانش را به این مرحله رساند.

آذری جهرمی بابیان اینکه «خود این دانش یک تحول بزرگ در کشور است» گفت: خیلی از کشورها در جهان فاقد این دانش هستند و تنها مصرف کننده هستند؛ اما به فضل الهی ما در ایران نه‌تنها استفاده‌کننده بلکه تولیدکننده در این عرصه دانش فضایی هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: بنا و میثاق ما این بود که در این دولت ثمرات این صنعت و دانش فضایی را کاربردی کنیم و به همت تلاشگران در سازمان فضایی که جای تقدیر و تشکر از همه آن‌ها دارد به این هدف رسیدیم.

وی افزود: امروز صنعت کشاورزی ما به این دانش فضایی تجهیز شده است. مدیریت منابع آب  به این دانش متصل شده، آمایش سرزمینی ما از محصول دانش فضایی استفاده می‌کند. پلیس ما امروز تبدیل به یک مشتری پرو پا قرص دانش فضایی شده و پای‌کار آمده است.

وزیر جوان دولت تدبیر و امید ادامه داد: این یعنی نهضتی که برای استفاده از دانش فضایی آغاز شده است، به‌خوبی مسیر خود را پیش می‌برد و این مسیری که تدوین‌شده به‌خوبی دارد جایگاه خود را پیدا می‌کند.البته این دستاوردها تنها مورد تائید دولتمردان ما قرار نگرفته است، مورد تائید فعالان مدنی قرارگرفته و به امید خدا مورد تائید عموم مردم هم قرار خواهد گرفت.

آذری جهرمی بابیان اینکه بسیاری سؤال می‌کنند که صنعت فضایی به چه‌کار ما می‌آید و برخی  این پرسش را در فضای مجازی این‌گونه مطرح می‌کنند که کاربرد این فناوری پرهزینه برای مردم چیست گفت: به این پرسش ها باید پاسخ داد. اول که باید به این فرض اشتباه پرداخت که آیا فناوری فضایی یک فناوری پرهزینه است؟

وی افزود: بنده در پاسخ به یکی از این سؤالات شفاف‌سازی کردم که ماهواره پیام کل هزینه تولید ده‌ساله‌اش 1.2 میلیون یورو بود. هزینه تولید ماهواره دوستی از این هم کم‌تر است. البته اگر دوستان  تا شهریورماه سال آینده ماهواره ظفر را برسانند هزینه تولید آن‌هم در همین حدود «دوستی» خواهد بود.

وزیر ارتباطات تأکید کرد: بله ما زیرساخت‌های فضایی مثل آزمایشگاه ایجاد کردیم که هزینه سرسام‌آوری برای کشور نبود و حتی جزو هزینه‌های کلان وزارت ارتباطات هم نبوده است؛ اما آنچه در اینجا به‌عنوان سرمایه‌گذاری کلان کشور محسوب می‌شود آن مغز دانشمندان و نیروی توانمند ما است.

وی در پاسخ به این پرسش که دستاوردهای صنعت فضایی چیست؟ گفت: در این جلسه مورداشاره قرار گرفت که سازمان فضایی 40 سال داده تصویربرداری شده کشور را توانسته آزادسازی کرده است. مثال‌های ساده‌ای که مورداشاره قرار خواهد گرفت می‌تواند ارزش این آزادسازی را بیش‌ازپیش نمایان کند.

وزیر دولت دوازدهم افزود: چقدر باید در یک سال محصولی مثل گوجه‌فرنگی بکاریم و این محصول در بازار اشباع شود و مجبور شویم بسیاری از آن‌ها را دور بریزیم و کشاورزان ما متضرر شوند و نتوانیم بهینه از منابع آبی و سرمایه‌گذاری‌هایمان استفاده کنیم و سال بعدش به دلیل تجربه سال قبل همان کشاورزان گوجه نمی‌کارند و بعد مردم باید هزینه این سو مدیریت را بپردازند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.