حراج گذاشتن دختر 17 ساله در فیس بوک
یک دختر سودانی در فیسبوک به حراج گذاشته شد.
به گزارش رکنا، سازمان حقوق بشری «برنامه بینالملل» یک برنامه حراجی در فیسبوک را که به ازدواج یک دختر ۱۷ ساله در سودان جنوبی منجر شد، بررسی میکند. این حراجی برای تسهیل ازدواج این کودک صورت گرفته بود.
برنامه بینالملل «Plan International» یک سازمان مستقل در رابطه با توسعه و مسائل بشردوستانه است که در ۷۱ کشور جهان، از جمله آفریقا، آمریکا و آسیا برای حقوق کودکان و برابری جنسیتی دختران فعالیت میکند.
در طی این مراسم حراج ۵ مرد که برخی از آنها مقامات ارشد دولتی بودند، شرکت داشتند. پدر دختر ۵۰۰ گاو، ۳ خودرو و ۱۰,۰۰۰ دلار در عوض دخترش دریافت کرده است. مراسم ازدواج این دختر ۱۲ آبان (۳ نوامبر) در ایالت لیکز شرقی برگزار شد.
جورج اتیم، مدیرعامل برنامه بینالملل سودان جنوبی به خبرنگاران گفت: «این استفاده وحشیانه و بدوی از تکنولوژی یادآور بازارهای بردهفروشی در قدیم است. امروزه یک دختر میتواند با استفاده از بزرگترین شبکه اجتماعی به سبک زمان بردهداری به حراج گذاشته شود.»
وی در ادامه افزود: «با اینکه گرفتن مهریه در ازدواج در فرهنگ سودان جنوبی مرسوم است هیچ بهانهای برای ازدواج این دختر که زیر سن قانونی است و مثل یک کالا و در عوض پول و متاع فروخته شده است، پذیرفته نیست.»
برنامه بینالملل از دولت سودان جنوبی درخواست کرده است تا به بررسی این مساله بپردازد و هر مقامی را که در این حراج شرکت کرده از پستش تعلیق کند.
همچنین این سازمان دختران را تشویق میکند که اگر در شرایط مشابه ازدواج زودهنگام و اجباری قرار گرفتند، مراتب را به پلیس گزارش کنند.
براساس ماده ۱۵ قانون اساسی انتقالی جمهوری سودان جنوبی هر فرد در هر زمانی که مایل است میتواند تشکیل خانواده دهد و براساس ماده ۱۷ ازدواج زنان و دختران باید با رضایت کامل آنان صورت گیرد. همچنین این ماده قانونی افراد زیر سن ۱۸ سال را کودک میداند و بیان میکند که دولت حامی این افراد است تا مورد سوءاستفاده اطرافیان قرار نگیرند.
سخنگوی فیسبوک در واکنش به این اتفاق اعلام کرد: «هر نوع قاچاق انسان در قالب پستهای فیسبوکی، صفحات، تبلیغات یا گروهها در فیسبوک مجاز نیست. پست را حذف کردیم و حساب کاربری متعلق به فردی که این مطلب را در فیسبوک قرار داده بود به طور دائمی غیرفعال شد. ما همیشه در تلاش برای بهبود روشهایی که ما را به شناسایی محتویاتی که سیاستهای این شبکه را نقض میکند هستیم؛ از جمله اینکه تیم امنیتی را دوبرابر کرده و به بیش از ۳۰,۰۰۰ نفر رساندهایم. همچنین به دنبال تکنولوژیهای جدیدی در این باره هستیم.»
وی در ادامه افزود: «ما برای اولین بار در روز ۹ نوامبر از وجود این پست در فیسبوک مطلع شده و آن را حذف کردیم چرا که خط مشی ما را در قبال قاچاق انسان نقض میکرد. ما در مورد قاچاق انسان براساس سه دسته استانداردهای جامعه عمل کرده و به شدت با قاچاق مخالفیم. این استانداردها عبارتند از۱) افراد و سازمانهای خطرناک ۲) ترویج و تبلیغ جرم و جنایت؛ و ۲) مسائل آسیبزننده.»
ازدواج کودکان یکی از موارد جدی نقض حقوق بشر و خشونت علیه زنان است. ازدواج کودکان سبب میشود از ادامه تحصیل باز بمانند و در فقر زندگی کنند. همچنین خطر مرگ نوزاد و مادر در هنگام زایمان برای زنان خردسال بسیار بیشتر است.
سازمان خیریه «صندوق نجات کودکان» (Save The Children) در سال ۲۰۱۶ در گزارش خود اعلام کرد که در هر ۷ ثانیه یک دختر زیر ۱۵ سال ازدواج میکند.
ازدواج در سن پائین به صورت سنتی در برخی از فرهنگها و مذاهب وجود دارد. باور رهبران مذهبی و ترویج آن باعث عدم توفیق دولتها در ریشهکن کردن ازدواج زیر سن قانونی شده است.
گرچه بسیاری از کشورها سن ازدواج را در قانون افزایش دادهاند اما با قرار دادن استثنائاتی مانند تصمیم والدین یا اجازه دادگاه ازدواج در بسیاری از کشورها صورت میپذیرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید