کدخبر :223425 پرینت
11 دی 1397 - 01:26

فروشندگان اجناس دست دوم در فضای مجازی مراقب شگرد جدید مجرمان باشند

رییس پلیس فتا استان کرمانشاه در خصوص کلاهبرداری از فروشندگان اجناس دست دوم در فضای مجازی به شهروندان هشدار داد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، سرهنگ ‌علی‌کریمی رییس پلیس فتا استان کرمانشاه در تشریح این موضوع گفت: سایت‌های واسطه‌گر اینترنتی باعث می‌شوند ارتباط بین خریدار و فروشنده برقرار شده و دست واسطه‌ها کوتاه شود، اما کلاهبردارن نیز وارد این محیط شده‌اند‌، یکی از روش‌های قدیمی که کلاهبرداران از آن استفاده می‌کردند درج آگهی دروغین بود اما زمانی که دستشان برای کاربران فضای‌مجازی رو شد و خریداران با دقت بیشتری اقدام به خرید اینترنتی کردند ، آنها نیز روش خود را تغییر داده و به سراغ فروشندگان اجناس دست‌دوم رفتند.

وی افزود: به تازگی مشاهده شده است برخی مجرمان آگهی‌های خاص و افرادی که برای فروش عجله دارند را پیدا می کنند و با فروشندگان تماس برقرار می‌کنند و خود را مسئول خرید ادارات ، نهاد‌های دولتی و یا خصوصی معرفی و تمایل خود را برای خرید کالا اعلام می دارند.

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: در بعضی از تماس‌ها مجرم با اشاره به محدودیت واریز توسط سازمان خود، شماره حساب و رمز دوم کارت فرد قربانی را برای واریز وجه درخواست می‌کنند که با ارسال شماره حساب و رمز دوم کارت، افراد کلاهبردار می‌توانند حساب اشخاص را خالی کنند .

سرهنگ کریمی یادآور شد: در نمونۀ دیگری از این نوع کلاهبرداری، مجرم با ترفندهای خاص فرد قربانی و فروشنده کالا را به پای دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها کشانده و با عملیات متقلبانه اطلاعات بانکی و رمز دوم کارت وی را بدست آورده و با استفاده از این اطلاعات اقدام به اخذ وجه از حساب شخصی مالباخته می‌کنند .

این مقام مسوول در ادامه گفت: گاهی نیز کلاهبردار به آدرس فرد فروشنده مراجعه و با ارائه رسید، کالا را دریافت می‌کند و به بهانه آزمایش دستگاه پرداخت وجه را به روز دیگر موکول می‌کند که البته هرگز وجهی پرداخت نخواهد کرد و ارتباط خود را با قربانی قطع می‌نماید.

سرهنگ کریمی به فروشندگان اجناس در فضای مجازی توصیه کرد: هنگام فروش کالا در فروشگاه‌های اینترنتی و سایت‌های واسطه‌گر، هوشیار بوده و تا زمانی که وجه مورد نظر خود را دریافت کرده اند ، از تحویل کالا خود‌داری کنند .

رییس پلیس فتا استان کرمانشاه در پایان یاد آورد شد: برای دریافت وجه نیازی به ارائه رمز دوم و یا مراجعه به پای دستگاه خودپرداز نمی‌باشد؛ همچنین پلیس فتا به‌صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به شهروندان بوده و آنان می‌توانند مشکلات خود را در خصوص فضای مجازی با مراجعه حضوری و همچنین استفاده از سایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت‌های سایبری، لینک ثبت گزارش‌های مردمی و یا Cyberpolice@ در کلیه شبکه‌های اجتماعی داخلی  با ما در میان بگذارند.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.