غولهای آمریکایی سکوت خبری خود را شکستند
اپل سرانجام بعد از سکوت خبری شرکتهای تکنولوژی آمریکایی نفوذ یک بدافزار به سرورهای خود را تایید کرد اما همچنان نفوذ هکرهای چینی از طریق نصب میکروچیپ را انکار میکند.
به گزارش سیتنا به نقل از وب سایت phonearena، چند روز پیش بود که گزارشهایی مبنی بر نفوذ و حمله هکرهای چینی به برخی از بزرگترین شرکتهای آمریکایی نظیر اپل، آمازون، فیسبوک و غیره منتشر شد که نشان میداد این هکرها با نصب یک میکروچیپ و بدافزار برروی سرورهای این شرکتها، حجم وسیعی از اطلاعات ذخیره شده برروی آن را به سرقت بردهاند.
حالا پس از گذشت چند روز از نفوذ این هکرها، اپل با یک اعتراف نیمهکاره، وجود یک بدافزار برروی یکی از سرورهای خود را تایید کرد اما از نصب میکروچیپ برروی سرورهایش هیچ سخنی به زبان نیاورد. این در حالیست که سایر غولهای تکنولوژی آمریکایی نظیر فیسبوک و آمازون ترجیح دادهاند در یک سکوت خبری بهسر برده و نفوذ هکرهای چینی را تایید نکنند.
به گفته تحلیلگران فعال در حوزه امنیت سایبری، سکوت خبری که پس از این واقعه بوجود آمده است، بخاطر رسوایی بزرگی است که هماکنون گریبانگیر شرکتهایی شده است که روزی ادعای بهترین تکنولوژی و مقابله با بدافزار و جلوگیری از نفوذ هکرهای رایانهای را داشتند.
با اینکه در نخستین روز و ساعات پس از حمله هکرهای چینی، اپل و آمازون این نفوذ و حمله سایبری را به کلی انکار کردند اما حالا به نظر میرسد که گزارشهای منتشره بویژه از سوی بلومبرگ، بر طبل رسوایی آنها کوبانده و موجب شده است که اپل از موضع انکار پایین آمده و بالاخره نفوذ بدافزاری و سرقت دادههای ذخیره شده برروی سرورهای خود را تایید کند.
این حمله سایبری سازماندهی شده که احتمالا از سوی دولت چین نیز حمایت شده است، یکی از پرخطرترین حملات سایبری در جهان به شمار میرود که مبتنی بر سختافزار بوده و هکرهای چینی توانستهاند از اطلاعات موجود بر سرورهای ۳۰ شرکت آمریکایی جاسوسی کنند.
گفته میشود در میان شرکتهای قربانی حمله سایبری مذکور، نام چند بانک و موسسه مالی بزرگ آمریکایی نیز به چشم میخورد که بدون شک افشای اطلاعات آنها میتواند تهدید و خطر بزرگی برای دولت و منافع مالی و ملی ایالات متحده آمریکا محسوب شود.
ظاهرا این حمله سایبری نیز از طریق همین میکروچیپها که اندازهای بسیار کوچک دارند، صورت گرفته است.
بدافزارها، باجافزارها و ویروسهای رایانهای در سال ۲۰۱۷ در مقایسه با سالهای گذشته به بیشترین حد خود رسید، حالا بر اساس تازهترین تحقیقات، پیشبینی شده است که سال جاری میلادی حملات سایبری توسط بدافزارهای جدید رکورد خواهند زد. بدافزارها، باج افزارها و حملات DDOS از جمله تهدیدهای امنیتی بودند که از سال ۲۰۱۶ کاربران فضای مجازی را در معرض خطر حملات سایبری قرار دادهاند و موجب لو رفتن اطلاعات شخصی و محرمانه آنها شده است.
همانطور که در اخبار گذشته اشاره شده، سالانه شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی بزرگی در سراسر جهان متحمل خسارات و آسیبهای جبرانناپذیری میشوند که از جمله مهمترین آنها میتوان به حمله سایبری به شرکت مالی اکوئیفاکس در آمریکا، سازمان بهداشت و سلامت در انگلستان، وزارتهای دفاع و امور خارجه بسیاری از کشورها و شرکت حسابرسی دیلویت (Deloitte) در آمریکا اشاره کرد.
بنابراین میتوان گفت خطر حملات سایبری در کمین تمامی افراد، کاربران و شرکتهای کوچک و بزرگ در جهان است و دیگر نمیتوان ادعا کرد که کسی از گزند و خطرات حملات سایبری در امان است. حمله سایبری توسط بدافزار واناکرای (WannaCry) بهطور قطع یکی از مهلکترین حملاتی است که در طول سالهای اخیر صورت گرفته است .حملاتی که بدافزار واناکرای در سال گذشته به کشورها، سازمانها و شرکتهای بسیاری کرد، خسارات جبرانناپذیر بسیاری را برای آنها برجای گذاشت.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید