نمایش قراردادهای بالای 220 میلیون تومان شهرداری تهران در سایت شفافیت، مصداق عینی "تهران هوشمند" است
دبیر شورای راهبردی دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی «تهران هوشمند»، گفت: شفافیت جزو دغدغههای کلیدی ما بوده است و در تعریف شهر هوشمند قطعا شفافیت بسیار حائز اهمیت است. سایت شفافیت توسط این سازمان طراحی شد و در حال حاضر قراردادهای بالای 220 میلیون تومان شهرداری تهران و همچنین عملکرد مالی شهرداری و اطلاعات مدیران شهرداری بر روی آن قرار گرفته است که به زودی اطلاعات دیگری در حوزه های شهرسازی نیز برای استفاده شهروندان بر روی این سامانه قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار سیتنا، دکتر محمد فرجود در نشست خبری دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی «تهران هوشمند» که صبح امروز شنبه 12 آبان ماه 97 در محل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران برگزار شد، گفت: سال گذشته برنامه شهر هوشمند بر اساس ابلاغ شهردار تهران در دستور کار قرار گرفت که در همین مسیر دبیرخانه تهران هوشمند تشکیل شد و نخستین همایش تهران هوشمند در اسفند ماه سال گذشته برگزار شد.
وی افزود: در خلل برگزاری این همایش به ما اطلاعات بسیار گستردهای رسید، از جمله این که نشان داد باید در حوزه تحقق تهران هوشمند برنامه داشته باشیم و شهر هوشمند تنها در قالب ICT نیست، بلکه شامل سایر حوزهها نیز میشود.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران ادامه داد: در مورد تهران هوشمند به شدت نیازمند ایجاد مفهوم و دید مشترک بودیم. بر این اساس باید برندسازی تهران هوشمند را در دستور کار قرار می دادیم. ما در اجرای این مسیر به دنبال یکسان سازی دیدگاهها در هوشمندسازی بودیم.
وی در ادامه با تاکید بر این که حرکت به سمت شهر هوشمند تاثیر زیادی در رویکردها و مسیرهای این سازمان در سال گذشته داشته است، افزود: در این مدت اگر نرم افزاری تهیه شده است، تجمیع داده ها در آن به طور جدی مدنظر قرار گرفته است و در حوزه سخت افزاری نیز تکمیل و توسعه در مسیر تحقق شهر هوشمند در دستور کار قرار گرفته است.
فرجود در تشریح محورهای کاری این سازمان برای اجرای طرح هوشمندسازی، گفت: یکی از محورهای ما نوآوری شهری بوده است که در راستای آن استفاده از زیر ساختها برای تحقق شهر هوشمند مدنظر قرار گرفته است. رویدادهای مختلف با بهره گیری از ظرفیت استارت آپها و سایر گروهها برگزار شد که مسائل مختلف شهر به صورت عملیاتی و کاربردی در خلال برگزاری این رویدادها پیگیری شد.
وی ادامه داد: سال گذشته به دنبال ایجاد آزمایشگاههای شهری و ساخت آزمایشگاههای شهر هوشمند، تعامل گسترده با ذی نفعان اصلی این حوزه را در دستور کار خود قرار دادیم. در حقیقت تلاش کردیم به عنوان شهرداری پایگاه خود را به عنوان بازیگر موثر در حوزه هوشمندسازی تثبیت کنیم و از این طریق بتوانیم مسائل شهرداری را با بهره گیری از هوشمندسازی حل و فصل کنیم.
وی تاکید کرد: با اکثر شهرهای هوشمند تبادل تجربیات داشتیم و یکی از نکاتی که بسیار مورد توجه بود، تدوین برنامه بود که در این راستا از تجربیات این شهرها استفاده کردیم و تدوین برنامه را برای تحقق هوشمندسازی در اولویت اقدامات خود قرار دادیم. مطالعات پیشین و سندهای بالادستی مورد مطالعه قرار گرفت و سند سیاستها را نهایی و نقشه راه اولیه را تهیه کردیم. این برنامه به صورت کاملا عملیاتی تهیه شد که اولویتهای شهر تهران مبنای کار قرار گرفت.
مدیرعامل فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود، ادامه داد: مستنداتی که تهیه کردهایم به صورت مستمر در پایگاه اطلاع رسانی فاوای شهرداری تهران بارگذاری میشود تا سایرین نیز بتوانند از آن بهره ببرند. همچنین با سایر کلانشهرها پایگاه اطلاعاتی مشترکی را تشکیل دادیم تا از دو باره کاریها در این حوزه جلوگیری کنیم.
وی تعامل با ذی نفعان این حوزه را از دیگر تلاشهای سازمان فاوای شهرداری تهران برای تحقق شهر هوشمند خواند و اضافه کرد: بی تردید برنامه هوشمندسازی بدون مشارکت ذی نفعان ممکن نیست. لذا تلاش کردهایم تا با تعامل گروههای مختلف از جمله مردم، پژوهشگران و نخبگان و اخذ نظراتشان مشارکت آنها را در برنامه هوشمندسازی جلب کنیم.
