کدخبر :215156 پرینت
14 تیر 1397 - 09:16

دلیل داغ شدن و خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ چیست؟

دلیل داغ شدن و خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ را در این مطلب برای شما شرح داده ایم.

متن خبر

به گزارش سیتنا، یکی از نگران کننده ترین اتفاقاتی که ممکن است برای هر فردی به هنگام کار با لپ تاپ  بیفتد "خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ" است که معمولا تا چند ساعت روشن نمی شود. افراد به عنوان اولین حرکت در مواجهه با این اتفاق باطری رایانه را بررسی می کنند. که البته بهترین کار همین است زیرا لپ تاپ ها مکانیزم محافظت شده ای دارند. برای مثال زمانی که یکی از اجزای آن گرم می شود به صورت خودکار خاموش خواهد شد. در واقع این کار به نفع دستگاه خواهد بود و از رخ دادن خطر بزرگ دیگری محافظت می کند.

لپ تاپ ها بیشتر از کامپیوتر های خانگی در معرض خاموش شدن قرار دارند زیرا اندازه شان کوچک تر است به تبع قطعات نیز به هم نزدیک تر می باشند.  در نتیجه فضای کافی در داخل برای عبور حرارت وجود ندارد. علت دیگر قدرت پردازشگر است. سیستم عامل ها برای اجرا به قدرت زیادی از پردازشگر نیاز دارند که این عمل نیز باعث تولید گرما می شود.البته برای مقابله با این گرما فن ها، صفحه های آلومینیومی برای انتقال حرارت و شیار هایی برای عبور هوا تعبیه شده اند. اما گاهی این ها هم کافی نیستند.

اما اگر باطری ها خراب نبودند چه عاملی موجب خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ می شود؟

یکی از دلایل مهمی که سبب خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ برای اولین بار می شود داغ شدن آن است. به ویژه در زمان اجرای یک بازی بر روی رایانه بیشتر احتمال داغ شدن وجود دارد، مخصوصا اگر فضای اطراف لپ تاپ اجازه خارج شدن گرما را ندهد. معمولا مکانیسم به این صورت است که اگر قطعه ای از اجزا گرم شود برای حفاظت از اجزای سخت افزاری، لپ تاپ شما خاموش خواهد شد.
کثیفی بیش از حد فن می تواند سبب خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ شود. برای غلبه بر این مشکل باید فن های موجود در داخل رایانه را چک کنید شنیدن صدای قژ قژ، از شکستگی فن مورد نظر خبر می دهد. به هنگام تمیز کردن فن باید دقت داشت که تمام گرد و غبار و مو که باعث اختلال در عملکرد فن می شوند پاکسازی شوند.

گاهی اوقات در میان بازی، دستگاه خاموش می شود که علت این خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ولتاژ شارژ اشتباه می باشد.بسیاری از باطری ها نیاز به شارژ با ظرفیت ولتاژ بالا دارند. با این وجود بسیاری از افراد از این مسئله بی خبرند و از شارژرهایی با ولتاژ کم تر استفاده می کنند.

عوامل نرم افزاری که موجب خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ می شوند:

تغییر دادن درایورها یا سیستم عامل نیز ممکن است سبب داغ شدن و خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ شود. زمانی که در حال بازی کردن هستید بیش ترین استفاده از BIOS را دارید به وجود آمدن مشکل در یک درایور باعث خاموشی شدن ناگهانی لپ تاپ می شود.  نصب سیستم عامل جدید و تغییر درایور کارت گرافیک یا Display بی مورد باشد، به ویژه اگر کمی هم با تنظیمات BIOS سر و کله زده باشید. برای فهمیدن این که مشکل از درایور است یا نه یک راه این است که به دنبال فایل های dump در سیستم و پس از خاموشی اتفاقی بگردید. این فایل ها چیز های بسیاری برای گفتن به شما دارند.

بدافزار ها یکی دیگر از دلایل نادر خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ها هستند. برخی از این ویروس ها دستگاه را خاموش کرده و سپس آن را روشن می کنند. این ویروس ها توسط یک برنامه خاص در رایانه اجرا می شوند. برای بر طرف کردن این مشکل آنتی ویروس به روز نصب کنید و از آلوده نبودن و اسکن روزانه رایانه مطمئن شوید.

لوازم جانبی برای خنک کردن لپ تاپ:

برای پیشگیری از خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ استفاده از Cool Pad ها پیشنهاد می شوند. Cool Pad ها قطعاتی هستند که مانند تخته در زیر دستگاه قرار می گیرند و در داخل و یا روی آن ها چند فن قرار گرفته است تا به خنک شدن کمک نماید.

راهکار بعدی استفاده از پد های مختلف است. پد هایی که جنس آلومینیمی دارند پر کاربرد ترند. برخی از این پد ها از برق لپ تاپ تغذیه می کنند و گرما را به بیرون هدایت می کنند. این پد ها را می توان از فروشگاه های لوازم جانبی کامپیوتر تهیه کرد.

توجه داشته باشید که دمای رایانه دائما در حال تغییر می باشد و هرگز ثابت نمی ماند. پس بهتر است در عین حال که از روش های گفته شده استفاده می کنید یک نرم افزار برای کنترل دمای لپ تاپ داشته باشید و بفهمید که چه کارهایی دمای دستگاه را افزایش می دهد و چه کارهای کاهش می دهد.

چه کار هایی برای جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ انجام دهید؟

از درست بودن فن دستگاه اطمینان حاصل کنید. برای کنترل فن بهتراست از نرم افزار های عیب یابی استفاده کنید چون باز کردن لپ تاپ کار دشواری است. علاوه بر آن ضمانت آن نیز باطل می شود. نرم افزار های عیب یابی معمولا در سایت سازنده دستگاه موجود است اما اگر نبود می توانید از سایت های دیگر نیز دانلود کنید.

شیار های عبور هوا را تمیز کنید فن ها برای خنک شدن دستگاه گرما را از داخل شیار ها عبور می دهند و خارج می کنند. گرد و خاک موجور در بین شیار ها مانع از عبور هوا می شود. توصیه می شود هر چند وقت یک بار ای مسیر ها را با استفاده از پمپ باد و یا دستمال نمدار تمیز کنید فقط دقت داشته باشید که پارچه خیس نباشد.

تنظیمات BIOS را بررسی کنید زیرا در آن تنظیماتی وجود دارد که چه داهایی زیاد است و در چه دماهایی فن ها می توانند سریع تر کار کنند. به روز بودن  BIOS به بهتر خنک شدن دستگاه کمک می کند. جدید ترین نسخه BIOS را نیز می توانید از سایت سازنده لپ تاپ ها دانلود کنید.

با لپ تاپ در زیر نور آفتاب یا کنار رادیاتور کار نکنید. در تابستان ها در داخل ماشبن قرار ندهید. و در آخر این که رایانه را روی پا نگذارید زیرا این کار مانع از عبور هوا می شود و زیر دستگاه به شدت داغ می شود و حتی می تواند موجب سوختگی پا بشود.

با رعایت موارد ذکر شده می توانید عمر لپ تاپ خود را افزایش دهید و از آن به خوبی استفاده کنید.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.