فرجود خاطر نشان کرد: شهرداری تهران در مدلهای مشارکت مختلفی با بخش خصوصی تاکنون همکاری داشته است، اما برای تحقق شهر هوشمند این مدلها کفایت نمیکرد، لذا مدلهای جدیدی را به ویژه در حوزه کسب و کارها بر اساس مطالعات صورت گرفته شده، طراحی کردیم. در حقیقت برای مردم سعی کردیم بستر و قوانین لازم را ایجاد کنیم که شبکه ارتباط شهروندان و شهرداری تحت عنوان "با هم" ایجاد شد که از این طریق مردم در تصمیم سازی و تصمیم گیری ها با شهرداری تهران در ارتباط باشند که این شبکه در حال حاضر در مرحله تست قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: کیوسکهای هوشمند در شهر تهران به کار گرفته شدهاند و "سامانه تهران من نیز" در ابتدا با ارائه سرویس عوارض طرح ترافیک کار خود را آغاز کرد و در گام بعدی ارائه سرویس های حوزه شهری را در آن قرار دادهایم. همچنین به زودی در سامانه "تهران من" سرویس پرداخت عوارض نوسازی و پسماند و همچنین اتصال سامانه "137" در آن انجام خواهد شد. در حال حاضر 10 سامانه ملی و هشت سامانه داخلی شهرداری به سامانه "تهران من" متصل هستند. همچنین زیرساختها برای کنترل معاینه فنی و بستر یکپارچه آن در سازمان فاوای شهرداری تهران ایجاد شده است.
مدیرعامل فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در ادامه به سامانه "مسیریاب" اشاره کرد و افزود: نقشه همراه تهران که در آن مسیریابی حمل و نقل عمومی در آن قرار گرفته است امروز در حال استفاده است و اطلاعات به صورت آنلاین از GPS اتوبوسها گرفته میشود و در اختیار شهروندان قرار میگیرد. نهایتا تلاش کردهایم اطلاعاتی که در دست ما است به صورت رایگان در اختیار شهروندان قرار گیرد.
وی پارک حاشیهای را یکی از دغدغههای شورای اسلامی شهر تهران خواند و خاطر نشان کرد: زیرساخت جامعی را برای مدیریت کل پارکهای حاشیهای شهر تهران طراحی کردهایم که به زودی به صورت آزمایشی در یکی از مناطق شهر تهران اجرایی خواهد شد و به این ترتیب این موضوع در سطح شهر نظم خواهد گرفت و مبنای آن نیز پرداخت الکترونیک است به شکلی که از کیف پول شهروندی در سامانه "تهران من" پرداختها انجام خواهد شد.
فرجود در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع شفافیت و تلاش این سازمان برای تحقق آن اشاره کرد و افزود: شفافیت جزو دغدغههای کلیدی ما بوده است و در تعریف شهر هوشمند قطعا شفافیت بسیار حائز اهمیت است. سایت شفافیت توسط این سازمان طراحی شد و در حال حاضر قراردادهای بالای 220 میلیون تومان شهرداری تهران و همچنین عملکرد مالی شهرداری و اطلاعات مدیران شهرداری بر روی آن قرار گرفته است که به زودی اطلاعات دیگری در حوزه های شهرسازی نیز برای استفاده شهروندان بر روی این سامانه قرار میگیرد. همچنین در آیندهای نزدیک اطلاعات معاملات و مناقصات شهرداری طبق برنامه بر روی این سامانه قرار داده خواهد شد.
وی تاکید کرد: پرداخت الکترونیک کرایههای تاکسی نیز با همکاری شرکتهای خصوصی در حال پیگیری است که امیدواریم به زودی اجرایی شود. در حوزه کارت بلیتها نیز به زودی در اتوبوسها پذیرندهها به روز رسانی خواهند شد. در حال حاضر سه و نیم میلیون تراکنش کارت بلیت در شهر تهران داریم.
مدیرعامل فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران همچنین در خصوص برگزاری همایش تهران هوشمند نیز گفت: در برنامه امسال به جای دو روز، همایش در یک هفته برگزار خواهد شد که در آن سخنرانی های مهم و کلیدی توسط سخنرانان داخلی و خارجی انجام میشود. فرق عمده همایش امسال با سال گذشته این است که مصادیق و موضوعات به صورت عملیاتی و کاربردی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: مسیر حرکت به سمت شهر هوشمند، الگوهای مشارکت ذی نفعان، حکم روایی هوشمند، پایداری و زیست پذیری شهری، هوشمندسازی و نهادهای ملی از محورهای اصلی این همایش است که در 19 و 20 آذر ماه سال جاری در محل برج میلاد تهران برگزار میشود. همچنین رونمایی از بسیاری از پروژه های انجام شده و برگزاری کارگاه های مفصل در حوزه شهر هوشمند و افتتاح چند مرکز کلیدی شهر هوشمند از دیگر برنامههای این همایش خواهد بود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید